Cóż... nie znam jej z żadnego filmu/serialu, więc trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że sobie poradzi :D
Ja też jej nie znam ;O
Hyyhyy, ale dodać jej nieco ostrzejszego wyglądu i myśle, żę się nada xD
Ja do Jamiego nic nie mam, wszyscy są wkurzeni, że roli nie dostał Alex, ale nie mogą zrozumieć tego, że ona sam jej nie chciał, poza tym Pettyfer nie wygląda już na "nastoletniego chłopaczka", wydoroślał :) Dajmy szansę nowym, nieznanym aktorom, może okaże się, że skrywają wielki talent :)
Wydaje mi się, że wiek Pettyfer'a to nie znowu taki problem, odpowiednia charakteryzacja robi swoje.. i tutaj znowu pokładam nadzieję w charakteryzacji - być może z Jamiego zrobią Jace'a takiego, jakiego widziałam oczyma wyobraźni czytając książkę :)
Nie widziałam go może w zbyt wielu rolach, ale póki co jestem do niego ostro uprzedzona i trochę trudno jest mi go identyfikować z moim ukochanym Jace'm :P
Ja także nie widziałam go w żadnej większej roli, ale oglądałam filmiki na YT i całkiem świetnie sobie radził. Tak jak większość czytając książkę wyobrażałam sobie Pettyfera jako Jace'a i to był błąd, ponieważ ktoś wygrzebał w internecie stare zdjęcie Alexa i nazwał go idealnym wyobrażeniem Jace'a, narzucił nam tę wizję z góry. Co do charakteryzacji to mam nadzieję, że twórcy nie przesadzą, Jamie nie jest znowu taki brzydki żeby go całego retuszować/przerabiać. Ludzie wyluzujcie trochę, nie spisujcie go na straty tylko dlatego, że nie jest Alexem Pettyferem, dla mnie to jest chore :/
Nie spisuję go na straty, ale jak już mówiłam - jestem do niego uprzedzona (nie przez to, że Alex jest idealny do tej roli) i tyle. Może z czasem moje nastawienie się zmieni, ale na chwile obecną wybór aktora do tej roli mnie boli. Już bardziej do tej roli pasuje mi Edward Speleers :D
Jamiego widziałam tylko w Sweeney Toddzie, gdzie mnie irytował, a w roli wampira (Zmierzch) był zbyt mętny, żeby cokolwiek powiedzieć na jego temat. Niedługo wezmę się za Camelot - może rola króla Artura coś zmieni, się zobaczy
Cóż.... ja Jamiego widziałam tylko w Zmierzchu, gdzie miał zagrać "mętnie" tak jak reszta Volturi, i w Harrym Potterze, w którym także miał małą rólkę. Gościu dopiero zaczyna, dostał główną rolę, niech pokaże co potrafi. A Edward Speleers do mnie nie przemawia, już dawno widziałam go w Eragonie i film mnie nie zachwycił, więc nie wracam do niego :D
W Camelocie Jamie nie ma jakiejś super roli, serial sam w sobie jest ewentualnie znośny dla pospolitego odbiorcy, który nie interesuje się legendami arturiańskimi :) Polecam obejrzeć 'Oorlogswinter' oraz 'Anonimus' :)
jak ktoś chce się przekonać do tego aktora to odradzam Camelot ( gdzie jest tak irytujący- bohater nie aktor, ze długo nie mogłam na niego patrzeć.)
Miał bardzo udany "debiut" w Sweeney Todd i w sumie do żadnej z pozostałych ról nie mogę się przyczepić, bo dzieciak umie grac.
Czy mi fizycznie pasuje do Jace'a to trudno mi powiedzieć, gdy czytałam na pewno nie wyobrażałam go sobie jako określonego aktora wiec nie mam narzuconej konkretnej wizji tej postaci.
Wybór Isabelle - jak dla mnie ok.
http://tmisource.com/2012/06/25/photos-jamie-campbell-bower-at-the-evian-live-yo ung-vip-suite-at-wimbledon/ Kilka nowych fotek Jamiego na, których wygląda prawie jak Jace. Naprawę tak trudno to zauważyć? Girls, just give him a chance! :D
Czytałam dzisiaj, że Jamie zaczął treningi, trenuje sztukę walki o nazwie Krav Maga by dobrze przygotować się do roli :D
Też o tym czytałam:D W ogóle od jakiegoś czasu ćwiczy na siłowni, aby mieć ładne umięśnione ciało Nocnego Łowcy:) Ehh nie doczekam się kiedy zobaczymy go z nożem w ręku gotowego to walki *-*, wtedy wszystkie będą się do niego ślinić:) Jeśli chodzi o Jemime to jest boska!:]
Cassie napisała na swoim Twitterze, że aktor, który zagra Aleca to z pewnością nie: Nicholas Hoult, Chris Riggi, Alex Johnston, Andrew Garfield, Dan Radcliffe, Freddie Highmore, Ben Barnes, Douglas Booth. Ale jest Anglikiem, powszechnie uważanym za Gorącego & Sexy i grał wcześniej w filmach. Dla wielu osób faworytem jest Ed Westwick, nie został wymieniony w tej krótkiej liście, więc pasuje :D Jak myślicie kto to?
Szczerze Ed nie bardzo pasuje do mego wyobrażenia:) Chociaż w pełnej charakteryzacji może być naprawdę nieźle:) Fanki typują jeszcze Christiana Cooka na Aleca. Ale wydaje mi się, że to będzie Ed. Cassie go bardzo lubi, a poza tym użyczał swojego głosu w audiobooku TMI I TID :)