Od razu zaznacze, nie przeczytalem calej ksiazki, za pierwszym razem zaszedlem po rozdzial 13-14, ale bylo to dlatego ze stresowalem sie z czytaniem przed wyjsciem tego filmu, teraz czytam i naprawde mnie wciaga, zaczalem czytac wczoraj, a juz przeczytalem 72 strony, to duzo jak dla mnie.
Film jest okej, ale ksiazka duzo lepsza, tym bardziej ze film nie bedzie kontynuowany, a cala seria jest juz wydana na papierze, ma byc serial wiec warto siegnac ;D
Mam zamiar przeczytac cala serie, posiadam czesci 1-3 oraz 6, juz zamowilem 4 i 5 z biblioteki, ale moze podejde do drugiej i porzycze, tak nawszelki wypadek ;P
serio warto przeczytać, w filmie wszystko przekręcili i mega mnie to wkurzyło, serial trochę mnie nie pokoi bo zapowiedź jest strasznie kiczowata ale zobaczymy co z tego będzie...
Szczerze, czekalem pierwotnie na serial bo film mi sie srednio podobal, ale nie podoba mi sie, kiczowato wyglada, jestem gosciem ktory oglada i uwielbia Classic Doctor Who, wiec z kiczowate rzeczy nie sa mi obce, tyle ze to jest ZA kiczowate, nie podoba mi sie pomysl zrobienia z Clary 18 latki, i inne zmiany, nie czytalem jeszcze calej ksiazki a juz mnie zmiany raza, razily tez w filmie, ale chyba go sobie odswierze po przeczytaniu calej serii, nie wiem ile mi zajmie, ciezko u mnie z czytaniem calych serii jedna po drugiej, zazwyczaj przeczytam dwie czesci i dalej juz nie, wiec nic nie planuje, poza tym mam hypa na Piesn Lodu i Ognia, wiec moze po nia siegne...
Ja też zaczęłam czytać książkę już jakiś kawałek przeczytałam i faktycznie strasznie w filmie poprzekręcano,ale oglądając film bardzo mi się spodobał,na pewno go z miłą chęcią obejrzę w jeszcze kiedyś.Według mnie choć postacie trochę się różnią od tych opisywanych w książce to się cieszę że akurat tych aktorów wybrali.Sądzę mnie dobrze zagrali ;) Bardzo boleję na tym że nie będzie kontynuowany,więc pozostaje mi jedynie czytać książki,bo sama historia jest bardzo ciekawa :)