PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=216575}
6,8 7,6 tys. ocen
6,8 10 1 7596
December Boys: Grudniowi chłopcy
powrót do forum filmu December Boys: Grudniowi chłopcy

Film wzruszający, sympatyczny, inny. Poruszony wątek bardzo trafny. Muzyka odpowiednia, historia wzięta z życia. Wszystko tak fajnie zostało zrobione, chłopaki z domu dziecka, trzymające się razem, otrzymują wspaniałą szansę wyjazdu na wakacje. Najstarszy z nich podczas nich przeżywa niesłychaną przygodę, poznaje wiele dotychczas mu nieznanych doznań. Młodsi bawią się, śmieją, rozrabiają, a po pewnym czasie i rywalizują ze sobą, o możliwości otrzymania nowej rodziny. Ostatecznie jednak wszyscy wracają razem do ośrodka, ponieważ sami dla siebie są jedną wielką rodziną. Po kilkunastu latach powracają w to samo miejsce, jednak już bez jednego z nich ( najstarszego ). Piękna historia, mogąca każdego chwycić za serce, i dać wiele do myślenia.
Jak najbardziej POLECAM, a moja ocena to 8,5/10 !
Pozdro!

ocenił(a) film na 10
Jo_asia_2

mam pytanie, czy ściągałaś ten film z torrenta? jeśli tak to proszę cię o wysłanie mi adresu, najlepiej na mail. z góry dziękuje.

ocenił(a) film na 8
im_hot_ur_not

zdecydowanie popieram komentarz autorki tematu :] jestem świeżo po obejrzeniu tegoż filmu i naprawde bardzo mi sie spodobał. kiedys czytając recenzje na temat "december boys" myślałam, że będzie to raczej film o grzecznych szarych chłopczykach, ale sie pozytywnie zdziwiłam. juz jedna z pierwszym scen jest dobra, kiedy to po zgaszeniu światła w sierocińcu Maps wyciąga szluga xD Poza tym bardzo wzruszający i dający do myslenia. na końcu sie popłakałam, naprawdę piękna produkcja. polecam!!

Jo_asia_2

mi tez bardzo sie spodobał :]
nie zgadzam sie z często pojawiającą sie tu opinią, że to oklepany temat bo tak można powiedzieć na co drugi film. Gdyby wszyscy tak mysleli to w ten sposób mielibyśmy o połowe mniej filmów na rynku...
December Boys nie przypomina calkiem jakiegos innego filmu. To bez sensu gdyby reżyserzy myśleli: "Jest juz film o chłopakach z sierocinca to nie robimy niczego takiego"
Co do samego filmu, to spodobał mi sie bardzo.
Dobrze zrobiony, na końcu oczywiscie sie wzruszyłam mocno xD
Daniel gral troche sztywno, ale wydaje mi sie, że znowu tego wymagała rola... (tak jak w HP). Bardzo chciałabym go zobaczyć w jakiej żywszej roli ^^
Pozdro ;]

Jo_asia_2

również zgadzam się z autorką tematu. piękny film! wzruszający, nietuzinkowy, warty obejrzenia. przyznam się że nie spodziewałam się że aż tak mi się spodoba, zaskoczył mnie bardzo pozytywnie :)

pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Scarlett__

naprawde świetny film, urzekło mnie w nim wszystko.
z przekorem daje 9/10 za muzykę , za klimat jaki tworzy w filmie i za
zakończenie które po prostu było cudowne! :-)

płakałam jak Bóbr.