Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94603
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Pytanie ?

ocenił(a) film na 10

To jest ekranizacja Masta Kości (część pierwsza ) czy całej sagi od początku do końca ???

ocenił(a) film na 4
Luelle91

Na razie premierę ma pierwsza część książki, druga zaczynają kręcić bodajże we wrześniu.

ocenił(a) film na 6
Luelle91

Czysto teoretycznie jest to ekranizacja pierwszej części.
W praktyce to LEKKI misz-masz :)

ocenił(a) film na 10
Fabiennee

hah dobrze powiedziane :D

ocenił(a) film na 4
Luelle91

Misz masz to mało powiedziane do połowy przypomina pierwsza część a druga połowa to jakiś totalny chaos który trochę leci druga częścią ale tak naprawdę to jej i tak nie przypomina wiec powiem szczerze że wiedziałam że to schrzanią ale że aż tak to by mi do głowy nie przyszło.... po za tym jak mogli z Valentina zrobić dzikusa skoro zawsze był przedstawiany jako "dżentelmen" garniaku?!

ocenił(a) film na 7
Sandra_lodz

Valentine to dosyć złożona postać, a w filmie ukazali go jako psychopatę...

ocenił(a) film na 4
xrosemarie

Dosłownie masakra na maxa a to jak pokazali w filmie że Hodge mówi Valentinowi żeby przekonał clary i jaca że są rodzeństwem to to im pomoże i to że na końcu on został i pomógł im z demonami ;/ to już jest zmienianie fabuły!

ocenił(a) film na 8
Luelle91

Czytałam tylko pierwszą część sagi i dlatego wydaje mi się że twórcy zdradzili pewien ważny motyw dotyczący Simona, o którym nie miałam pojęcia czytając pierwszą część :(

ocenił(a) film na 4
Maargotta

Co masz na myśli?

ocenił(a) film na 6
Maargotta

chyba wiem o co ci chodzi, to było łatwe do zgadnięcia czytając 1 tom, szczególnie, że MAG rypnął spoilerem na okładce

ocenił(a) film na 4
hearthewindsing

fakt i to takim sporym :)

Maargotta

Ja jestem zniesmaczona, że widz został już na początku poinformowany że to że Clarie i Jace są rodzeństwem to tylko kłamstwo Valentine.
W książce było napięcie, czytałam dalej żeby dowiedzieć się jak oni sobie poradzą....