Przeczytałam streszczenie i chciałam wiedzieć czy Jace naprawde jest bratem Clary? Proszę odpowiedzcie.
Przeczytaj książki to się dowiesz :) A zresztą, naprawdę myślisz, że autorka napisałaby 6 książek o rodzeństwie? :)
Ech, naprawdę lepiej by było, gdybyś przeczytała i sama się dowiedziała, ale Kasia275 ma rację co do tego, że to chyba niemożliwe, aby Cassandra Clare napisała tyle tomów o miłości między bratem i siostrą ;-) Powiem tylko tyle że pochodzenie Jace;a jest bardzo skomplikowane.
Macie racje, ale nie jestem zbyt wielką fanką książek więc dlatego nie wypożyczyłam/kupiłam jeszcze Darów Anioła, ale przyznam że ta książka jako jedyna mnie zaciekawiła więc może ją przeczytam, a pytam się dlatego że jakby się okazało na koniec książki że oni naprawdę są rodzeństwem to przyznam że nie spodobałoby mi się to i tyle czytania na marne.. Ale dzięki i tak.
Może przeczytaj choć jeden tom dalej? Serio, kazy jest inny od poprzedniego. mnie się najbardziej podobała 3 cz. - Miasto Szkła. A jeśli już chcesz wiedzieć, to Jace nie jest rzecz jasna bratem Clary, ale postać prawdziwego Jonathana Morgensterna też się dalej pojawia tylko pod ukrytą postacią, przez co nie odkryjesz od początku kim on jest naprawdę. Ale 5 cz. jest wyjątkowo ciekawa co do ich perypetii :-)
Ja liczę na to! Nawet jeśli nie przebrniesz przez całą serię, to myślę, że przynajmniej pierwsze trzy części warto przeczytać :-) Potem sama zdecydujesz. Na zachętę mogę powiedzieć, że jeśli nie odpowiada Ci np. miejsce akcji Nowy Jork, to w Mieście Szkła wszystko już rozgrywa się w Alicante - stolicy Idrisu, miejsca Nocnych Łowców. Ta część przemawia do mnie bardziej być może poza wyjaśnieniem wielu wątków równiez ze względu na opisy tego miejsca. - kompletnie inny świat niż NY ;-)
rzeczywiście "pochodzenie" Jace'a jest BARDZO skomplikowane :)
Poznajemy go jako Jace'a Wayland'a, ale przez kolejne 3 tomy ile nazwisk miał? ja naliczyłam 4 :)