Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94603
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Dla mnie pozostawiają wiele do życzenia.. Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie Jace'a... Clary miała być płomiennorudą skromną nastolatką(?), a Isabelle sexbombą! Dla mnie to już duży minus, co myślicie?

aniuuu1994

Myślę, że było tutaj milion osiemset tysięcy takich tematów. Obsada jest świetna.

kasia275

mozliwe, nie przeglądAŁAM wczesniej tematow, mój błąd, po prostu bardzo sie sfrustrowałam i musiałam to napisać

ocenił(a) film na 3
aniuuu1994

Myślę , że kasia275 odpowiedziała już krótko , zwięźle i na temat ;) Nie ma o czym gadać tydzień przed premierą

ocenił(a) film na 10
Veiller

Właśnie :)

aniuuu1994

a ja się z tym zgodzę! Jace, Clary i Valentine to dla mnie nieporozumienie, ale macie rację - tematow było już ze sto, poza tym premiera się zbliża

ocenił(a) film na 6
aniuuu1994

a czego wy oczekujecie w takim chłamie? Brada Pitta? I tak się dziwię, że Jamie Campbell Bower zagrał w tak prymitywnym filmie, mimo że w miał ostatnio zbyt wielu propozycji. Ale Jonathan Rhys Meyers! Skoro nisko ich oceniacie to musicie być bardzo ograniczeni. Ja do tej pory nie rozumiem jak grający w epickich Tudorach Jonathan mógł zagrać w tym filmie dla nastolatek pokroju Zmierzchu.

sylwia112sylwia

Faktycznie sięgnął dna.
Chyba go siłą nie zmusili do zagrania Vala. Dostał propozycję, przeczytał scenariusz i zgodził się zagrać. Taką ma pracę i tak zarabia.

ocenił(a) film na 6
kasia275

No nie? Ja to w ogóle nie mam pojęcia dlaczego ja na ten chłam pójdę do kina skoro obsada taka do dupy :D Przecież od razu nawet bez oglądania filmu można stwierdzić że to drugi Zmierzch.

sylwia112sylwia

Hm myślę że skoro taki aktor jak JRM zagrał w Mieście Kości to musiał mu się jednak spodobać scenariusz. Poza tym nie każdy film fantasy jest chłamem i proponuje sie powstrzymać od tak prymitywnych komentarzy przynajmniej do premiery!

ocenił(a) film na 8
sylwia112sylwia

Nie no, ja widzę, że mamy na filmwebie kolejną panią jasnowidz :) Nie widzieć filmu i nazwać go chłamem... Brawo. Zazdroszczę talentu :) Ja, żeby nazwać Zmierzch chłamem musiałam najpierw iść do kina i stracić 20 zł na bilet.

ocenił(a) film na 6
Klaudia0705

Czytalam pierwsza czesc, dlatego wiem, ze to porazka, przynajmniej fabula.

ocenił(a) film na 8
sylwia112sylwia

Tak się składa, że Dary to SERIA a nie JEDNA książka. I jakoś trudno by mi było ocenić fabułę, czytając jedną książkę z sześciu. (czyli jasnowidzenia ciąg dalszy :) ) Poza tym temat dotyczy filmu.

ocenił(a) film na 6
Klaudia0705

wiem że to SERIA Sherlocku bo napisałam"pierwszą część" a nie czytałam dalej, bo była kiepska... A skoro "temat dotyczy filmu" to czemu oceniasz bohaterów skoro oficjalnie ich nie znasz, bo nie oglądałaś jeszcze filmu... nie strzęp swojego języka na takie wypowiedzi.

ocenił(a) film na 8
sylwia112sylwia

Gdzie ja niby oceniłam filmowych bohaterów? Jeżeli już, to mogłam ocenić aktorów odgrywających role. A pierwsze zdanie mojej poprzedniej wypowiedzi wiąże się z drugim, jeśli tego nie zauważyłaś. I chciałam Ci nim dać do zrozumienia, że ocenienie fabuły serii składającej się z sześciu części na podstawie jednej jest tak troszkę niemożliwe :) I może trochę mniej nerwowo, dobrze?

ocenił(a) film na 6
sylwia112sylwia

Dostał scenariusz, spodobała mu się rola to i zagrał. Jeremy Irons także grał w 'chłamie' aka Pięknych Istotach i chyba Eragonie (??) w między czasie grając Borgię więc...
Poza tym film takim chłamem jakiego oczekujesz być nie może skoro 'starsza' obsada jest dość znana, JRM, Lena Headey, Jared Harris... wątpie by im brakowało kasy (szczególnie Lenie, biorąc pod uwagę Grę o Tron) i nie mieli wyjścia. Po prostu rola podpasywała i już. Nikt nigdy nie powiedział, że jak masz znane nazwisko to nie możesz zagrać w młodzieżówce.

Wychodzi na to, że Jennifer Lawrence po otrzymaniu oskara powinna powiedzieć, że ona w młodzieżowym chłamie grać nei będzie i niech sobie innej katniss szukają