Szczerze polecam ten film wreszzcie prawdziwy film o wampirach a nie o cioto-wampirach sami wiemy z jakiego filmu.Obsada wspaniała, gra aktorska też film warty obejrzenia.Mam nadzieje że będzie kontynuacja.
wydaje mi sie ze rezyserzy nie poprzestaną na tym jednym filmie a nakrecą calą sage. film mozna opisywac bez konca w samych superlatywach.taki film mozna ogladac kilka razy.widac ze aktorzy zagrali z pomyslm i checia stwozenia SUPER PRODKCJI, osobicie polecam ten film
a ja szczerze odradzam. Wyszłam z kina 20 minut przed końcem, bo nie mogłam już wytrzymać walki wyobrażenia o wampirach w mojej głowie :) A to co mnie rozśmieszyło do łez , to motyw kiedy Edward wychodzi w biały dzień z samochodu i staje pod drzewem w cieniu... rzecz jasna - to go ratuje przed spaleniem przez słońce :D
Jak w Blade'ach czy Underworldach - alergia na UV, nie światło widzialne czy jakiekolwiek.
za to nie jak w wywiadzie z wampirem albo też całej książkowej kronice wampirów.
Potwierdzam ;) mocne kino naprawdę. Willem Dafoe mistrz ;) Nareszcie dobry film o wampirach, fajnie to wszystko pokazane ;) Ponoć ma być cała saga ;) Oby nie za szybko bo co nagle to po diable i wychodzi z tego kicha ;) ale jak dopracuja druga część, to może być kawałek bardzo bardzo dobregó gówna ;) Pozdrawiam !!
Ciekawe, czy ludzie ostatecznie zwyciężą i czy zarażeni, którzy odmówią rekonwersji do człowieka zdołają przeżyć w ludzkim świecie?
od momentu kiedy zobaczyłam ten film, jestem zafascynowana wampirami, i calą otoczką tego filmu, film bardzo przypadł mi do gustu poniewaz wszystko jest dopiete na ostatni guzik i do niczego nie mozna sie przyczepic