właśnie doszłam do momentu ksiązki gdzie jest żę Clary i Jace są rodzeństwem,co mnie całkowicie zszokowało....ja nie wiem czy to jest wg możliwe i czy serio tak będzie?.....
najpierw muszę skończyć 1,ale w końcu będą tym rodzeństwem,prawda? czy coś się zmieni? ;)
Nic Ci nie zdradzę jak się akcja potoczy przeczytaj kolejne dwa tomy a się wszystkiego dowiesz
nic ci nie powiemy, a ty nawet nie pytaj, bo zepsuje ci to przyjemność z czytania ;) co nieco rozświetla się w tej sprawie już w Mieście Popiołów a w Mieście Szkła to już jest wszystko podane na tacy, kto, gdzie, z kim i dlaczego ;)
Ja szczerze mówiąc jak czytałam to nie mogłam wytrzymać niepewności i sprawdziłam jak jest na prawdę. xd
no szkoda że nie powiecie,bo już się nastawiłam że będą parą i wg,a tu że rodzeństwo..i jakoś przeszła mi faza czytan ia ich dalej,ale bardzo chciała bym się dowiedzieć co z nimi będzie dalej i czy wg jest sens czytania..
czytaj dalej, to się dowiesz co i jak :D mam ochotę Ci powiedzieć, ale serio, znienawidzisz mnie i siebie później za to. Powiem Ci tylko, że brat ją BARDZO kocha ;)
nie chcialam cie zrazac. jak najbardziej czytaj to .! jest na co czekac, a jak dobrze pojdzie to bedziesz z tym bardzo szybko gotowa. i szczerze mówiac pto dalsze czesci sa chyba nawet lepsze niz pierwsza ;)
ja też bardzo chciałam się dowiedzieć, tak jak ty. ale uwierz mi, że kiedy już dotrzesz to tego momentu, to... a z resztą dowiesz się. poza tym bardzo polecam 2 i 3 tom. drugi jest bardzo ciekawy, a trzeci w sumie najlepszy. pzdr ;)
skomentowałam twoje podobne pytanie pod jednym ze zwiastunów 4 lub 5 więc jak chcesz sprawdzić to tam jest :)
proszę, oznaczajcie spoilery, niedługo tutaj beda wchodzić ludzie, którzy nie czytali ksiażki.
Jakbym nie czytała wcześniej książki to bym się nieźle wkurzyła na taki spoiler. Co to za problem oznaczyć?
brakiem szacunku do innych jest nieoznaczanie spoilerów, które wkurzają do białej gorączki, a potem pyskowanie, ze to był problem. nie jesteśmy w przedszkolu.
no właśnie nie jesteśmy! sory ale ja nie mam 15 lat żeby teraz się z Tobą kłóćić bo masz jakiś problem..
Nie moim problemem jest to że ktoś to przeczytał w trakcie czytania ksiązki,więc skończ już się wymądrzać i nie rób problemu..
Jak się udzielasz na forum publicznym, na którym jest możliwość zaznaczenia treści jako tak zwany spoiler, to akurat jest to TWOIM problemem. Bo nie dość, że robisz śmietnisko, to jeszcze uprzykrzasz życie innym. SZANUJ ludzi odwiedzających to miejsce.
Naprawdę mnie nie interesy=uje ile masz lat, dla mnie możesz mieć pięćdziesiąt a nadal Twoje zachowanie będzie dla mnie dziecinne, skoro nawet nie umiesz się przyznać do błędu. "Sory".
Tak samo ja mam w dupie co Ty piszesz,jezu skończ tą dyskuje! Chyba serio Ci się nudzi,i nie moim problemem jest że ktoś to przeczytał w trakcie czytania ksiązki więc przestać się ze mną kłócić,ja pie***** co za człowiek! Przeczytaj co Ty pisziesz wg CZŁOWIEKU TO JEST TYLKO POST,a robisz z tego nie wiadomo co! więc odwal się i przestać marnować mój czas na odpisywanie takiej bez sensownej osobie jak TY! 'Sory'..
a i jeszcze jedno ja dyskusja z Tobą jest juz zakończona,więc się nie rozpisuj tak w odpisywaniu bo sądze że i tak byś nadal się kłóciła ze mną,więc kolejne odpowiedzi przez Ciebie nie będą już czytane! ŻEGNAM
Dziewczynko nie denerwuj się tak bo Ci kolagen się skończy wcześniej i porobią Ci się zmarszczki. Nanaja328 ma rację, szanuj trochę innych co nie czytali książki i następnym razem oznaczaj, że w poście jest spoiler. I skoro uważasz się za dorosłą to zacznij się zachowywać jak dorosła. "LOL"
Tak, jestem człowiekiem(dziękuję za przypomnienie, nie domyśliłabym się). Uśmiałam się, bo chyba komuś nigdy nie była uwaga zwrócona. Opanuj język, koleżanko... na przyszłość, bo za takie wyskoki inni dojadą cię mocniej niż ja, która tylko zwróciła uwagę. ;)
Mrs_Willis, dzięki za poparcie :)
Fakt, że nie umiesz przyznać się do błędu nie oznacza, że możesz po każdym jeździć. Od tego właśnie jest opcja zaznaczania spojlerów, jeśli takowe się umieszcza, a jeśli o tym nie wiesz, to zapraszam do przeczytania regulaminu użytkowania forum.
Piszesz, że TO TYLKO POST, ale właśnie mogłaś komuś uprzykrzyć czytanie książki.
A z takim językiem to do plebsu, bo to forum jest publiczne i taka forma obrażania ludzi jest jednym z powodów, dla których można zgłosić danego użytkownika do administracji. A jeśli odpowiednia ilość osób to zrobi to hmm.. nie będzie nam już dane czytać Twoich jakże ambitnych postów i odpowiedzi na zwykłe, uprzejmie zwracające uwagę komentarze. Pozdrawiam.
Ja byłam w połowie 1 książki, jak pierwszy raz zobaczyłam ten post... nieźle się wkurzyłam... Więc popieram, że mogła zaznaczyć opcje: "Spoiler".
No i właśnie ja weszłam, a jestem w trakcie czytania książki i do tego momentu jeszcze nie doszłam. Dziękuję bardzo serdecznie za zepsucie dalszego czytania mi i pewnie jeszcze kolejnym osobom. Pozdrawiam
nikt Ci nie kazał czytać,to Twój problem że to przeczytałaś,no sory ale nie rozumiem dlaczego masz 'żal' do mnie o to..
Przepraszam najmocniej, ale mam prawo przejrzeć sobie stronę dotyczącą ekranizacji książki, którą właśnie czytam. A Ty, jak najbardziej możesz sobie tu pisać o fabule książki, ale właśnie do tego służy oznaczenie 'SPOILER'. Tak na przyszłość ;)
ja kiedy byłam niedawno chora i przeleżałam cały dzień w łóżku czytałam cały czas pierwszą część. CAŁY DZIEŃ i udało się mi ja skończyć w paręnaście godzin. Gdy dowiedziałam się o tym, że Clary Jace są rodzeństwem, przestało chcieć się mi czytać kolejnej części. Byłam tak przybita, że napisałam temat dyskusji pod tym filmem. Wszyscy mnie krytykowali, nie dziwię się. Dowiedziałam się, że to jednak nie prawda z tym rodzeństwem i trochę mi ulżyło, ale i tak nie mam ochoty na przeczytanie dalszych przygód. Autorka odebrała chęci, według mnie...
Autorka niczego nie odebrała. Wprost przeciwnie kolejne części czyta się z większą ciekawością. Przeczytaj a się nie zawiedziesz
Jak można się zniechęcić po informacji że Jace i Clary to rodzeństwo? To dowodzi , że czytasz książki prawdopodobnie głównie dla wątku miłosnego , który przecież nie jest najważniejszy. Cassandra Clare stworzyła genialną rzeczywistość Nocnych Łowców , która sama się broni nie ważne czy dwójka głównych bohaterów jest spokrewniona czy nie. Mnie to zakończenie przede wszystkim mocno zaintrygowało i sprawiło , że pomyślałam ''ooookej o co chodzi?'' i sięgnęłam po drugą cześć żeby się dowiedzieć. Moim zdaniem autorka spisała się na medal , bo kto chciałby czytać jakieś ''oczywiste oczywistości ''? Relacje pomiędzy głównymi bohaterami nie mogą być proste jak budowa cepa , typu ''tego kocham'' , ''tego nienawidzę''.
jak nie wiesz to nie pisz,to po pierwsze a po drugie poprotu mnie to zdziwiło i napisałam że będę czytać dalej,więc na drugi raz zamiast pisać i się mądrzyć najpierw przeczytaj to co ja wcześniej napisałam..
A wiesz, że @Veiller pisała do do użytkowniczki @Natka_Pietruchy a nie do Ciebie ? Mogłabyś spojrzeć na czyj post odpowiadała, bo zdecydowanie nie na twój :)
w takim razie jej odpowiedz była bez sensu,po przeczytaniu wypowiedzi @Veiller zrozumiałam że to było do mnie,ale nie ważne..
Ludzie błagam was, przestańcie z nią dyskutować, bo dyskusje z takimi dziewczynkami z gimnazjum ( jakby to ładniej ująć ) nie mają kompletnie sensu, Taki wiek..
Dla jasności, " Miasto Kości " czytałam już jakiś czas temu, z tego co pamiętam, było to kilka miesięcy po premierze tej książki. Sięgnęłam po nią z czystej ciekawości, gdyż zainteresowała mnie jej fabuła a do tego bardzo lubię powieści tego typu. Urzekł mnie świat, jaki Cassandra Clare stworzyła, jak wizję popularnego wątku o wampirach czy wilkołakach ubarwiła rasą Nocnych Łowców. Czytałam tą historię z zapartym tchem, i z tego co pamiętam, skończyłam ją już po 2 dniach. Dla tego muszę ci powiedzieć, że wątek miłosny nie gra tutaj najważniejszej roli, choć też jest ważny. Powieść bardziej skupia się na poszukiwaniu przez Clary prawdy, o tym kim jest, skąd pochodzi i kim tak naprawdę byli jej rodzice, systematycznie przy tym odkrywając świat Nocnych Łowców, o którym wcześniej nie miała bladego pojęcia. Owszem, było kilka momentów, które bardzo mnie zaskoczyły, jak np. ten z rodzeństwem. I nie wiem jak u was, ale u mnie jeszcze bardziej w zmorzyło to chęć do czytania dalej. I naprawdę niemiłą rzeczą jest wiedza o tym, co będzie dalej, bez przeczytania..odbiera to totalnie całą przyjemność z lektury...dlatego też nie rozumiem takiego zachowania ludzi. Ogółem, spojlerowanie jest bardzo złe.
I proszę cię nie pyskuj tutaj do innych ludzi, bo w zupełności mają rację. Każdy ma prawo wchodzić na te forum i czytać te tematy, które chce. Korona z głowy by ci naprawdę nie spadła, gdybyś oznaczyła ten wątek na forum jako spoiler. A twoje rzekome 15 lat też nie jest jakimś wyznacznikiem, jest mnóstwo ludzi tutaj o wiele od ciebie mądrzejszych, wiec nie wiem dlaczego czujesz się, jakbyś pozjadała wszystkie rozumy.
Amen.
Łoł zrobiło się wesoło!!! A propos proszę grzecznie zostawić gimnazjum w spokoju :) Nie wszyscy są durni, choć rzeczywiście to najdziwniejszy wiek w życiu. To głównie od Ciebie zależy czy się zachowujesz jak ,,gimbaza" czy nie. Czasem 18 latek jest o wiele durniejszy od 11 latka. Wiek nie jest zasadą.
Ale ogólnie to popieram wypowiedź. Musiałam się tylko pobawić trochę w mądralę xd
PS. Nie wiem czemu ale kłótnie na forach dyskusyjnych zawsze mnie bawiły :D