7,3 180  ocen
7,3 10 1 180
Delhi-6
powrót do forum filmu Delhi-6

ocenił(a) film na 7

Trailery filmowe były bardzo interesujące i przyciągały oko z wielką niecierpliwością czekałam na ten film, Abhi i Sonam świetnie wyglądali razem i ta muzyka skomponowana przez A.R. Rahmana, wspaniała. Jednak po obejrzeniu filmu mam nieco mieszane uczucia, bardzo podobały mi się Stare Delhi oraz życie jakie tam istniało, wąskie uliczki, piękne widoki obyczaje, tradycje i klimat jaki tam panował... muzyka była dobrze wkomponowana w całość. Jedynie czego dla mnie było mało to tego wątku miłosnego i scen powiązanych z Abhim i Sonam, no ale nie ma się co dziwić film miał opowiadać o życiu w Delhi a nie o ich miłości i taki też był. Był to bardziej społeczny film, którego akcja toczyła się w gronie rodzinnym a główny bohater w końcu odnalazł swoje korzenie. Abhishek zagrał bardzo dobrze, a Sonam także wypadła nieźle. Zaskoczył mnie bardzo koniec, myślałam, że reżyser filmu inaczej trochę go rozmyśli, krótkie sceny, rola narracyjna Abhi'ego i zaraz napisy końcowe. Ostatecznie oceniam film jako dobry, bo czuję po nim mały niedosyt.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa