Znacie może jakąś grę komputerową podobną do tego filmu?? Czekam na odpowiedzi :)
Hehe Grę :P? Ja znam coś podobnego ale nie do końca, a mianowicie,
Carmageddon TDR 2000
Flatout
Flatout 2
Flatout Apokalipsa:P
To jedyne co kojarze:) Najbardziej polecam ostatnie 2 gry... Naprawdę warto:)
Dzięki. We Flatout Apokalipsa grałem. Naprawde fajna gra.Chodziło mi bardziej ocoś gdzie samochody są uzbrojone itd. :)
Flatout jest do tego tak podobny jak Jerzy Urban do Brada Pitta.
Oczywiście tak gra Crashday! :)
jak można nie znać takiego klasyku jak "Death Rally", ma swoje lata, ale grywalność świetna! pozdrawiam
Najbardziej podobna grą jest Twisted Metal (na PSX i PS2 - nie wiem jak inne platformy). Z tego co pamiętam było około 5 części, pierwsza 1995/96 a ostatnia w miarę niedawno. Film jest najbardziej do tej gry podobny głównie za sprawą podobnego klimatu oraz równie barwnych postaci/samochodów. no i samo zbieranie w filmie przez kierowców powerup'ów również wygląda znajomo:)
pierwowzorem jest ROLLCAGE 1 i 2
dokldnie 3 albo 5 okrazen po torze i wbudowane tarcze w ziemie z atakiem albo obrona oraz pancerne autka co sie tluka na wzajem grywalnosc boska
Seria Twisted Metal, która wyszła na PSX'a i prawdopodobnie na zapomniana console Dreamcast :P
Quarantine (94)
Death Rally (96) Polecam, super gra, jest pod windows za friko
I jecsze pare innych, ale nie warte uwagi, generalnie lipny pomysł
Właśnie obejrzałem film :), nawet nawet niezły :). Tylko ta fabuła... taka max naciągana, ale cóż - to są amerykanie :D. Film w sam raz po cieżkim tygodniu, kiedy nie chce się myśleć.
Co do gierek:
FlatOut II rządzi! chociaż tam nie było uzbrojeń. Rollcage w pewnym stopniu jest podobny, ale bardzo mały m, jakby nie było :P. Nieśmiertelne jest Viogilante 8, któe chyba najbardziej odpowiada filmowi, potem może Carmageddon Carpocalypse Now i 3. A Crashday mi się nie podobał. W resztę gierek nie grałem.
Pozdro :)
Oczywiście stary (ale jary) Megarace 1 i 2. Gra jest o programie reality który pokazuje mordercze wyścigi :)
Oczywiście, totalne klasyki jak seria "Twisted Metal", 2 części "Vigilante 8", "Rogue Trip: Vacation 2012", i "Carmagedon". Podstawa.
to jest totalne death rally!!!! ...z death race'a to zostala tylko postac Franka i tyle.
Kto nie grał, niech zagra gierka miażdży system
Ta gre napewno zrobia po tym filmie, od razu mi taki pomysl przyszedl do glowy , gdy to widzialem:)I do tego jeszcze te Power-up'y.
"Crash Team Racing" hehehe, kolorowa gra ale jakze wspaniala... Jesli juz pisaliscie o "Vigilante" to nie sposob nie wspomniec o grze wedlug mnie duuuzo lepszej, jaka jest "Rogue Trip" na PSX. Pozdrawiam.
Upshift StrikeRacer, jak co poszukaj strony na google :]
identycznie jak w filmie. gra free, ladna grafika, online sie koksa poziomy. polecma wciaga i wciska w fotel jak need for speed underground swego czasu. a emocje jak zaraz przed meta dostajesz z rakiety? bezcenne
http://strikeracer.gpotato.com/
.....:::::Panie i Panowie::::.....
tylko i zawsze tylko to -->Vigilante 8Najlepsza gierka o samochodach uzborojonych
Jak wiadomo film "Death Race" powstał na podstawie filmu z 1975 "Death
Race 2000". W 1995 roku film stał się inspiracją do powstania gry
Carmageddon (trzecia część Carmageddona miała już nawet dopisek w nazwie
"Death Race 2000").
W przeciwieństwie do wszystkich Vigilante 8, Twisted Metal i tym
podobnych w Carmageddonie nie było możliwości używania broni. Tak samo
jak w filmie z 1975 roku jedyną bronią były same auta :)
To była gra.
nie wiem czy bylo
i nie jest to jazda samochodem ale wipeout 2097 tez troche przypomina temeatyka:)
a twisted metal klasyka!!!
Zdecydowanie najbardziej podobną jest... Armobiles(http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1871). Gra przeszła bez większego szumu a nawet fajna jest :P.
W Crash Team Racing też były bronie w autach xD.
CTR był bardzo udaną grą - szczególnie w multiplayerze :) Ale tras za
mało.
A nie wiesz gdzie można dostać/ściągnąć ARMOBILES? Bo wygląda na to jak
by ta gra w ogóle zniknęła z tego świata :)
Pełną werjsę nie wiem gdzie dorwać...rzeczywiście wyparowała. Znalazłem tylko demko tutaj: http://www.gamershell.com/download_886.shtml
Gra była kiedyś w jakiejś gazecie ale
1.Nie mogę znaleźć płyty
2.Nie mam pojęcia nawet z jakiej gazety.
Pogoglowałem jeszcze trochę i wyczytałem że prace nad grą zostały wstrzymane...najwyraźniej sam grałem w demo. (bez wontów do mnie, mały wtedy byłem :P).
Oglądając ten film odniosłem wrażenie że cały pomysł na wyścig wzięli z gry Wipeout, dodam że gry znakomitej, kiedys dużo czasu przy niej spędziłem na poczciwym PSXie. Róznica jest tylko w tym, że w grze są futurystyczne pojazdy a w filmie "zwykłe" samochody
A pamietacie "Roadkill" na Amige 1200? Ehhh to byly dobre czasy, az sie lezka w oku kreci:) Pozdrowienia dla starych wyjadaczy.
Nikt z wypowiadających nie wymienił gry Redline (ok 1999 r.), która była właśnie w bardzo podobnym klimacie i dawała graczowi fajne możliwości (gracz mógł wysiąść z auta, aby w trybie fpp naparzać za pomocą futurystycznych giwer - jak na tamte czasy coś niebywale oryginalnego).
No i oczywiście Carmageddon 1, 2 i TDR, z czego polecam 2 pierwsze części choć TDR jest najbardziej zbliżony jeśli chodzi o futurystyczne otoczenie.
jak na razie to chyba jedyna gierka widziałem jeszcze na komórke coś podobnego http://www.deathracemovie.net/game/index.php