PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209723}

Daybreakers - Świt

Daybreakers
2009
6,1 40 tys. ocen
6,1 10 1 40371
5,6 21 krytyków
Daybreakers - Świt
powrót do forum filmu Daybreakers - Świt

Tak naprawdę nastawiłem się na film który będzie podobny do np. Blade'a lub np. Underworld a tu niestety dość duże rozczarowanie! Wiem, że filmy tego typu są mało ambitne i nie należy się po nich spodziewać zbyt wiele ale ten film jest po prostu nudny i słaby!!! Porównywanie go(tak głosi plakat!) do Matrixa i do Zmierzchu jest po prostu zwykłym kłamstwem i naciąganiem! Z Matrixa tak naprawdę "zapożyczono" JEDNĄ scenę walki(awantura z udziałem żołnierzy na końcu filmu)a jeżeli chodzi o Zmierzch to...przepraszam ale nie zauważyłem ŻADNEGO podobieństwa(chyba, że chodzi o...wampiry?) ;-)Film jest po prostu kiepski i tyle! Naprawdę wszyscy którzy spodziewali się dobrego kina akcji i dobrych efektów specjalnych mogą czuć się rozczarowani!-ja przynajmniej jestem!!! Do Blade'a DUUŻO mu brakuje i jeśli ktoś lubi takie "klimaty" to niech spokojnie poczeka na ten film na DVD lub piątkowe kino w TVN bo po prostu szkoda 20 pln. żeby udać się do kina! Pozdrawiam! Teddy

ocenił(a) film na 3
Teddy_6

Zgadzam sie z opinia. Ewentualnie tylko ja bym ten film konwencja porownala troche do Resident Evil. A ze zmierzchu to on ma chyba tyle, ze sa wampiry i glowny bohater ma na imie Edward. Porazka