Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94603
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

A więc od samego początku podeszłam do tego filmu z dystansem gdyż nie wiele ekranizacji
jest idealnie zgodnych z książkami. Lecz zakochałam się w tej serii i po prostu nie mogłam nie
pójśc do kina. Myslałam że wyjdę z niego rozczarowana, gdyz nie do końca odpowiadała mi
obsada a zwiastuny były trochę tandetne ale z kina wyszłam pełna podziwu. Oczywiście tak jak
myslałam nie jest to z pewnością kopia książki. Brakowało mi paru scen, przede wszystkim
Simona jako szczura i Raphaela. Wkurzyło mnie to że scena z Valentainem odbyła się w
Instytucie. A Simon którego nie lubiłam juz w książce tu stał się wręcz nie do zniesienia.
Ogólnie zbyt wiele rzeczy zostało zmienionych lub dodanych. Mimo to zachwyciłam się obsadą i
ich grą.Jace i Clary byli świetni lecz najbardziej spodobał mi się Magnus. Izzy i Alec też byli
nieźli i widac że wszystko było na prawde solidnie zrobione. Efekty i Soundtrack też niczego
sobie. No i oczywiście duży plus za poczucie humoru. Może nie jest to najlepszy film jaki
widziałam ale się wyrabia. Jeslem bardzo pozytywnie zaskoczona i czekam na 2 częśc. :)