Adaptacje książek dla młodzieży zawsze nie spełniają naszych oczekiwań. Nie tylko Dary
Aniołów mogą zostać popsute. Zagrożenie dotyczy również : Igrzysk Śmierci i Pięknych Istot.
Patrząc na wybieranych aktorów, rwę włosy z głowy. Nie dość, że pierwsza część Zmierzchu
jest nudnawa to jeszcze lepsze od niego książki mają zostać tak samo oszpecone. Lepiej
by było, gdyby się za to nie zabierano. Choć zauważyłam, że gdy koło filmu nie ma takiego
szumu, to są całkiem całkiem. Oczekuje szczerej opinii :)
Uważam, że ekranizacja Igrzysk śmierci była bardzo dobra.
Na temat Zmierzchu nie będę się wypowiadać, bo ani filmów nie pamiętam, ani opinii dobrej nie mam, i zwykle 'hejtuję', więc i po co.
Znacznie. Tak jak Harry Potter. Produkcja wycina najlepsze fragmenty. Zmierzch- filmy są dobre dopiero pod koniec.
Mówię ogólnie o ekranizacjach. Jeśli zaś chodzi o Zmierzch, nie jest na liście moich ulubionych książek (dokładnie jest ich tylko pięć). Chciałam po prostu pokazać, że ekranizacje książek zawodzą fanów.
jestem typowym molem książkowym, które kocham nota bene, ale nie odmawiam też sobie przyjemności w postaci chodzenia do kina. i właśnie zgadzam się z powyższym, że ekranizacje książek w bardzo częstych przypadkach nie spełniają naszych oczekiwań. M. in. dlatego, że opuszczają sceny które z pozoru są zbędne. Po za tym każdy z nas wyobraża sobie danego bohatera inaczej, np. w moim mniemaniu bliższy moim wyobrażeniu Jace Waylanda jest Alex Pettyfer,a nie Jamie jak mu tam Campbell. Drażnią mnie jeszcze filmowe okładki książek. domyślam się, że ekranizacja Darów Anioła nie będzie jakaś wybitna, ale i tak się wubiorę na ten film jako deklarowana, absolutna fanka tej serii (i Jace'a). Do Lily Collins akurat nic nie mam. Mam tylko nadzieję, że ten film będzie o niebo lepszy od ekranizacji Zmierzchu. Pozdrawiam gorąco wszystkie fanki twórczości Cassandry Clare ;)))
Najlepszą ekranizacją książki był i jest nadal Władca Pierścieni, no warto wspomnieć że Powrót Króla zdobył oskara :)
Gdyby twórcy Władcy zajęli się filmem o aniołach to pewnie uzyskalibyśmy niesamowitą aranżację i aktorów którzy mają wielki talent.
Nie znam się na książkach, filmy są takie sobie ale jak się wchodzi do takiego empiku to książki są naprawdę świetnie wykonane, moja żona czyta i zbiera książki i ich wykonanie naprawdę mi się podoba, dzisiaj patrzyłem właśnie Dary Anioła i jest ich aż 6 tomów, jestem ciekaw ile z tego zostanie z ekranizowanych.