Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94603
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Widać, że w Holyłud skończyły się pomysły na muzykę, skoro główny motyw muzyczny skopiowali z
innego filmu (Sunshine)

BlaszanyPinokio

Ta muzyka z tego co pamiętam była z pierwszego zwiastuna. Wtedy nie było jeszcze skomponowanej muzyki do filmu, dlatego "pożyczyli" inną :)

kasia275

Ok. Być może tak było, nie wiem. Nie zagłębiałem się w ten temat za bardzo. Po prostu wczoraj w kinie widziałem zwiastun tego filmu i od razu rozpoznałem główny motyw z Sunshine. Ale z drugiej strony, chyba skomponowanie krótkiej melodii pod zwiastun, nie jest zbytnio skomplikowane dla dyżurnych kompozytorów Hollywood. No ale takie "pożyczanie" często jest spotykane w amerykańskich produkcjach, np. sceny z "Wyspy" w "Transformers 3" :-)

ocenił(a) film na 6
BlaszanyPinokio

ale ten pierwszy trailer pojawił się 15 listopada, a zdjęcia skończyły się 5 czy 6 listopada, więc oni ledwo półtora tygodnia po skończonych zdjęciach go dali więc nie mieli za bardzo czasu na komponowanie muzyki (wbrew temu co Ci się wydaje do tego potrzeba więcej czasu niż półtora tygodnia, szczególnie, że niebyło materiału w postaci gotowego trailera więc 'dyżurni' musieli by to robić na ślepo), z tego nawet nie pokazano urywek ze scen który wymagają użycia wielkiej ilości CGI bo nei było czasu by je zrobić (z cgi to chyba była tylko ta świecąca runa na ręce Clary i chyba portal?)

ocenił(a) film na 10
BlaszanyPinokio

koenigskinder-music(.)de/de/soundtracks/items/item/91-original-soundtrack-the-mo rtal-instruments-city-of-bones - tutaj można wysłuchać 20 utworów ze ścieżki dźwiękowej filmu. Zapowiada się on mrocznie. :D