Film strasznie mi się spodobał ! nie wiem dlaczego ma to coś !! chce więcej !!
Ostatnio przyzwyczaiłem sie do filmów sci-fi i dlatego jak ogladałem to nie moglem znieść tych dość marnych efektów specialnych które momentami aż kuły w oczy ale film rzeczywiście calkiem super. Teraz czekam aż będzie premiera na bluray
Ja również popieram! ;d Tylko przykro się robi jak w co drugim komentarzu i na każdej stronie Miasto Kości porównywane jest do Zmierzchu.
Mi też się podobał :) Obawiałam się jak im to wyjdzie ale ciesze się że dali jakoś rade i nie zrobili z tego kaszany ;) A Jamie w roli Jace'a nawet całkiem fajnie wypadł ;D
mnie się również podobał :) czekam na następne części. trochę przykro, ze łażą tu różni, którzy z nudów próbują zepsuć humor fanom i zaniżają ogólną ocenę filmu, ale trudno. każdy film na zalety i wady. :)
wierz mi, że jestem w stanie zaakceptować Twoją ocenę. nie rozumiem natomiast ocen 1, czy 2. po co w ogóle się wypowiadać jeżeli to po prostu nie jego "bajka"
1 czy 2 też nie rozumiem. Było kilka momentów i kilku aktorów, którzy zasłużyli na uwagę. I ta muzyka :)
Mi tez się film podobał :) Nie wiem czemu ale oglądając po raz drugi z chłopakiem też stwierdził że przypomina mu Zmierzch ale film powiedział że nawet fajny. Mi tam w ogóle nie przypomina Zmierzchu. po obejrzeniu od razu zaczęłam czytać książki :) wczoraj czytałam 2 część i od razu zaczęłam czytać 3 część i już nie mogę doczekać się filmu aby zobaczyć kilka scen, które mam nadzieję będą bo są dość istotne :):) Czy ktoś wie kiedy może film będzie na DvD ??
Co do samego Jamie osobiście mi się nie podoba, jednak grając Jace'a wypadł fajnie :) :)
To fakt w książce był bardziej pewny siebie, arogancki cyniczny i "wredniejszy" ale mimo to uważam że i tak fajnie. Ja nie miałam wyrobionego zdania bo najpierw obejrzałam film a dopiero teraz czytam książki, chodź też zauważyłam te rzeczy :)
Ja w ogóle zaczęłam od jej fanficków z Harrego Pottera, dlatego cały czas miałam przed oczami Draco. Niezależnie od tego kogo by dali za aktora i tak by mi się nie podoba (no chyba, że Felton).
Obawiam się, że gdybym najpierw nie przeczytała książki, tylko obejrzała film to w życiu bym się za nią nie zabrała.
No rozumiem może film to nie arcydzieło, ale jednak zaciekawiła mnie relacja J & C na tyle że chciałam wiedziec co z nimi dalej i dlatego wzięłam książkę. Poza tym wychodzę z założenia że książka lepsza niż film ( tak jest zazwyczaj, chodz spotkałam sie kilka razy z tym że film czy serial genialny a książka beznadzieja ) tak więc czytam i jak na razie mi sie podoba :D :D
Moim zdaniem właśnie takim przypadkiem jest True Blood, zrobili świetny serial z marnej książki.
Nie zabrałabym się za czytanie, ponieważ większość decyzji głównych bohaterów wydawała mi się nielogiczna, całość niespójna, a główny zły bardziej śmieszy niż straszy. Jednak może bym się skusiła ze względu na Aleca i Magnusa. Strasznie kocham slash :D
True Blood jest genialne !!Kocham, uwielbiam ten serial !!! A bohaterowie jak Eric, Pam, Jess czy Lafayette <3 też miałam to na myśli pisząc ja doszłam chyba do 4 tomu Czystej Krwi i dalej nie dałam rady jedna wielka masakra jak dla mnie, a serial genialny :D :D
Dokładnie. Zmęczyłam pierwsze dwa tomy i czułam się jakby Sookie wywierciła mi dziurę w mózgu. Styl autorki... jaki styl? W życiu nie czytałam nic bardziej męczącego. Serial <3 W książce niestety brak wielu postaci i nie są aż tak ciekawe.
No dokładnie, jedyne co tylko że w serialu nie ma postaci Buby który występuje w książce hehe to mogłoby być ciekawe :) No ja z DA właśnie przepadłam jestem już w połowie 3 tomu !! siedzę w pracy a myślami już jestem w domu na kanapie z książką w ręku :D :D Każda chwilę wolna spędzam na czytaniu a chłopak chodzi i się ze mnie śmieje. W tym wypadku tak jak napisałam był film a dopiero książka ale nie żałuję !!!!!! :)
Zgadzam się. Pierwsza była najsłabsza. Teraz czytam 5. I jest trochę gorzej, ale dalej lepiej niż 1 tom.
Ja juz sie nie moge doczekac co bedzie dalej :) na razie jestem na momencie jak oni wrocili do Sali i zobaczyli martwego Maxa na rekach u Roberta. L, no i rozwalila mnie scena deklaracji Madnusa do Aleca i oczywiscie scena pod domem a raczej juz scena w grozach ktora byla miedzy J & C :)
piąta część jest u mnie zaraz po trzeciej z ulubionych. obawiam się szóstej, bo coraz bardziej krwawo się robi ://
Mi też film podobał się bardzo, a zdecydowanie nie mam już 12, czy 13 lat. Nie wiem o co chodzi z tym całym porównywaniem do Zmierzchu... To, że pojawiają się gdzieś wampiry i wilkołaki, nie oznacza, że to to samo. Zdecydowanie się nie zawiodłam, a teraz czas zabrać się za książkę :)
Ja tam mam 24 lata a nawet już zaraz konczę i mam to gdzieś lubię to co lubię :) Jestem juz no można powiedziec w połowie 4 części !! I jak na razie zdecydowanie 3 część jest najlepsza <3 Oj to już zaostrzyłaś mi apetyt na 5 część :D
e co tam ja mam prawie 30 na karku,a ksiażki uwielbiam film fajny.Umieram z ciekawosci co bedzie w 6czesci
Ahas, wiadomo fajnie jakby była kolejna ale też jak to mówią co za dużo to niezdrowo :) Żeby później nie zrobiła się z tego jakaś pomyja naciągana :) Kurdę ostatnio brak mi czasu na czytanie ale w weekend nadrobię mam nadzieję :)
Jak się Cassie skończy kasa to powstaną następne 3 ;) Mam ogromną nadzieję na większą ilość Magnusa i Aleca.