...na 17.20 , zobaczymy co w trawie piszczy bo wypowiedzi są jak zwykle
sprzeczne...
Też wybieram się dzisiaj o 17.00 na ten film, zapowiada się ciekawie ale niektóre wypowiedzi mnie dobijają.
idzcie do kina idzie, zobaczycie ze film jest super, bardzo przyjemnie sie go oglada i na długo zapada w pamieci
Niestety średniawka ... na początku mega mnie zaciekawił, potem akcja jakoś
wyraźnie zwalnia , można ją łatwo przewidzieć, zakończenie spoko. Gra
aktorska elegancka ale moim zdaniem scenariusz ma luki... Muzyka na duży
plus. 6/10
oglądałam film 8.01 i jeszcze mam w głowie niektóre sceny dlatego tak napisałam ze zapada w pamiec, mi sie bardzo podobał film i jestem bardzo zadowolna ze poszłam na niego do kina
Dziwi mnie i moją dziewczynę to, że ten film ma taką słabą ocenę.
Film jest naprawdę dobry - nie jest to swoiste arcydzieło ale ma smaczek.
Posiada pewne zgrzyty np. traktowanie wampiryzmu jako wirusa, pomimo tego zarażeni nie mają odbicia w lustrze :) Na szczęście takie niesmaki występują bardzo rzadko. Panowie oceniający:) zapominacie, że WAMPIRYZM to fikcja!! Nie starajcie się podchodzić do tego naukowo bo to jest jakaś paranoja:) Film ma na celu odsunąć widza od rzeczywistości, trosk i temu tytułowi się to udało. Film pachnie grozą, posiada akcję, przedstawia ciekawe problemy społeczne i psychologiczne (inne przedstawianie społeczeństwa wampirów, ich odczucia, problemy głodu, zachowanie jednostek oraz potężnych firm). Według mnie film dobry 6.5-7/10.
Polecam go i nie żałuje wydanych pieniędzy - szczególnie ze względu na efekty dźwiękowe, które powodowały ciarki na plecach:)
Dla osób którzy polecają mi "Wywiad z wampirem" odpowiem - a kto by teraz poszedł na to do kina :) Nie widzę sensu obstawania przy jednym tytule. A historia wampiryzmu jest tam przedstawiona zupełnie inaczej:)