Hahahahaaha, jak zobaczyłam imię głównego bohatera, od razu przypomniał mi się inny przedstawiciel wampirzego gatunku, wiadomo kto, hihi.
W każdym razie, planowałam obejrzeć ten film, bardzo lubię Ethana, a po zapoznaniu się ze zwiastunem, wyczekuję jeszcze mocniej. Uwielbiam kino wampirze, ta produkcja z pewnością dostarczy mocną dawkę emocji, adrenalina buzuje w żyłach już po tych dwóch minutach.
Dodajac jeszcze bursztynowe oczy wampirow mozna pomyslec ze ktos od kogos rznal pomysly :D
no, z edwardem przesadzili. nie moglam sie w kinie powstrzymac od smiania sie w momencie jak sie przedstawil. ah ten edward. za duzo go. film nienajgorszy
Tyle, że ten Edward będzie zwalczał wampiry... hm... przydałoby się aby przy okazji ubił Edka Cullen'a.
Tylko kły na swoim miejscu i wreszcie ktoś zrobi porządek z wampirami;P BTW: Z Pedzia Cullena taki wampir jak z koziej rzyci trąba.
Hahaha, zgadzam się XD Dla mnie najlepszym wampirem ever jest Lestat z "Wywiadu z Wampirem", a filmowy "Zmierzch" to jakaś porażka!
Mam nadzieję, że to całe "Daybreakers" będzie dobre, jakimś wyznacznikiem jest RUTH od Placebo w trailerze (chyba nie pozwoliliby na zbezczeszczenie TAKIEGO utworu?), ale klimat Blade'a mi nie podchodzi zupełnie... zobaczymy xD
Fakt imię Edward od razu rzuca się w oczy.
Edek ze zmierzchu ? Przecież to jakieś pierdololo.
Jeśli tylko nie skoncentrują się na tym by zrobić na ekranie rozpierduchę i zaserwują niezłą historię może być całkiem przyjemnie podczas seansu.
nareszcie znalazłam grupkę ludzi którym nie podoba się Zmierzch i ten cały Patinson, a już myślałam, że jestem z tym sama ;D. Nie mogę się doczekać premiery ;]
amen, + Stephen Dorff jako Deacon Frost w bardziej postmodernistycznym wampirzym wcieleniu
TAK SAMO PRZYSTOJNY?!
Wara od Ethana Hawke'a, nie porównywać mi go z PaTiSoNem, bo jest tak ogromna przepaść między nimi, że szkoda komentować -......-
"Mam nadzieję, że to całe "Daybreakers" będzie dobre, jakimś wyznacznikiem jest RUTH od Placebo w trailerze (chyba nie pozwoliliby na zbezczeszczenie TAKIEGO utworu?), ale klimat Blade'a mi nie podchodzi zupełnie... zobaczymy xD"
> zgadzam się, mam nadzieję, że Brian wiedział co robi, kiedy sprzedawał piosenkę filmowi i nie kierował się tym, że wampiry są modne (to zupełnie nie brzmi jak on, ale kto go tam wie). Z tego, co wiem, Molko lubi Ethana, a poza tym obsada jest niezła i tematyka, chociaż o wampirach, to wreszcie coś innego, niż gówna, typu zmierzch, czy pamiętniki wampirów (chodzi mi o ten żenujący serial, który jest TAK ZŁY, że po obejrzeniu jednego odcinka spasowałam). Poza tym jego klimat to raczej sci-fi. Z drugiej strony jest jeszcze Cruel Intentions, w którym every you every me było pomyłką...
A polski plakat pod tytułem "połączenie zmierzchu i Matrixa" to jakieś kpiny. Rozumiem, że są napaleni na zyski, ale żeby porównywać coś, w czym gra Ethan i Willem do gównianej ekranizacji mokrego snu stefani mejer... to przegięcie :/
Rozumiem, że twórcy też mają chrapkę na pieniądze i występują rzeczy, które ostatecznie można by powiązać ze zmierzchem... ale mam wielką nadzieję, że to nie będzie kopia i niewypał. ani nic typu w/w żenujące twory.
Bardzo, ale to bardzo dobry pomysł ;D Zmierzch śmierdzi. Tzn do filmu nic nie mam może być nawet nawet ale jak te nastolatki się srają... ŻENADA
A ten film mam zamiar na niego pójść z dziewczyną ;) I tez jak zauważyłem Edward.. huh
cóż ja mam tylko nadzieję że film jest staranniej zrobiony niż Zmierzch i
Księżyc w Nowiu, bo co jak co pomysł na książkę wg mnie nie taki zły ale
twórcy filmu ewidentnie go dla kasy zrobili dlatego jest tak beznadziejny
co do Świtu, mam nadzieję że się na nim nie zawiodę ;)
taa
mnie od tego filmu odstasza nagłowek plakatu
'GENIALNE POLACZENIE ZMIERZCHU IMATRIXA' :O <gleba>
Drogi/a youngwolf wytłumacz mi proszę jak mogłeś stracić 11zł skoro
światowa premiera jest 8 stycznie, a o pokazach przedpremierowych jakoś nie
słyszałem. Był tylko jeden pokaz tego filmu na festiwalu jak do teraz. Poza
tym bilety na premierę kosztują więcej niż 11zł.
Jeśli nie mam racji to daj mi namiary na to kino gdzie można go zobaczyć,
bo sam z chęcią oceniłbym go czy jest taki kiepski jak piszesz.
Polska premiera jest 8. stycznia, a światowa już się odbyła ponad 3 miesiące temu... :P
Data premiery: 2010-01-08 (Polska) , 2009-09-11 (Świat)
Jedyny film który mnie poruszył i zapadł w pamięć to był Dracula z 92 z oldmanem (gorąco polecam), reszta to dno.
W księgarniach roi się od książek wampiro-tematycznych, stąd też zapotrzebowanie na tego rodzaju filmy, trzymam kciuki za to ,aby ten film nie okazał się kolejną klapą.
właśnie ja też chciałam obejrzeć film Dracula z 92 ale nigdzie nie mogę go znaleźć. Wiesz może czy jest gdzieś dostępny online albo na chomiku?
..poza faktem, że będzie chyba to pierwszy film gdzie światem rządzą wampiry, to jest tutaj o wiele więcej zrzynek ;)
.wystarczy spojrzeć na plakat: Matrix się kłania
Matrix to dobry wzorzec. Niech sobie zrzynkują, byleby nie ze zmierzchu. TOŻ TO PLACEBO mamy w soundtracku, no proszęę...
Miałem okazję widzieć zwiastun filmu i z tego co zauważyłem po tych dwóch minutach to film utrzymany jest w klimacie Underground co już mi się podoba ponieważ ten film jako nie liczny z tych o wampirzych klanach bardzo mi się podobał.
Oczywiście wypowiem się więcej jak zobaczę film.
ale jazda :) już mogli się wysilić i nazwać głównego wampira Edmund albo Eros :) ale nie Edward! Edward jest tylko jeden -> Cullen :)
mój wujek nazywa się Edward i urodził się wcześniej od tego idola siuśmajtek więc turlajcie batona pfffffffffffflllllllll!
Nie wiem czy chce to zobaczyc.
W sumie to mialam ochote dopuki nie zobaczylam ze
glowny bohater to Edward..
Mysla ze jak Twilight zrobil taki show to teraz
ludzie beda szalec na punkcie wszystkich wampirow.
Powinni sobie dac z tym spokoj.
Zmierzch mi wsytarczy ;p;p;p
Połączenie Matrixa ze Zmierzchem... Neo z kłami lata o zmierzchu... Brzmi ciekawie. Ciekawe też czy będzie lśnił w słońcu o świcie. ;P