Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94603
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Tak spojrzałam teraz na tą dłuższą listę aktorów... Zauważyliście, że Hope Fleury gra młodą Clary?
Zapowiada się na retrospekcje przy wyławianiu wspomnień... Albo bohater Elyasa M'Bareka -
przywódca wampirów. Z tego co pamiętam z książki ten, którego spotkali w pierwszej części miał
imię, i to wielokrotnie wspominane. Poza tym, czy on na pewno był pełnowartościowym szefem?
;))

ocenił(a) film na 8
Rose_Clementine

Miał imię i z tego, co pamiętam był dość ważną postacią. Z tą retrospekcją, to pewnie chodzi o to, że pokażą jak matka Clary prowadzała ją do Bane'a na zakładanie tej "blokady", aby nie widziała.

ocenił(a) film na 8
Carmela

Wiem, że ważną, pamiętam, pojawiał się przecież dość wiele razy. Jego pozycja jednak jest trochę niepewna ze względu na pewną kobietę, która pojawia się w dalszej części serii..

ocenił(a) film na 8
Rose_Clementine

Przyznam szczerze, że nie kojarzę o kogo ci chodzi. Może to dlatego, że książki czytałam 3 lata temu i spora część wątków zatarła mi się w pamięci.

ocenił(a) film na 8
Carmela

Trzy lata temu? Więc ominęła Cię czwarta część serii, o której wspominam :)

ocenił(a) film na 8
Rose_Clementine

Tak. Niestety czwartej części jeszcze nie czytałam, ale zabieram się za nią. Powoli, jak widać. Mam nadzieję, że jest równie dobra jak pozostałe części. :)

ocenił(a) film na 8
Carmela

Jak dla mnie ta część serii, która nie odnosi się już tak do darów anioła (istnieje jeszcze piąty tom, czekamy na szósty) nie jest już tak interesująca... Jakby autorka po prostu starała się przeciągnąć na siłę swoją sławę.. Ale to tylko moje zdanie ;)

ocenił(a) film na 8
Rose_Clementine

Może się po prostu wypaliła. Przeczytam, to powiem coś więcej. :)

Rose_Clementine

Pierwsze trzy części były o Darach Anioła, był to temat przewodni. Kolejne części są znacznie mroczniejsze i dotykają innych aspektów świata Nocnych Łowców. Zmienił się też czarny charakter, który w mojej opinii jest bardziej przerażający i nieobliczalny niż Val.

ocenił(a) film na 3
Rose_Clementine

Oj nie zgodzę się! Jak dla mnie Miasto Zagubionych Dusz jest najlepszą z wszystkich części Darów Anioła ( jest to chyba piąta cześć ale nie jestem pewna). Bohaterowie , których myślałam , że znam robią bardzo zaskakujące rzeczy , ewoluują... Sam Jace i jego zmiana! No i żeby nie spolerować za bardzo to tylko przyznam rację kasi275 , czarny charakter jest lepszy , bardziej złożony , intensywniejszy. Carmela , nadrabiaj zaległości i to szybko!

Rose_Clementine

W pierwszej części nie będzie Raphaela. Dopiero w drugim filmie się pojawi. Raphael "przejął" dowodzenie nad wampirami po tym jak Camille wyjechała. Niestety kiedy ta wróciła, nie był skory oddać jej władzę.

ocenił(a) film na 7
Rose_Clementine

A możecie mi powiedzieć o co chodzi z bratem Magnusa w obsadzie? Magnus ma brata? Nie przypominam sobie żeby był gdzieś w książce..

alexandra795

O.o Magnus nie ma brata, nie wiem o co chodzi :D

alexandra795

Też się dziś zastanawiałam, co to za brat Magnusa... Zobaczymy w kinie ;)

ocenił(a) film na 6
Jeannette

To o bracie jest wytrzaśnięte z imdb, Clare mówiła, że on żadnego brata nie ma, a imdb jest dziwnym miejscem (na twitterze mówiła tak chyba ze 2 dni temu, a zakładam, że by wiedziała o takiej zmianie)