PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556062}
6,3 25 tys. ocen
6,3 10 1 24817
6,0 8 krytyków
Death Race 2
powrót do forum filmu Death Race 2

Pierwsza cześć to film kinowy ze sporym budżetem, to widać niemal od razu, jak się ogłada 2 cześć, znacznie lepsze zdjęcia, choreografia walk i wyścigów, bardziej widowiskowe sceny no i znacznie lepsza gra aktorów. Aktorstwo to zdecydowanie najsłabsza strona 2jki, (mimo tego że jest tu parę znanych nazwisk) jednak jak na produkt "prosto na DVD" jest całkiem dobrze, jak dla mnie to ta czesć ma ciekawszą fabułę i znacznie lepsze zakończenie, na koniec wszyscy dostali to na co zasłużyli, film jest bardziej emocjonalny (oczywiście jak dla mnie) oba filmy oceniam na 7

ocenił(a) film na 3
johnyss

Nie zgodzę się z tobą. Dwójka wygląda jak brazylijski serial w porównaniu do jedynki. Słaba obsada, gorsza fabuła, beznadziejne efekty (poziom brazylijskiej telenoweli)....Ocena 2 max 3. Natomiast jedynka 5 max 6. Pozdro

ocenił(a) film na 7
bzyna19

Za to film o zakochanym bladym wampirze, w równie bladej dziewczynie zasługuje na 8? To jest dopiero słaby film.

Robert831231

Zaiste trafna ocena, której nie sposób nie przyznać racji :)

ocenił(a) film na 7
Stoned

Ale widać, że takie kino bardziej przemawia do "wytrawnego kinomana" jakim jest pan bzyna 19.

ocenił(a) film na 8
johnyss

film dla mnie trzyma poziom jedynki.
Nie wiem czego Wy oczekiwaliście po 2-ce

W zasadzie to 2-ka jest 1-nką czyli DR2 to tak naprawdę priqel.
Tutaj jest pokazane jak powstała Idea Death race bo wcześniej były walki w big klatce.

Jeśli komuś podobała(a nie musiała bo ma specyficzny klimat)się jedynka,to nie powinien być zawiedziony.