PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556062}
6,3 25 tys. ocen
6,3 10 1 24817
6,0 8 krytyków
Death Race 2
powrót do forum filmu Death Race 2

Akcja drugiej części rozgrywa się przed wydarzeniami, które mają miejsce w części pierwszej. Nie należy jednak traktować tych filmów jako część pierwsza i część druga, gdyż poza fabułą to tych filmów nic nie łączy.
Przez 60 minut filmu mamy do czynienia z dużo gorszą wersją jedynki, czyli cześć druga wygląda jak remake części pierwszej.

Minusy:
- amatorska gra aktorów
- kiepska obsada
- beznadziejne teksty rodem z lat 80
- wszystko było już w części pierwszej
- słaba muzyka
- słabe zdjęcia

Plusy:
+ ładne kobiety

ocenił(a) film na 3
cyfrowy_baron

Zgadzam się z tą w zupelności.
Ogladając to czułem, że już wcześniej gdzieś to widziałem, ach tak w pierwszej cześci.
Nie polecam.

ocenił(a) film na 8
radinho

mi się podobał i zgadnijcie , gdzie mam te wasze opinie ?

ocenił(a) film na 4
skibson91

Zapewne tam, gdzie my mamy Twoją ;-)

cyfrowy_baron

kazdy ma prawo do swego zdania, ale jeden z Twych minusow musze zdecydowanie zanegowac. a mianowicie temat obsady - kogo masz w cz. 1 procz Stathama ??? w dwojce masz dwojke bardzo dobrych aktorow w drugim planie, a Goss tez nie jest zly i jeszcze nieraz go zobaczymy w dobrych filmach.

ocenił(a) film na 1
cyfrowy_baron

gniot to malo powiedziane, to jest zmarnowany czas widza

ocenił(a) film na 6
cyfrowy_baron

Mi to się nawet podobał.
Choć nie był lepszy od części pierwszej to nie wypadł najgorzej w porównaniu do kinówki!
No i dość ładne nawiązanie do wcześniejszej produkcji, mogli tylko jeszcze pokazać śmierć Franki'ego.

ocenił(a) film na 4
cyfrowy_baron

PLUSY
+ laseczki że mniam mniam :)
+ w sumie udało się nieźle powiązać tę część z filmem z 2008 roku
+ główny bohater daje radę, jego mechanik (Trejo) też

MINUSY:
- fatalna strona techniczna, chaotyczny montaż, za chiny nie można ogarnąć akcji
- mnóstwo okropnych (by nie powiedzieć żałosnych) scen
- dialogi gorsze niż w kiczowatych horrorach z lat 60.-tych
- beznadziejni bohaterowie drugoplanowi (ten Big Bill to jakiś śmiech na sali)
- historia bez iskry
- nuda; dopiero w 50 min coś się dzieje, gdy zaczynają się wyścigi
- szeregi GŁUPOT

OCENA:
3/10 Obejrzeć można, ale po co?

Freeman47

W sumie do tego co napisałeś dodał bym do plusów dobrą grę Sean'a Bean'a. A do minusów dodał bym choreografie walk bo była beznadziejna, jeżeli podjęli się robienia bijatyk to powinni zatrudnić kogoś kto się na tym zna. A tak widzimy kopnięcia mijające cel o 0,5m i gościa padającego na ziemię.

ocenił(a) film na 3
Freeman47

Zgadzam się z twoją opinią poza jednym punktem. Mianowicie film dla mnie był ciekawszy przed wyścigami, natomiast potem z minuty na minutę coraz gorzej...
Liczyłem na dobry film akcji, niestety bardzo słabiutko...

ocenił(a) film na 1
cyfrowy_baron

Wielkie DNO dla DEBILI !!!

ocenił(a) film na 7
cyfrowy_baron

cóż film po prostu średni, gdyby nie kreskówkowość eksplozji, wtłaczanych do filmu ewidentnie na siłę, i pośpiesznego zawiązywania akcji, nawet słabe kwestie by tak nie raziły. Dno może nie, zobaczyć w sumie można, i wielu którzy widzieli cz.1 się złapie.

cyfrowy_baron

Z żadnym z minusów się nie zgadzam. Gra aktorów zwyczajna, teksty średnie, muzyka daje radę, a zdjęcia (czy raczej montaż), raczej standardowy. Dlatego też film dostaje 5/10, można obejrzeć.
Co do aktorów, to akurat się nie wypowiadam, bo bardziej patrzę na to, kogo aktor gra, niż kto gra.

ocenił(a) film na 5
cyfrowy_baron

nie remak tylko prequel, żyjemy w erze gdzie niema pomysłów na filmy i wychodzą kontynuacje np tutaj prequel ale bardzo słaby zobaczymy jaka bedzie 3

ocenił(a) film na 4
cyfrowy_baron

Ten film to straszne padło, które nie dość, że zaburza fabułę jedynki, to jeszcze przepełnione jest taką ilością błędów i niedorzeczności, że głowa boli. Myślałem, że gra aktorska Stathama jest lekko drewniana, ale Goss gra jak kloc, a reszta aktorów (raczej klasy B) też jakoś nie wyróżniała się na plus (żeby nie było, lubię Danny'ego Trejo, Rhames jest taki sobie). 4/10 to max co można temu "dziełu" dać.

cyfrowy_baron

A tam przesadzacie, wy chyba nie widzieliście naprawdę słabych filmów akcji. Ten był całkiem w porządku, choć fakt, że do jedynki się nie umywa. Ale 3/10 to oceny dla gniotów, których po prostu się nie da oglądać, a tu mieliśmy dobrą muzykę, fajne laski, niezłe efekty i dobrych aktorów (przede wszystkim Trejo i Sean Bean).

ocenił(a) film na 5
cyfrowy_baron

zgadzam się w zupełności mało co bym tego nie usuną bo myślałem że to cz.1

ocenił(a) film na 1
cyfrowy_baron

Zgadzam się. Nieporozumienie totalne. NIE POLECAM!! Obsadą mnie przyciągnął i myślałem, że przynajmniej trochę efektów zobaczę a tu nie dość że słaba gra "gwiazd" to jeszcze mega denne efekty (a oglądałem na blu-ray'u) , ten Goss to tragedia jakaś... Pierwsza scena pościgu w której bierze udział najnowsze Shelby wygląda jakby jechali 40km/h tragedia.