Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94603
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Co to za Paździoch?

ocenił(a) film na 8
PPS

Jaki Paździoch? Masz na myśli tego starszego faceta z fragmentu "Wiesz co masz zrobić"? Wybacz, nie mogę skojarzyć teraz kogo innego możnaby porównać do Paździocha.. Chociaż i jemu daleko...
To Hodge. Można powiedzieć, że to pewnego rodzaju nauczyciel w instytucie... To on nauczył wielu rzeczy Jace'a, Aleca i Isabelle. Przekazał też trochę znaczących informacji zdezorientowanej Clarze (jeju, jak odmienia się to imię?) Poza tym pomagał przy leczeniu... Niestety więcej chyba nie mogę Ci powiedzieć by nie spojlerować.

ocenił(a) film na 3
PPS

może byś bardziej sprecyzował pytanie ;p

ocenił(a) film na 4
PPS

Chodzi mi o książkę i film. Najpierw Zmierzch, potem Intruz, teraz to. Wszystko według jednego szablonu. Nastolatka, nieświadoma własnego, ogromnego potencjału (wampirzyca/neofitka silniejsza niż wszystkie wampiry świata razem wzięte, ziemianka o psychice silniejszej niźli się wszystkim kosmitom śniło, łowczyni demonów, która uratuje świat). Desperacko marząca o miłości wszechczasów i doznająca jej w najmniej oczekiwanym momencie, na tle zatrważających wydarzeń - globalnej wojny sił światła i ciemności. I tylko jej odwaga i poświęcenie ( wynikające z owej megatotalnej - tylko nastolatki tak potrafią - miłości właśnie) są wstanie przechylić szalę zwycięstwa na stronę jasnej strony mocy ( o-0! ). Trudno mi zrozumieć, jak można trzy razy z rzędu dać się złapać na takiego paździerza. Może mi ktoś sensownie wytłumaczyć ten szczyt naiwnej fascynacji???