Chciałabym znać wasze zdanie na temat kogo obsadzilibyście w poszczególnych rolach.
Aktorzy których ja wybrałam to:
Jace- Alex Pettyfer
Clary-Hilary Duff (tylko niech ją przefarbują)
Isabelle- Elizabeth Gillies
Alec - Avan Jogia
simon - kristopher turner
Magnus Bane - Tsumabuki Satoshi / Bill Kaulitz / Adam Lambert
Luke - Matthew Davis
Valentine - Chris William Martin
Co wy myślicie??
Całkiem, całkiem. Nieźle obmyślone. Chociaż Aleca bym zmieniła (jeszcze nie wiem na kogo) i Hillary Duff. Chyba już wolę Lily Collins albo Emme Robert w rudym kolorze. I Jace'a nie wyobrażam sobie inaczej niż Alexa.
nie tylko nie emma ona wygląda jak 13 latka ze swoją twarzą clary wydawała sie powarzniej wyglądającą osobą
Jace- Alex Pettyfer lub Max Irons.
Clary -Emma Stone, Emily Browning lub Emma Roberts.
Isabelle- Megan Fox.
Alec - Aaron Johnson, Nicholas Hoult lub Shiloh Fernandez.
Simon - Adam Brody albo Kristopher Turner.
Maryse Lightwood - Mia Kirshner, Eva Green.
Jace - Alex Pettyfer
Clary - Emma Roberts
Isabelle - Megan Fox
Alec - Chace Crafword
Simon - Kristofer Turner
Magnus - Miyavi
Jace - Alex Pettyfer.. zawsze był tylko Alex na to miejsce i myślę, że to się nigdy nie zmieni
Clary - Emma Roberts.. także myślałam o niej już podczas czytania książki
co do reszty to nie wiem, gdyż czytałam książkę już dawno i nie pamiętam jak wyglądali, ale mogę się zgodzic co do Isabelle - Megan Fox, dobry wybór.
Również popieram ... co do wyboru Isabelle :D
Ale mam mieszane uczucia co do Miyavi w roli Magnusa ; )
Jak dla mnie Megan wygląda zbyt staro i sztucznie na Isabelle.
Myślałam raczej o Ninie Dobrev/Lucy Hale albo Summer Glau.
Chodzi raczej o to, że Isabelle była według mnie naturalna. A Megan Fox ze swoją opalenizną, sztucznymi ustami i cyckami mi nie pasuje. ;)
Na początku też myślałam, że do roli Jace'a idealny byłby Alex Pettyfer, lecz zmieniłam zdanie po obejrzeniu I sezonu American Horror Story. Evan Peters (Tate Landgon w AHS) to własnie mniej więcej tak wyobrażałam sobie Jace'a. Jeśli chodzi o resztę to nie mam pomysłu. :)
co do Evana to uwielbiam go za rolę Tate'a, ale nie wiem czy sprawdziłby się jako Jace :)
Myślę, że dałby radę. Byłoby to coś nowego. Przed AHS nie sądziłam, że mógłby zagrać kogoś innego niż totalnego przygłupa :). A właśnie o to chodzi w zawodzie aktora, aby wykazać się grając różne role.
Haahaa.. ;D Możee jakąś omantyczną kolacyjke przy świecach xD
Aaaa, jeśli chodzi o niego to można powiedzieć "nic dodać, nic ująć" ;P
obsada według mnie:
Jace - Alex Pettyfer lub Chris Zylka (jego rola w The Secret Circle pokazuje że potrafi być zadziorny)
Clary - Emma Roberts lub Emily Browning
Isabelle - zastanowiłabym się nad Milą Kunis i Niną Dobrev
Alec - Aaron Johnson lub Nicholas Hoult
Simon - Penn Badgley lub Kristopher Turner i może jeszcze w ostateczności Chace Crawford
Luke - Matthew Davis (według mnie tylko on się nadaje i jest świetny)
nad resztą musiałabym bardziej się zastanowić :)
każdemu pasuje ktoś inny :) mówiłam że to obsada według mnie, a tobie może podobać się kto inny :)
Co do Jace'a to jedynym nadającym się aktorem jest oczywiście Alex (Jamie mi się jakoś nie widzi :/) Lily Collins w roli Clary w sumie może być. Co do Aleca to ciężko wybrać dobrego aktora, ale myślę, że Aaron Johnson mógłby ew. być. Chociaż ja i tak nie mogę znaleźć idealnej osoby (może dlatego, że Alec jest moim ulubionym bohaterem) Natomiast Magnus to wykapany Lambert :D Nad resztą się jakoś nie zastanawiałam, ale moja siostra twierdzi, że Brad Pitt byłby dobry do roli Valentine'a.
podzielam twoje zdanie co do aktorów choć lily collins też nie będzie zła w roli Clary. Choć w roli Valentine'a bardziej widziałąbym Iana Somerhaldera lub Russel Crowe albo Jared Padalecki :]
Jared byłby niezły, ale myślę, że gdyby był tak ok. 40, bo wydaje mi się za młody do roli Valentine'a. :( albo zamiast niego Jensen Ackles, tylko przefarbowany ;) nie no, w sumie niezbyt pasuje , ale i tak bym go gdzieś tam wcisnęła.. może do roli Luke'a? :D wracając do tego nieszczęsnego Valentine'a to chyba się zgodzę z tym, że Ian pasowałby najbardziej. Ma w sobie coś takiego niepokojącego . ;)
Jace - oczywiście Alex Pettyfer
Clary - Karen Gillian, chociaż Lily też może być
Isabelle - Lyndsy Fonseca lub Odette Annable
Alec - też uważam, że Aaaron Johnson by pasował
Simon - Josh Zuckerman
Luke - Matthew Davis
Noo.. ;P Jak dla mnie, jest okej ;P Chociaż tą Odette to ja bym sobie darwała ; )
Jacem mógłby być Alex Pettyfer , Mitch Hewer albo Hunter Parrish choc ciekawa jestem jak by wyszedł Jamie
Clary - Emma Watson ,Kat Dennings
Isabelle - Sophia Bush , nina dobrev
Alec - Aaron Johnson , Kyle Schmid , Jesse Metcalfe
Magnus - Ken'ichi Matsuyama
Simon -Taylor Kitsch , Marc Andre Grondin
luke- Henry Cavill
Valentin - Rob Lowe , David Boreanaz
Jace-Alex Pettyfer!!! W ostateczności mógłby być Evan Peters lub Mitch Hewer,ale to jednak Alex jest dla mnie numerem jeden i bije wszystkich na głowę.
Clary-Alexz Johnson.W rudym jej świetnie i pasuje do Alexa.
Alec-Aaron Johnson
Izzy-może Odette Yustman?
Simon-Kristopher Turner
Magnus-też mnie to dziwi,ale Adam Lambert serio by się nadawał!
A czy nikt nie pomyślał o tym aby obsadzić ten film mało znanymi aktorami w odpowiednim wieku, którzy nie będą się nikomu kojarzyć z żadnymi wcześniejszymi rolami? To by było dla nich ogromne wyzwanie i myślę, że stanęliby na wysokości zadania. Dla widzów też byłoby lepiej nie kojarzyć aktorów z ich wcześniejszych filmów.