PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559065}

Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94581
3,9 13 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Czarownica

ocenił(a) film na 10

Jednego w filmie nie rozumiem. dlaczego matka Clary dala demonowi kielich? Przecież musiała wiedzieć ze to demon jak jest łowca. I ta czarownica by nie wiedziała ze w tej karcie jest kielich?

ocenił(a) film na 7
Tsunade23

Nie pamietam, czy Azazel opetal Madame Dorothee po ich pierwszej wizycie, czy byla od poczatku opetana. Ale nawet gdyby, to niby co Azazelowi po karcie? Przeciez tylko Clary i jej matka mogly z karty wyciagnac kielich.

ocenił(a) film na 10
Vroni

no właśnie opętał ją dopiero po tym, jak dała prawdziwej Dorothe kielich :D dlatego :D

ocenił(a) film na 7
Vroni

Wydaje mi się, że Abbadon < nie Azazel. wybaczcie czepialstwo > czekał aż Clary wróci po kielich i go wyjmie, żeby go jej odebrać, bo sam nie mógł tego zrobić. Chociaż w filmie to było bardzo niejasno pokazane, w książce ta akcja z Wielki Demonem była bardziej... przemyślana? xD

ocenił(a) film na 7
lolo1609

Och matko, jasne ze Abbadon! Gdzie ja mam glowe, Azazela wywolali w 5. czesci w mieszkaniu Magnusa...

Tsunade23

To jest akurat jedna z tych scen, które ciężko do końca zrozumieć bez znajomości książki, tam to jest bardziej przejrzyste. Abbadon opętał Dorotheę dopiero później, kiedy już miała ona te karty. A matka Clary dała czarownicy tarota, nie mówiąc jej o tym, że na jednej z kart ukryty jest kielich. I podczas pierwszej wizyty Clary i Jace'a Dorothea była jeszcze sobą o ile dobrze pamiętam :)

ocenił(a) film na 7
Nikki97

No wlasnie nie do konca. Przeczytalam cala serie, ale nie jest dokladnie powiedziane, kiedy Madame Dorothea zostala opetana.

Vroni

No nie jest, ale podczas pierwszej wizyty zachowywała się normalnie, a podczas drugiej od poczatku byla dziwna

użytkownik usunięty
Tsunade23

Abbadon - tak jak ktoś wyżej poprawnie sprostował - nie był w Madame Dorothea od samego początku. Zawładnął jej cialem dopiero krótko przed wizytą Clary, kiedy ta poszła po karty Tarota, gdzie w jednej z nich był ukryty Kielich. Ona na początku była dobra :)