Juz wiadomo kto oficjalnie zagra Jace , jest to
................................................................................ ........................Jamie Campbell Bower
To nie jest mój Jace !
Też się o tym dowiedziałam TT jestem tak samo załamana jak pewnie większość z nas ;((
dalej nie rozumiem co Alex Pettyfer w obsadzie robi jako Jace, skoro nim nie jest, kto moderuje tą stronę??? Alex był dla mnie też wymarzonym Jace'm, ale widać, że ma jakiś problem, więc chyba nikt go już tu nie chce
Dziewczyny, nie załamujcie się tak! Jakby wybrali Leebo Freeman'a, to by dopiero była tragedia;D Moja "miłość" do Alexa Pettyfera jest niezachwiana i do końca miałam nadzieję, że jednak on zagra Jace'a, bo nie ukrywam, jak dla mnie jest do tej roli idealny, dokładnie tak sobie Jace'a wyobrażałam. Ale jeśli nie Alex, tylko jeden z trzech aktorów podanych wcześniej (JCB, Ed i Freeman), to od razu i w ciemno z nich trzech wybierałam JCB, bo, jak już mówiłam wcześniej, chłopak umie grać, a jak się go wyśle na siłownię i treningi, do fryzjera i podmaluje odpowiednio, to może być nie idealnie (no Alex to to nie jest, nie ukrywajmy), ale całkiem dobrze, może nawet bardzo dobrze. Nie oceniajmy go tylko po tym, jak wygląda, albo nie odtrącajmy tylko dlatego, że nie nazywa się Alexander Richard Pettyfer;) Dajmy chłopakowi szansę, niech się wykaże;)
Podsumowując, wybór nie jest może perfekcyjny, nie idealny, ale nie jest też taki zły, nawet pokuszę się o stwierdzenie, że całkiem niezły. Do tego Alex ma zaplanowane już kilka produkcji, więc będzie gdzie go oglądać (a przynajmniej w Magic Mike może być co pooglądać;D);P A że nie zobaczymy go jako Jace'a- mówi się trudno i żyje się dalej;P Zawsze zostają fanvidy na YT;D
Ja także. W dodatku chłopak z okładki Miasta Kości do złudzenia przypomina Alexa... albo na odwrót. Cóż, ja i tak nie wybieram się na film. Nie chcę psuć sobie mojej wizji bohaterów i wszystkiego co ich otacza. Może uda im się zrobić z Jamie'ego kogoś podobnego do Jace'a, ale niestety.... szczerze w to wątpię. Ale jak napisała Ava713, mówi się trudno i żyje się dalej ;) Być może Alex nie zagra naszego kochanego Nocnego Łowcę ze względu na film 'Magic Mike'. Cóż, nie nasza decyzja i wybór. A szkoda....
Dziś z rana zgłosiłam Jamie'go do moderatorów tej strony i powinni go zmienić w obsadzie. Trochę żałuje że Alexa nie będzie w tym filmie bo tak się na niego nakręciłam xD ale wierzmy w decyzje ich i nie traćmy nadzieji w Jamie'go ;))
Jamie był na końcu mojej listy (facet za bardzo mi się ze Zmierzchem kojarzy i tyle) ale nie będę narzekać, zawsze mogli wybrać kogoś gorszego. Zobaczymy jak się spisze, oby dobrze odegrał te rolę ;)
To ja mam lepiej- Zmierzchu nie widziałam, za to widziałam Camelot (fragmenty) i powiem, że tam mi się jego gra całkiem podobała;P Do tego jeśli Cassie mówi, że,cytuję: "Yes. Jamie Campbell-Bower is Jace. And I am very happy about it. More info later. :)", to ja się cieszę razem z nią, bo wierzę, że akurat ona nie dałaby "skrzywdzić" tej postaci;);D
TAAAK!!! Ava chyba rzeczywiście się nas przestraszyli!! ;D Wraz z upływem czasu coraz mniej mi zależało na Alexie, fajnie by było gdyby zagrał Jace'a, ale skoro nie... nie spisujcie od razu Jamiego na straty tylko dlatego, że odegrał małą rólkę w Zmierzchu!! Jeden z moich faworytów wygrał!! Do tego Brytyjczyk, moja obsesja do panów rodem z UK jeszcze się tylko powiększyła ;P Jupiiii!!! ;D ;P A charakteryzacja mu pomoże, przecież na Pattinsona też nie rzucałoby się tyle fanek gdyby go zobaczyły w realu. Jamie trzymam za ciebie kciuki baaardzo mocno, nie spieprz tego!!!
Chyba tak!!!;D Nie ma co, z nami się nie zadziera w końcu;D Co do kciuków- dołączam się;P Również ściskam je bardzo mocno, i wierząc w talent aktorski Jamie'go, jestem pełna dobrych przeczuć i fluidów;D Że tak to ujmę: GO JAMIE!!!;D Daj czadu, chłopie, i nie spieprz roli, bo jak coś...;D I wierzę, że gabry mi wtedy w tym pomoże;D;P
Z miłą chęcią, ale na razie trzymajmy się tego, że Jamie, jego talent i fluidy (jak ty to nazwałaś) to dobre połączenie aby stworzyć idealnego Jace'a ;D
Talent, fluidy i charakteryzacja odpowiednio połączone potrafią dawać cudowne efekty;D Zobaczymy, jak to będzie, ale jakoś mam całkiem dobre przeczucia;D
Spoko, ja tam go ze względu na Zmierzch nie przekreśliłam. Chodziło o to, że tylko tam człowieka widziałam. Jak wypadnie dobrze jako Jace to będzie mi się kojarzył z czymś o wiele przyjemniejszym. Po za tym w Zmierzchu i tak rolę miał mało znaczącą. A jak tak na niego teraz patrzę, to co raz bardziej się do niego przekonuję. Niech Alex żałuję, bo jeżeli reżyser się bardzo postara to będzie to naprawdę wspaniały film xD
Teraz tylko czekam na resztę obsady^^
Według mnie ze wszystkich kandydatów on był najgorszy!! A Jace'a wyobrażałam sobie dokładnie jak Pettyfera!
Wszyscy wyobrażaliśmy sobie w tej roli Alexa, ale prawda jest taka, że on po prostu gdy był młodszy był odzwierciedleniem Jace'a z okładki książki, ja tam i tak nie mogę się doczekać filmu, wie ktoś kiedy konkretnie ruszają zdjęcia? ;)
Nie wiem na pewno, ale gdzieś słyszałam, że podobno pod koniec wakacji tego roku;P I że następny ma zostać wybrany Simon lub Alec, ale tym razem decyzja ma być szybsza (jakby mogła być jeszcze wolniejsza;P);D;P
Na blogu Cassandry Clare wyczytałam, że autorka dostała od producentów nagrania przesłuchań kandydatów i ponoć Jamie Campbell Bower zrobił na niej tak duże wrażenie, że został jej faworytem, pomimo, że ona sama nie miała raczej wpływu na wybór aktora.
Cassandra pisze, że Jamie podczas przesłuchania "był" Jacem pod względem charakteru, humoru, romantyczności i bardzo odczuwalna była chemia między nim a Lily Collins. Podobno zrobił też duże wrażenie na reżyserze.
Ja sama średnio byłam zachwycona jego kandydaturą, ale teraz skapnęłam się, że to jest aktor, który gra młodego króla Artura w serialu "Camelot", a w serialu tym wygląda (i gra) naprawdę niczego sobie. Teraz jestem przekonana, że to dobry wybór.
Też czytałam ten wpis, i jestem naprawdę zadowolona, że Jamie tak dobrze sobie poradził i że w końcu został wybrany;D Dla zainteresowanych-link do bloga Cassie;P http://cassandraclare.livejournal.com/
Im dłużej o tym myślę tym bardziej mi się wybór podoba. Na pierwszy rzut oka może się wydawać, że Jamie nie pasuje, bo w dotychczasowych rolach wyglądał albo szczeniacko, albo jakąś fryzurę nieteges. A wystarczy obejrzeć trailer serialu Camelot, lub najnowsze zdjęcia faceta, żeby dostrzec, że ma w sobie to coś, jakiś błysk w oku, szelmowski uśmieszek. Moim zdaniem nadaje się jak cholera. Przystojny też jest, tyle że nie w klasyczny sposób, ale to nawet lepiej. Trochę już "urósł" dla potrzeb serialu, pewnie jeszcze przypakuje. Jak go ludzie zobaczycie w blond czuprynie, ze złotymi oczami, z runami na skórze, w czarnym wdzianku to się jeszcze zdziwicie. Także proszę państwa, będziecie państwo zadowoleni ;)
Strona serialu Camelot:
http://www.filmweb.pl/serial/Camelot-2011-575225
Przykładowe zdjecia:
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQqUMT8OZ_smVr7vG4C0PbNlObnVeqLk5XcupYyv XjxBNnEyA3-
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNYTu3jqhUKz9ldXZxie4GSLh2YqKfk1aASX5Ii Zih1X-qFi1Uaw
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSd0aQ_PxdBbyYbnV-bP6Kp9TxVMgZ6KUsXlLUYK GMyu3Yg_ON-4Q
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTbO0GfGPMRMhNDDVQWx9ncVM501AY3-jMn4bU-N Bgo6_BglMRa
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQbBbFhAveWR_wJaNq-HDtRXNnB81Lt6xcMrlax8 2K4jWYVJk9OkQ
Hm cóż to w sumie zaskoczenie bo wgl nie myślałam, że to on może być, ale nie jest źle (ja go nie kojarzę tylko ze zmierzchem -,- raczej ze sweeney todda). Jest całkiem przystojny, nie najgorszy choć to nie mój gust (blondyn) no i aktorem nie jest najgorszym. Zobaczymy jak to będzie. Ja jestem w sumie zadowolona i na film się wybiorę na pewno o. Jest Jace!!! nareszcie!!! lalalaa nawet go lubie hej :D Już nie muszę się zadręczać "kto zagra Jace'a? kto zagra Jace'a? aaaaaa" No jest dobrze, trzymam kciuki za Bowerka muahahaahaha a Alex nawet gdyby się zesrał to już jest za późno XD Nie chciał przyjąć roli? Niech żałuje! Jak dają to się bierze a nie jakieś fochy strzela, bo coś tam nie chce być drugim pattinsonem bla bla -,- Teraz Jace jest wybrany i koniec. Od początku nie przepadałam za Pettyferem i cieszę się że to jednak Jamie dostał rolę, a wiece, mogło być znacznie gorzej patrz -> Douglas Both o.O Będzie dobrze! Nie martwcie się. Tylko jedno mi nie pasi... chcą z niego pudziana zrobić czy co?! -.- wtf XD Nie podobają mi się tacy napakowani kolesie... No mógłby sobie trochę ciałko wyrzeźbić... Ale to troszeczkę :D Mam nadzieję że nie przesadzą z tymi "proteinami". Jace nie był aż takim mięśniakiem. Czyli ogólnie Jamie jest w porządku :P
punkbitchxd bardzo podoba mi się twoja wypowiedź, nieco... chaotyczna xD xP ale ogólnie to się z tobą zgadzam ;D
Hmmmmm... trochę wygląda jak dziewczyna, ale ja go porządnie ucharakteryzują, to może będzie ok.
Wiec tak, jakieś dwie godziny temu się dowiedziałam że Jamie zagra Jace'a. Po prostu mi się wszytko w głowie poprzewracało. Pierwsza myśl : O boże, takie coś będzie grało Jace'a!? Więc tak sobie siedziałam z godzinę załamana psychicznie że tę rolę dostał wampir, nawet konto sobie założyłam na filmweb xD No i w końcu się ograrnęłam. Jak zobaczyłam pozostałych kandydatów do tej roli to aż mi się serce ścisnęło. I w sumie dobrze, że Jamie dostał tę rolę a nie ci dwaj pozostali. Przynajmniej w pewnym sensie jestem pewna za tego aktora, bo mniej więcej wiem jak gra. Trochę się mu twarz przemebluje te włosy ładnie zrobi i nie będzie źle, w sumie będzie całkiem dobrze. Wiec trzymam kciuki za niego, zobaczymy jak wykreuje naszego przystojniaka. Bo jak spieprzy tę rolę to osobiście obiecuję że kupka proszku z niego zostanie....trzymam kciuki....
ps.Myślmy pozytywnie, Jace ładniejszy niż Clary xDD
Poza tym Alex jest za stary na rolę jace'a., A Jamie (co widać) wygląda młodo. Nie lubię kiedy starsi aktorzy grają 10 lat młodszych.
Po namyśle Jamie ma rysy bardzo podobne do jace'a. Mam nadzieję, że nie zapomną o złotych oczach. :):):)
No powiedzmy sobie szczerze, że brzydki nie jest xDD I mnie też denerwowało że starsi grają młodszych, ale przez ostatnie dwa lata przyzwyczaiłam się już do Alex'a jakoś :( Mam nadzieję, że szybko się przestawię na Jamie'go (nie mam pojęcia jak się odmienia to imię ) no i tak złote oczy obowiązkowe!!
przestańcie strzelą mu soczewki o barwie złota, włosy jakby co przefarbują na blond i zetną by zawijały się na kołnierzyku i będzie luz,,,,,,,,,,,,,,, choć ja też uwielbiam Alexa i on powinien grać Jace'a
hmm.. no dobra. Alex jest świetny, i ten drugi ma fajny wyraz twarzy;d wiece, to może się jeszcze okazać, kto tak na prawdę zagra Jace'a. może się to jeszcze 5 tyś razy zmienić. znacie ludzi. milion pomysłów na minutę.
dlaczego miałoby się zmienić skoro jest to już potwierdzone przez Cassie, a nawet Lily wypowiadała się na MMA na ten temat, nie wiem co macie do Jamie'go, Alexa jako Jace'a wykreowali sobie fani, teraz muszą to ścierpieć ;D
TEGO NIE DA SIĘ ŚCIERPIEĆ. CZY AUTORKA W OGÓLE PAMIĘTA JAK GO OPISAŁA??!! ALEX BYŁ IDEALNY,NAWET SIĘ JUŻ ZGODZIŁA A ONA ROBI TAKIE NUMERY??!! TAK BYĆ NIE MOŻE!! TAK BARDZO CZEKAŁAM NA FILM I JEŚLI ALEX W NIM NIE ZAGRA TO NIE ZAMIERZAM GO OGLĄDAĆ I MOI ZNAJOMI TEŻ GO OGLĄDAĆ NIE BĘDĄ! >:(
typowy wpis osoby mającej bzika na punkcie Alexa a nie książki ;)
Ludzie wyluzujcie trochę!! To jego wybór, nie chce to nie!! Tak trudno to zrozumieć?
;D
Właśnie, jeśli nie chciał to jego sprawa. Też z początku chciałam aby to Alex zagrał Jace'a ale skoro nie chciał to nie. Film odniesie sukces i pewnie będzie żałował, że w nim nie zagrał. Nie jest jedynym aktorem na świecie. Jamie na pewno sobie poradzi i wypadnie super jako Jace. Zobaczycie. Zaufajcie Cassie, skoro ona tą postać stworzyła to chyba wie co robi kiedy mówi że Jamie nadaje się idealnie :)
Najpierw narzekali że Alex ( który jest na Jace idealny ) jest za stary a ten tu jest starszy o 2 lata ! Ludzie zdecydujcie się ! Mi on nie pasuje na Jace-a i nadal jestem za tym żeby grał go Alex ale coż... Moja wizja boskiego Pettyfera jako boskiego Waylanda pękła jak bańka mydlana ;(
A Jamie jest jak dla mnie za delikatny - jego uroda pasuje mi bardziej na chłopaczka z sąsiedztwo niż twardego i czasami bezdusznego Jace-a ;( Ale cóż, tak wybrali i zobaczymy co z tego wyjdzie
Uroda, to uroda, ale tutaj najbardziej będzie się liczyło aktorstwo. Jace jest choleeernie trudny do zagrania. Raz arogancki innym razem wrażliwy. Jestem ciekawa, czy Jamie temu sprosta.
Wydaje mi się, że tak. Uda mu się. Masz rację, że Jace to cholernie trudna rola do odegrania. Jest bardzo sprzeczny, wielowymiarowy. Raz jest ironiczny, sarkastyczny i bardzo pewny siebie, innym razem czuły i romantyczny, a jeszcze innym smutny, wręcz destrukcyjny. Zagranie go dokładnie takim jakim go Cassie stworzyła i opisała będzie nie lada wyzwaniem. Sądząc po tym co mówiły po przesłuchaniu Jamie'go, jestem pewna że super sobie poradzi :) Trzymam kciuki!
Alex wygląda już niestety za poważnie na Jace'a. Też go widziałam w tej roli, ale niestety trochę nam wyrósł chłopak ;) Wygląda na dużo starszego niż ma w metryce urodzenia ;) Natomiast Jamie, mimo swoich lat, wygląda na dużo mniej. Szczerze powiem, że jestem mile zaskoczona, bo po wizji Alexa myślałam, że nikogo w tej roli nie będę widziała. A tu taka siurpryza. Myślę, że będzie świetnym Jacem, mimo wszystko :)
"Moim" Jacem był oczywiście Alex, ale uważam, że trzeba dać chłopakowi szansę... Fakt, byłam załamana, jak się dowiedziałam, ale może nie będzie tak źle... chociaż cały obraz książki mi się rozwalił...;/
Mi też nie odpowiada ale decyzja zapadła i trzeba poczekać na film by wydawać jakiekolwiek osądy.... Mam też dziwne wrażenie, że role dostał najbardziej poczochrany aktor ze wszystkich innych którzy ubiegali się o angaż :))))). Widzę za to parę plusów. Mimo, że w roli Jace'a widziałam Alexa przyznam, że Jamie ma w sobie pewną nonszalancję i niewymuszony urok gwiazdy rocka, no i kocie spojrzenie które pasuje do postaci którą będzie grał. Alex choć śliczny był odrobinę zbyt "oczywisty" no i niestety w jego grze aktorskiej brakuje iskry. Żaden film z jego udziałem nie zrobił na mnie wrażenia.Niestety :(...
Teraz wybierają Simona, później ma być, chyba, Alec, ale też im smętnie idzie, chociaż nieco szybciej niż z Jace'm ;D Jeżeli ktoś jest zainteresowany to na tej stronce pojawiają się kandydaci i różne "nowości" http://www.cityofbonesmovie.com/
Nie ... To również nie jest mój Jace ale co poradzić? Jeśli Jamie się ogoli i skróci włoski, zakręci to może coś z tego bd. Ale na film już za chętnie nie pójde. Wybiore sie tylko dla tego że kocham Dary ;d Cii... mają już Clary xd
do baniiiii...jak on może w ogóle byc brany pod uwagę do tej roli - no widac może skoro ją dostał, ale boże z której storny on przypomina Jace'a?? Masakra to kino schodzi na psy...
Mnie też na początku to przeraziło,ale skoro ma chłopak dobrze grać,to czemu nie? ;D. Ucharakteryzują go i będzie ok ;D.
Widzialas jego fotke na fejsie Cassandry? O boze ... Szkoda slów ... Mam tylko nadzieje ze nie zniszcza mi wizerunku Jace tym aktorem ;d
Dziewczyny, nigdy, zaznaczam NIGDY nie znajdzie się takiego aktora, który odpowiadałby idealnie wyobrażeniu danej postaci literackiej przez każdego czytelnika, bo każdy człowiek ma inną wyobraźnię, inny gust itd. Najważniejsze, żeby dany aktor miał talent, potrafił i chciał daną rolę zagrać- wybaczcie, bardzo lubię np.Alexa Pettyfera, naprawdę, ale jeżeli nie miał ochoty grać Jace'a, to lepiej, że nie ma tej roli, niż jakby miał ją grać na siłę i na "odczepne". Nigdy nie ma sensu nastawiać się na danego aktora, i tylko z jego powodu chcieć iść na film czy oglądać dany serial;P Poza tym, w dzisiejszych czasach naprawdę wygląd aktora nie jest najważniejszy- teraz są tak duże możliwości, że szeroko pojęta charakteryzacja robi swoje. Dlatego uważam,że trzeba dać chłopakowi szansę, a nie oceniać, że na pewno nie nadaje się do tej roli, bo nie pasuje danej osobie wizualnie. Komuś pasuje, komuś nie. Najważniejsze, żeby miał talent aktorski. I potrafił dobrze pokazać osobowość danej osoby, bo wydaje mi się, że to jednak ważniejsze.
Zgadzam sie ze wszytskim alee . . . . . . Jak zobczymy zdiecia z filmu lub film to sie przekonamy no nie?? Jesli ktos czeka na ten film z utesknieniem to obejrzy go z kazdym aktorem ... ;d Tak jak ja ^^
Właśnie to też zależy czy czekacie na film - ekranizację książki czy film - obraz, w którym powinien zagrać Alex ;P ja osobiście czekam na to pierwsze, więc nie ubolewam nad tym, że Pettyfer nie zagra, a tak w ogóle to się przyjrzałam jego filmografii i wszystkie jego filmu nie mają oceny powyżej 6,5 oprócz "Tom Brown's Schooldays", który jest ciężki do zdobycia i komedii romantycznej dla szesnastolatek "Wild Child", JCB ma trochę wyższe noty i mimo że nie grał głównych roli to dostał szansę, niech się wykaże ;) Ja tam za niego mocno trzymam kciuki, wcale nie jest taki brzydki, charakteryzacja pomoże, z resztą oceniając aktora powinno się przede wszystkim brać pod uwagę jego talent nie wygląd ;)