Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94569
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Nie takiego Jace'a sobie wyobrażałam, ale mam nadzieję, że jak go ucharakteryzują to nie będzie taki zły. Choć mimo wszystko jestem rozczarowana wyborem.

ocenił(a) film na 5
Musee

Śmiem podejrzewać, że nie tylko Ty ;P

ocenił(a) film na 8
Devil_Or_Angel

Wyobrażałam sobie Jace'a jako zbudowanego,wysportowanego chłopaka, a Jamie na takiego nie wygląda : / .Chyba że jego warunkiem kontraktu jest nabranie masy mięśniowej tak jak zrobił to Taylor Lautner,gdy zagrożono mu utratą roli Jacoba w 'Zmierzchu"...No ale czas pokaże,chociaż ja bym wolała Alexa Pettyfera do tej roli :)

ocenił(a) film na 5
kamilcia_111

To tak jak ja. Tyle, że ja uważam, że Bower, nie ma "tego czegoś". A Jace był dosłownie ideałem, jakiego stworzyła sobie Cassie. Jamie to taki dzieciak w prównaniu do książkowego Jace'a xD
Ale, noo cóż, pozostaje mi tylko odmawiać zdrowaśki żeby nie spierdzielił mojej ulubionej postaci.
Teraz Pettyfer, się nie nadaje.. xD Jest zbyt stary... może z 6 lat temu... by się jeszcze nadawał xD

ocenił(a) film na 8
Devil_Or_Angel

Dużo aktorów gra (lub grało) młodsze od siebie postacie, więc myślę ze wiek Pettyfera nie jest istotny.
Poza tym Nocni Łowcy szybko dojrzewali ze względu na to czym się zajmowali i sądzę, iż wiele osób wyobrażało sobie Jace'a przypominającego posturą i w ogóle wyglądem Alexa a nie Bowera...Trzeba także zauważyć, że Pettyfer ma 22 lata, a to nie jest aż tak dużo.Jace miał 17.To nie duża różnica wieku.A grającą Clary Lily Collins ma już 23 lata.Clary miała 16 więc prędzej Lily bym nie wzięła do tej roli :)

ocenił(a) film na 5
kamilcia_111

Noo w sumie to coś w tym jest ;D Ale przecież, nie jest jedynym blondynem.. a oni akurat wzięli Bowera..
Co do Collins, too no cóż.. xDMnie to ona ogólnie nie pasuje. Clary była dziewczęca, a ona raczej taka nie jest xD

ocenił(a) film na 6
Devil_Or_Angel

Dziewczęca? No nie wiem, delikatna, to bardziej, ale płaska jak decha. Ale cóż Collins mnie także nie pasuje.

ocenił(a) film na 5
Ellen88

Nooo właśnie o to mi chodziło x_X No może nie tak zupełnie płaska xD

Devil_Or_Angel

Mnie pasuje tylko i wyłącznie Alex Pettyfer.W ostateczności mógłby to być Benjamin Stone. Ale Bower ?!
Nieee.... ;/ Jakoś za nim nie przepadam.

ocenił(a) film na 5
Lily_115

Hmm.. w sumie tak teraz przyglądam się temu Benjaminowi i muszę przyznać, że nie jest najgorszy... :D

Oh... wiem co czujesz, ale musimy sie przyzwyczaić do tego, że Bower (prawdopodobnie) zagra Jace'a...

Devil_Or_Angel

Uwaga! Jamie Campbell Bower ~~~NA PEWNO! ~~~NA 100%!~~~ ZAGRA Jace'a! Więc, laski błagam was wyluzujcie i pogódźcie się z tą decyzją. Już rok trwają te żale "fanek", które widzą tylko Alexa jako Jace'a, a Jamiego nienawidzą dla zasady albo cytuję " on jest brzydki i go nie lubię". W filmie nie liczy się tylko ładna buźka, ale też gra aktorska. Tak, więc dorośnijcie i zacznijcie się cieszyć z tego, że za rok będziemy siedzieć w kinie i oglądać Nocnych Łowców w akcji. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 5
kasia275

dobra charakterystyka zrobi swoje :)
Swoją drogą... również widziałam Alexa w tej roli,
ale Bower... Ma coś w sobie... Sam wzrok ma piorunujący.
Wątpię, by okazało się to klapą.
Sądzę, że zaskoczy nas wszystkich pozytywnie :)

kasia275

Bower np w Camelocie faktycznie ujął grą aktorską....-,- taki zdolny jest...

ocenił(a) film na 5
Lily_115

Co prawda nie widziałam go w akcji, ale no cóż... ;P

@ Kasia275, ja się z tym pogodziłam już dość nawet dawno i czekam tylko aż w końcu zaczną kręcić, aż w końcu będe mogła zobaczyć ulotki w kinie :)
Myślę, że tej charakteryzacji znowu nie będzie trzeba aż tak dużo jak na początku mogłoby się wydawać.. ;d
Moja znajoma to znalazła : http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20120616143219/mortalinstruments/images/5/ 51/Jace_Jamie.png
I muszę przyznać, że ŹLE nie ma ;D :D
Lub :
http://www.google.pl/imgres?q=jamie+-+jace&um=1&hl=pl&client=opera&sa=N&rls=pl&c hannel=suggest&tbm=isch&tbnid=4MUrr9CfxPTeAM:&imgrefurl=http://www.freewebs.com/ mortalinstrumentsobsessed/apps/photos/photo%3Fphotoid%3D131101760&docid=H_cnzt6h -akeMM&imgurl=http://memberfiles.freewebs.com/27/74/77477427/photos/Jamie-and-Li ly-Manips/TMI_JaceW.jpg&w=659&h=482&ei=nUf9T6yHH8_4sgaOxPnBBQ&zoom=1&iact=hc&vpx =217&vpy=146&dur=161&hovh=192&hovw=263&tx=127&ty=86&sig=103117837742476295940&pa ge=1&tbnh=130&tbnw=188&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:1,s:0,i:74&biw=1247&bih=637

Soł... ja już otwarcie moge przyznać z czystym sumieniem, że nie mam żadnych " ALE".. xD

ocenił(a) film na 8
Musee

A ja się ciesze ,że Bower zagra Jecka . Z góry było założone żeby w jego role wcielił się Pattufer , nie przekonał mnie w ' Jestem numerem 4' . Za to Bower w ' Camelot ' był bardzo dobry , ma potencjał chłopak. A tak w ogóle nie mogę się już doczekać pierwszego zwiastunu ;D

ocenił(a) film na 6
Musee

Jestem rozczarowana wyborem... A Simon? Chyba bardziej czatujący niż Jace!!! Porażka. Jak na razie nie podoba mi się nikt...

medziks1

oj zdecydowanie! Jace miał być wysportowany, czarujący i, co najważniejsze, przystojny! a jak na razie, moim skromnym zdaniem, to Simon jest zdecydowanie bardziej w tym względzie niż Jace :P chyba nie tak miało być... Może jak do nich dotrze, że spaprali obsadę głównych ról to się wezmą za siebie i resztę obsadzą już tak, jak powinno być? ;)

ocenił(a) film na 6
gorzka__czekolada

Simon miał być bardzo wysokim i szczupłym okularnikiem ! ;) A Jace...

ocenił(a) film na 6
medziks1

A Jace będzie wytatuowanym (motylek, kotwica z wężem, napis "love", i coś jeszcze) brzydalem bez klaty ;)

ocenił(a) film na 7
medziks1

a kto gra simona ? bo w obsadzie na filmwebie go nie widzę ... co do jace'a to się zgadzam beznadziejnego aktora wybrali.

ocenił(a) film na 6
mercy1997

Robert Sheehan

ocenił(a) film na 7
medziks1

ahm dzięki :) o i ten na simona pasuje :D

ocenił(a) film na 6
mercy1997

Moim zdaniem nie, jest ładniejszy od Jace'a?!

ocenił(a) film na 7
medziks1

ciężko znaleźć kogoś brzydszego od filmowego jace'a a tak to na jednego chociaż miło będzie popatrzeć ;)

mercy1997

Wy wszystkie tak na poważnie? Bo jeśli tak, to jestem przerażona.
Oczywiście, wy jesteście piękne tak jak wasz książkowy Dźejsiiiiik<3 A ten filmowy? Fuj!!...ohyda!!!
W końcu widzieliśmy już jaką ma charakteryzacje i jak gra w filmie , więc możemy się wypowiadać na ten temat.

Zluzujcie majciochy i przestańcie psioczyć jak stare dewoty. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
kasia275

rzecz gustu kochana , nie słyszałaś nigdy o tym ;) ? zresztą przytyk na temat naszego wyglądu nie był konieczny w twojej subiektywnej opinii na temat filmu ;)

mercy1997

Ooochhh......kochanie dziękuje, że mnie oświeciłaś...:) Wiesz co? Nie będę się już wtrącać, bo i tak wasze wypociny, są na końcu łańcucha pokarmowego. Kiedy już wyjdzie film i tak wszystkie będziecie sikać po majtkach.
A teraz życzę wam nieskończenie dużo jadu, ażeby wam się dobrze obrasowywało wszystkich na forum.

ocenił(a) film na 7
kasia275

haha omg jak ja kocham takich użytkowników !całe szczęście pełno ich na filmwebie:D jeśli pozwolisz to jednak powróćmy do tematu filmu na którym w tym forum chodzi,bower jest z pewnością dobrym aktorem a jeśli cassandra go wybrała to tym bardziej się pewnie sprawdzi,po prostu jestem zawiedziona ,ale to moje subiektywnie odczucie,poczekam na film jednak ostatnimi czasy coraz bardziej boję się wyrażać własne zdanie w tym serwisie.

mercy1997

Widzisz ja mam takie same zdanie o tobie..
I tak jak ty mam prawo pisać moje subiektywne odczucie.

ocenił(a) film na 7
kasia275

tak ale na temat filmu :*

mercy1997

Chętnie bym porozmawiała na temat filmu, którego jeszcze nie ma, ale nie mam z kim (przynajmniej tutaj). Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 7
kasia275

ależ proszę jestem przez najbliższe 10 minut ;)

mercy1997

Dziękuje, nie skorzystam. No, koniec spamu:)

ocenił(a) film na 7
kasia275

no nie ! a zapowiadała się tak porywająca konwersacja na wysokim poziomie . cóż będę się musiała po tym jakoś pozbierać . adios kochanie :*

mercy1997

Jeśli twój numer w nicku to data twojego urodzenia to Maleńka, nie poprowadzimy rozmowy na wysokim poziomie.

ocenił(a) film na 7
kasia275

mam zasadę dość niespotykaną tutaj : na forum filmowym nie poruszam tematów związanych z moją osobą i moim życiem prywatnym,nie chcesz rozmawiać o filmie więc nie widzę powodu do żadnej rozmowy . żegnaj !

ocenił(a) film na 6
medziks1

Zacytuję [W] siebie i moją [A] koleżankę:
"[A] Ja na miejscu filmowej Clary nie miałabym problemu, wybierając pomiędzy filmowym Jace a filmowym Simonem. Jace jest obrzydliwy"
"[W] A ja na miejscu filmowego Simona, nigdy bym nie spojrzała na Clary. Chociaż, wiesz ... ich brwi do siebie pasują" XD

Musee

No cóż... Jamie niby gra dobrze i wydaje mi się, że wczuje się świetnie w Jace'a, no ale... cholera jasna, fizycznie nie pasuje WCALE. Nie chodzi mi już nawet o sylwetkę, bo mięśnie można wypracować, ale tak, jak zauważyła wcześniej devil_or_angel , Jamie nie ma w sobie "tego czegoś", a tego to już raczej charakteryzatorzy nie naprawią ;// Jamie jest słodki, nie seksowny jak Alex ( dobra, już może nie będę o nim wspominać - odrzucił rolę, klamka zapadła i tyle). Niby nie przeżywam już jakoś szczególnie obsady głównych ról, ale powiem jeszcze, że pomijając Jace'a, Lilly też średnio mi pasuje. Wyobrażałam sobie Clary zupełnie inaczej. Bardziej odpowiadałaby mi Emily Browning, według mnie ma coś w sobie ;)

Belzertami

Jamie Nie pasuje do tej roli. W przesłuchanich brał udział Mitch Hewer. Wg. mnie on bardzo pasuje. Mogliby go wybrać, no ale cóż szkoda. Chciałabym zobaczyć Mitch'a w jakiejś większej produkcji, a nie tylko w Skinsach.

ostatniapiosenka1

Hewer? Tak, niby jest do Jace'a trochę podobny, ale szczerze mówiąc kojarzy mi się prędzej z gwiazdą disco polo, a nie aktorem. Ma coś takiego w wyglądzie. Poza tym, nie wiadomo jak zagrał na castingu - a według Cassie, Jamie był najlepszy. Może nie będzie tak źle.

użytkownik usunięty
Belzertami

oo tak zgadzam się Hewer, jak dla mnie taki chłopczyna kompletnie jak dla mnie nie pasujący do roli, może bardziej z mięśni i sylwetki ale nie ze sposobu w jaki gra. :)