Czy Clary i Jace są rodzeństwem w książce bo ich nie czytałam a właśnie wróciła z kina i chciałabym wiedzieć czy jest szansa że będą razem?
jakbyś czytała książkę do byś wiedziała że to wszystko rozwiązuje się w trzeciej części.
Ale skoro chcesz wiedzieć tak będą razem
a książkę bardzo polecam
oczywiście, że bedą razem, już pod koniec 2 czesci książki okaze sie że nie są rodzeństwem i jak w każdym banale dla nastolatek zakończy się happy endem
czy skończy się happy endem to jeszcze zobaczymy. Ostatnia część sagi ma wyjść dopiero w maju 2014 w Stanach.
Oryginalna wersja miała trzy tomy i miała tak pozostać. W sumie nie wiem, czemu autorka zaczęła pisać kolejne oO'
I jakbyś uważnie oglądała film (wypowiedź kieruje do @adrianna 1995), zorientowałabyś, że tam wygadali wszystko -.-
Mówiąc szczerze, nawet szósty tom da się przewidzieć w pewnym stopniu (na pewno nie wyobrażam sobie śmierci Jace'a, prędzej Clary, ale w to też nie wierzę :P).
Ej, no. Wszyscy się czepiają tamtej sceny z Hodgem i Valentinem, ale przecież Hodge nie powiedział " Okłam ich, że są rodzeństwem" tylko "Powiedz im, że są rodzeństwem, to ich załamie." Znaczy nie pamiętam dokładnie oryginalnego tekstu, ale na 100 % jestem pewna, że coś w tym stylu powiedział.
Było słowo "okłam ich" :) Dlatego dostałam wytrzeszcza na tej scenie... Nosz kuźwa, przeciez to Valentine miał być tym przebiegłym...
Też bym poszła, ale nie mam chwilowo za co xD Jestem biedną licealistką! :)
A jak sprawdzisz, to powiedz ^^"
Będą razem w trzeciej części, ale w czwartej części wyjdzie na wierzch prawda o Ich kazirodztwie..
Efekt przekręcania faktów z książki w filmie :/
W książce wychodzi to na jaw dopiero w trzecim tomie <ok>
Ludzie, skoro coś jest na podstawie książki, weźcie najpierw przeczytajcie, potem obejrzyjcie...
odpowiedź jest oczywista - to książka dla młodzieży więc miłosny happy end gwarantowany a skoro byłaś w kinie to powinnaś się połapać że nie są rodzieństwem bo akurat moim zdaniem ten wątek wtórcy filmu skopali na maksa - zamiast pozostawić trochę napięcia na kolejną część to wyjawili wszystko....
JAK NIE. HODGE POWIEDZIAŁ VALENTINOWI ŻEBY ICH OKŁAMAŁ WTEDY BĘDĄ SŁABSI. I TAK WŁAŚNIE ZROBIŁ. JA DOPIERO PO FILMIE SKOJARZYŁAM. RODZEŃSTWEM NIE SĄ!! I CAŁE SZCZĘŚCIE
no jak dlaczego??? kiepsko by było gdyby sie okazało że płynie w nich ta sama krew a się kochają.
Czemu kiepsko? Wystarczy, że by dzieci nie mieli! :) I ślubu nigdy brać nie musieli, no nie?
przecież w filmie Hodge mówi wprost do Valentine'a idź i im NAKŁAM że są rodzeństwem