Nie przeżywajcie, że Alex Pettyfer go nie zagra, bo go nie chcieli. Nie zagra bo sam zrezygnował, cytuję:
"Jako pierwszy był typowany do roli Jace'a Waylanda w filmie "The Mortal Instruments", jednak odrzucił tę propozycję, a jego miejsce zajął Jamie Campbell Bower. "
Może się zabiorę znowu do książki bo rzuciłam ją po 50 stronach.... jakoś mnie nie urzekła.....
Początek książki też mnie nie "urzekł" ale naprawdę polecam tę serię, jest świetna! I błagam nie porównujcie jej do "Zmierzchu", bo to totalna głupota..
ach, sagę Dary Anioła po prostu uwielbiam i właśnie obejrzalam zwiastun, i aktore grający Jace'a nie przypadł mi do gustu, a w Jacie jako bohaterze ksiazki jestem po prostu zakochana, a ten z filmu no jakos mnie nie przekonuje mogli poszukac jakiegos bardziej przypominającego tego z okładki książki, ale cóż nie można miec wszytskiego, a na film pójde jak już bedzie w kinach, dla samej ciekawosci, bo nie sądze aby mi sie podobał, ale do aktroki grajacej Clary nic nie mam, zobaczymy jak sfilmuaj całą historie...