Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94569
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

LOL

ocenił(a) film na 5

Mniej więcej tak można określić ten film.
Porównania do Zmierzchu są zbędne, bo to jak porównywać trzeszczącego Fiata 125p do oldschoolowego Mini z lat 60tych ubiegłego wieku (w tym przypadku Mini są Dary Anioła).

Ja muszę jeszcze raz obejrzeć ten film, tym razem w towarzystwie osób mniej zgnuśniałych ode mnie, które nie wciągają nosem każdej produkcji.

Na dzień dzisiejszy jest skromne 4/10
Wszystko niby jest ok i lepiej niż w Zmierzchu (chociażby aktorstwo oraz sceny akcji) ale film nie trzyma się kupy. No i te gotyckie łaszki młodocianych fetyszystów...
Jedyne co mi się spodobało to humor - to już widziałam wcześniej u tego reżysera i chwała mu za to, że i tym razem próbował rozluźnić atmosferę (choć seans według mnie jest stanowczo za długi - bite 2 godziny). No i Kevin Durand - lubię wielkoluda :) A i wilkołak. Wilkołaki uwielbiam i cieszy mnie bardzo, że nie były milusińskimi przerośniętymi haskimi.

Dla młodzieży - warto obejrzeć. Starsi bardziej wymagający widzowie - można sobie darować i wrócić spokojnie do prozy Ann Rice ;)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

Oceniasz zbyt surowo moim skromnym zdaniem to nie w stu procentach zasługa reżysera że ujął humor gdyż czytając książki humoru jest tam znacznie więcej i jest o wiele lepszy niż w filmie. A co do strojów to właśnie jest wielkim plusem że nie są przeciętni a wyjatkowi. Radzę sięgnąć po książkę a twoje spojrzenie na całą ta historie znacznie się zmieni. Pozdro

ocenił(a) film na 5
mandaryna19984

Ich stroje są tak boleśnie schematyczne i nudne. Widziałam całkiem sporo takich filmów czy teledysków gdzie młodzi-gniewni ubierają się w czarne lateksy i dziurawe swetry. Przy całych ich runach, które jednak nie były tak dobrze wykorzystywane, powinni zadbać o lepszy strój ochronny a nie polegać na tym, że ktoś wystraszy się czarnego t-shirtu i butów na obcasie :)