Nie dość że o konikach, które kocham, to jeszcze z Zac'iem Efronem... :) I to rozumiem ;) Suuuper film. Bardzo mi sie podoba :)
mam to samo zdanie, co do tego filmu (:
sama uwielbiam konie, trenowałam kiedyś jeździectwo ;]
no i jeszcze Zac .. mm ;**
ogólnie to mi się podobało.
film nie był jakiś płytki, dla pustych panienek.
- miał przesłanie .. (:
ja zawsze chciałam sie uczyć jeździć konno, no ale cóż...rodzice :( niestety mi nie pozwalają na to...
a Zac jest po prostu boski! ;*
i mas zrację: film rzeczywiście miał przesłanie :)
pozdr
ja zaczęłam jeździć dzięku kuzynce, która zaraziła mnie miłością do tego pięknego sportu (; najpierw jeździłam rekreacyjnie, potem dostałam się do szkółki sportowej ;] cudowne przeżycie !
i naprawdę nie żałuję tych wielu upadków i niekiedy niemiłych przygód, np. na jeździe po lesie.
konie są strasznie wdzięcznymi zwierzętami .. i nic dziwnego, że wykorzystuje się je do pracy z poważnie chorymi ludźmi .
one potrafią się zaopiekować jeźdzćem z czasie jazdy, będa sprawdzać, czy nie spadłeś ani nic [;
dlatego teraz tak strasznie za tą całą otoczką jeździectwa strasznie tęsknię :( ale cóż, brak czasu ..
[ może uda ci się namówić rodziców, trzymam kciuki ;**
sport może trochę niebezpieczny - ale tylko dla tych, którzy nie wiedzą co i jak i którzy wyolbrzymiają swoje doświadczenie. ]
Zac ;** ostatnio obejrzałam Hsm2 i stwierdzam, że lepiej mu jest w tej nieco krótszej fryzurce xD zresztą, ładnemu we wszystkim ładnie (;
co do filmu.. kurcze, nie ma go do ściągnięcia w BearShare, będe musiała jeszcze gdzieś indziej poszukac ;D bo nie zamierzam skończyć na oglądnięciu go tylko jeden raz (;
Też oglądałam HSM2 i też mi się wydaje, że w krótszych Zakowi ładniej jest :) Na jednym plakacie tak ładnie wyszedł xP
Ja film oglądałam też jeden raz, ale szukałam w różnych programach i nie ma go :( Może na DVD wyjdzie albo się znajdzie gdzieś... ;)
Dzięki za trzymanie kciuków ;** :) Jak na razie zima, więc zapewne się nigdzie nie zapiszę :( Ale kto wie, co wiosna przyniesie ;);)
A i właśnie...jak masz na imię?? Bo ja Ola ;);)
Pozdrówki ;**
właśnie, nigdzie go nie ma :/ na DVD też jakoś nie widziałam .. :(
a właśnie zimą się najfajniej jeździ (: te wyjazdy w teren i jazda po śniegu, cudownie !
Dzięki :) Też cię dodałam do ulubionych ;)
W sumie to masz racje z tym śniegiem... xP No ale wiesz jacy są rodzice...tu Mikołajki tu Gwiazdka i w ogóle...na jazde w zimie nie mam co liczyć...ale może na wiosne ich wyprosze?? ;) Kto wie...
Oglądałaś może "Niepokonany Seabescuit"?? Też o konikach i też piękne...tak płakałam, że dopiero dzisiaj oglądajac MdT pobiłam swój rekord na płakanie na czas po filmie xP
Szukałam tego filmu w necie i znalazłam. I nawet mam napisy, tylko nie wiem czy dobre, bo nie mam jak sprawdzic...ale jak coś to pisz :)
Pozdrówki ;*
no, w sumie zimą pełno wydatków, więc tez nie ma co się dziwić (;
hm. filmu tego nie oglądałam(: ale jak go gdzieś dorwę to z miłą chęcią obejrzę xD [ a ty skąd go masz ? :> ]
wydaje mi się, że ' Derby ' kiedyś widziałam na torrentach.
no chyba, że mi się przewidziało ;D
w każdym bądź razie i tak muszę najpierw sobie wykupić dostęp do torrentów ;]
[ a Ty gdzie wyczaiłaś ? xDD :> ]
buziak ;*
Nooo....Mikołajki, Gwiazdka ;) Nie mam co liczyć na szkółke zimą...
A Seabescuita oglądałam na TVP1 w marcu bodajże ;) Fajniutkie ;*** Ale w necie znaleźć nie mogę nigdzie... :(
Derby...hmmm... ;P Derby wypatrzyłam w eMule :) Co prawda po angielsku, ale napisy też są w eMule ;) Tak więc poszukaj tam, bo jest i to całkiem niezła jakość :)
Niedawno widziałam albo na Canal+ albo HBO jeszcze inny film o konikach - "Wyścig marzeń". Opowiadał o dziewczynce..może 8 letniej...której tatko najpierw obiecał że jakaś klacz (imienia nie pamiętam) będzie zawsze jej, a później sprzedal tego konia. Noo... co będę pisała ;) Jest na FW jak coś ;) Fajny, ale Derby i Seabescuit bardziej mi się podobały ;)
To buziaki ;**
kurcze, ja jakoś nie przepadam z eMulem, strasznie wolno mi się wszystko ściąga i w ogóle :/ więc po każdym skorzystaniu z niego jestem strasznie zawiedziona i trochę rozdrażniona (:
no nic, będe musiała coś na to poradzić xD
i albo dalej będe szukać 'Derbów' w necie, albo zainstaluję tego ferelnego eMula :/ ysz.
'Wyścig marzeń' .. hm. coś kojarzę po tytule. ale nie jestem pewna, czy oglądałam ;D
a tak a'propo koni ..
obecnie jestem na etapie wspominania czasów, kiedy jeszcze jeździłam i obwiniania się za to, że sobie odpuściłam :/ wiem, że miałam niezłe możliwości i chwilowo je zaprzepaściłam .. :((
buśś ;**
Dokładnie przed chwileczką ściągnęło mi się "Derby"!!! <jupi> :) I jestem z tego powodu bardzo uradowana, szczęśliwa, happy i w ogóle ;)
No tak...troszkę to w eMule trwało...no ale opłacało się poczekać te dwa tygodniaki, żeby mieć film :) Tyle że teraz nie idą mi napisy :/ No i kiszka...coś tam rozumiem, bo Angielskiego się uczyłam...no ale bez napisów się niestety nie obejdzie...
Wiesz...każdy w życiu popełnia błędy ;) Skoro teraz nie jeździsz, to może w niedalekiej przyszłości, kiedy ja będę wywijała na gitarce elektrycznej (ostatnio coś mi się tak zamażhyło posiadać ową gitarę ;P), to Ty będziesz sobie galopowała po polach i lasach ;);)
buźki ;****
mam dwa marzenia 'sportowe' ;D :
- powrócić do jeździectwa
- nauczyć się surfingu xD
[ to drugie raczej nie wypali ze względu na niesprzyjające temu warunki w Polsce (: ]
dwa tygodnie ? :O
o masakra. !
Noo...dwa tygodniaczki...ale u mnie w domku mieszka pięć osób i są cztery komputery i cztery modemy, a jak jeden ma włączony internet, to drugi neta włączonego mieć nie może...tak więc gdybym miała internet dzień w dzień, Derby ściągnęłoby mi się pewnie w kilka dni...góra tydzień, ale nie więcej ;) Tak więc jak masz jeden komputer w domu, to ściągaj śmiało! :) A...i te napisy w eMule są złe :/ Tak więc jak chcesz, to możesz mieć film po sngielsku, jak ja.
Surfing...hmmm....no fajniutki sporcik ;) Tylko że trzeba by było jechać na Hawaje albo jakąś inną wypse ;P Ale powiem Ci, że lubie jeździć na nartach i chciałabym się na snowboardzie nauczyć jeździć bo mnie się to podoba :) Zobaczymy co zima przyniesie (poza śniegeim :P)
Mam do Ciebie prośbę...znasz może jakąś fajną piosenkę (najlepiej mało znaną ;P)?? Bo mamy w sql konkurs no i chciałam iść, ale nie wiem za bardzo co zaśpiewać...
Jak masz jakiś pomysł to mi napisz na gg: 5960834 albo tutaj na forum :)
Buziołki ;**
hm. no to w takim razie może zdecyduję się ściągnąć przez tego eMula ;d
a co do napisów .. to ja mam program NapiProjekt, który dopasowuje napisy z bazy idealnie do werscji filmu (: naprawdę polecam. [może tam będą do tego. choć z drugiej strony Derby to dość mało popularny film, więc może być problem :/ .. ]
hm. pojechałam kiedyś z kumpelą na narty .. w ogóle pierwszy raz wtedy miałam narty na nogach, nigdy wcześniej nie jeździłam ;D
i w ciągu dwóch, trzech dni opanowałam jazdę na tyle dobrze, by zjeżdżać z normalnego dużego stoku dość dobrze (:
ale miałam tego pecha, że złamałam sobie wtedy nogę .
i miałam złamanie + dwa pęknięcia kości :/ więc swoje przecierpiałam.
8 tyg. z nogą w gipsie i chodzenie o kulach, masakra.
hm. numer zapisałam (:
jak tylko będziesz na gadu, to napiszę i coś wymyślimy ^^
cmok ;**
Też mam NapiProjekt i szukałam napisów, no ale cóż...bez powodzenia :( Trudno..trzeba będzie szukać dalej albo po prostu zrobić te napisy ;);) Wiesz...słownik w rękę siostra do pomocy i już ;P
Mój tatko własnie pojechał na narty razem z wujaszkiem i kolegami ;) Chciał rozpocząć sezon" jak to pięknie ujął ;P A ja mam zakaz komputera (swojego oczywiście...teraz siedzę u taty), ze względu na beznadziejny stan mojego monitora, od którego psują mi się oczęta :/ No masz ci los...jakby astma i serducho to było za mało... :/ Ale dobrze chociaż, że tatko i siska mają neta, bo od nich mogę pisać pod ich nieobecność ;)
Ostatnimi czasy (a konkretniej to wczoraj) oglądałam sobie Dirty Dancing po raz pierwszy w życiu!!! Normalnie bluźnierstwo, żeby przez 15 lat ani razu nie obejrzeć DD ;P No ale nadrobiłam no i musze przyznać że filmek niczego sobie :) Step Up jest bardzo podobny, tyle że nowszy i odwrócone role ;)
8 tygów z nogą w gipsie?? Uuuuu....współczuje...
Moja mamcia zwichnęła sobie na nartach kolano i miała dwa tygodnie gips (i to akurat w tym samym czasie co moja polonistka :P Tyle, że wtedy jeszcze moją polonistką nie była bo jeszcze w 6 kl podstawówki byłam :D) No i jak sobie przypominam jak ona chodziła w tym gipsie no to rzeczywiście...przerąbane... :/ Ale taki już los człowieka...przyjemności wymagają poświęceń ;) Ja na nartach tylko raz nadwyrężyłam sobie ścięgno w kolanie, ale tak to spox ;) Jakoś mi się jeździ... :)
Ja na gg prędko nie będę z racji na ten monitor :/ Tatko gadu nie ma a siska nie pracuje i całmi dniami siedzi w domu dlatego nie mogę u niej wejść na neta...no ale jeśli Mikłaj mi nie przyniesie gitarki elektrycznej, będzie zmuszony przynieść mi nowy monitor ;P Rozejrzę się na Allegro, to może znajdę jakiś fajny i tani monitorek...kto wie... ;P
Buźki ;***
A! Właśnie...apropo mojej piosenki na konkurs... ;) Znalazłam już :) Nie Polska i nie wiem czy znana czy nie, ale bardzo ładna, fajna i (jak stwierdziła moja była nauczycielka grania na gitarce) bardzo ambitna ;) Hayden Panettiere - I still believe :) Może słyszałaś... ;) Naprawdę piosenka jest kapitalna no i całkiem nieźle mi wychodzi (nie chwaląc się oczywiście :P). Nie mogłam wymyslić do niej chwytów na gitarkę i musiałam o 20 jechać do domu nauczycielki ;P Ale razem wymyśliłyśmy no i nie jest źle :) Eliminacje mam bodajże 23.11 od 8....tak więc jeśli tylko będziesz mogła, to trzymaj kciuki ;);)
Mua ;**
hm. piosenki nie słyszałam, ale zaraz ją sobie ściągne i odsłucham ;DD może mi się spodoba ^^
oczywiście kciuki będę trzymać za Ciebie ;* powodzenia ;*
jak by co to moje gadu: 4216296 .
jak będziesz kiedyś mogła to się odezwij :)
co do napisów ..
ja bym raczej nie miała cierpliwości do tłumaczenia całego film, masakra xD mimo, że ang. umiem dość dobrze : pp