PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209723}

Daybreakers - Świt

Daybreakers
2009
6,1 40 tys. ocen
6,1 10 1 40410
5,6 16 krytyków
Daybreakers - Świt
powrót do forum filmu Daybreakers - Świt

Polecam

ocenił(a) film na 7

Szczerze polecam ten film wreszzcie prawdziwy film o wampirach a nie o cioto-wampirach sami wiemy z jakiego filmu.Obsada wspaniała, gra aktorska też film warty obejrzenia.Mam nadzieje że będzie kontynuacja.

ElectricWarrior

wydaje mi sie ze rezyserzy nie poprzestaną na tym jednym filmie a nakrecą calą sage. film mozna opisywac bez konca w samych superlatywach.taki film mozna ogladac kilka razy.widac ze aktorzy zagrali z pomyslm i checia stwozenia SUPER PRODKCJI, osobicie polecam ten film

ocenił(a) film na 2
kobieta_kot_fw

a ja szczerze odradzam. Wyszłam z kina 20 minut przed końcem, bo nie mogłam już wytrzymać walki wyobrażenia o wampirach w mojej głowie :) A to co mnie rozśmieszyło do łez , to motyw kiedy Edward wychodzi w biały dzień z samochodu i staje pod drzewem w cieniu... rzecz jasna - to go ratuje przed spaleniem przez słońce :D

ocenił(a) film na 7
Caelifer

Jak w Blade'ach czy Underworldach - alergia na UV, nie światło widzialne czy jakiekolwiek.

ocenił(a) film na 2
Hominus_nocturnus

za to nie jak w wywiadzie z wampirem albo też całej książkowej kronice wampirów.

ocenił(a) film na 9
ElectricWarrior

Potwierdzam ;) mocne kino naprawdę. Willem Dafoe mistrz ;) Nareszcie dobry film o wampirach, fajnie to wszystko pokazane ;) Ponoć ma być cała saga ;) Oby nie za szybko bo co nagle to po diable i wychodzi z tego kicha ;) ale jak dopracuja druga część, to może być kawałek bardzo bardzo dobregó gówna ;) Pozdrawiam !!

ocenił(a) film na 7
kapec1989

Ciekawe, czy ludzie ostatecznie zwyciężą i czy zarażeni, którzy odmówią rekonwersji do człowieka zdołają przeżyć w ludzkim świecie?

Hominus_nocturnus

ludzie co wy wiecie o wampirach :/
eh ciotowate wampiry są właśnie w tym świecie ...

ElectricWarrior

od momentu kiedy zobaczyłam ten film, jestem zafascynowana wampirami, i calą otoczką tego filmu, film bardzo przypadł mi do gustu poniewaz wszystko jest dopiete na ostatni guzik i do niczego nie mozna sie przyczepic

ElectricWarrior

od momentu kiedy zobaczyłam ten film, jestem zafascynowana wampirami, i calą otoczką tego filmu, film bardzo przypadł mi do gustu poniewaz wszystko jest dopiete na ostatni guzik i do niczego nie mozna sie przyczepic film bardzo ale to bardzo wciagajacy