PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427338}
7,7 33  oceny
7,7 10 1 33

Devil May Cry
powrót do forum filmu Devil May Cry

Według mnie siwowłosywm madafaką powinien być Josh Holloway, który pasuje jak ulał do roli dojrzałego (Chodzi mi o wiek, bo psychicznie to on nigdy nie dojrzał) Dante'go. Zrobiliby w stylu może ''Consantine'' (może mroczniej) i myślę, że byłby świetny film. Tak, więc wpisujcie swoje propozycje nt. obsady!

matix9

No ewentualnie Jared Leto mógłby być jako Dante, bo jest dobrym aktorem, więc raczej z postacią syna Spardy nie miałby problemu.

matix9

Wiecie co..? ;]
Ostatnio właśnie dorwałam DMC 4 i jak oglądałam cutscenki z Dante to nie mogłam się oprzeć myśli, że strasznie przypomina mi go <Dante> Cam Gigandet...
Jakby mu dali soczewki i ułożyli włosy to powiem że nie widzę nikogo innego do tej roli..;]

Vendetta_

Tylko że w galerii ma takie sobie te fotki..
Z tej profilowej najbardziej podobieństwo widać..
Nie wiem jak wyglądał Dante w grze we wcześniejszych częściach bo grałam tylko w 4 więc na podstawie tej części myślę że Cam by się nadawał..
Na tym zdjęciu profilowym ma podobne oczy i kształt szczęki..
A jak uważacie..?
I tak się nigdy idealnego aktora nie dopasuje..

Vendetta_

Powiem ci tak: według mnie obsadzenie go byłoby porażką, gdyż:
1. Nie widzę podobieństwa
2. Nie jest dobrym i uznanym aktorem
3. Jest za młody (na część 1, 2 i 4), a za stary (na 3)
4. Żal człowieka by było gdyby spieprzył najbardziej efekciarskiego, cynicznego i niedojrzałego łowcę wampirów (co by było wielce prawdopodobne)- strach pomyśleć co fani by z nim zrobili.
Tak, więc uważam, że najbardziej by pasował Holloway (znając ''jego'' Sawyera byłby świetny również w roli Dantego).
Ale to są tylko moje uwagi, więc się nie obrażaj.
Ps. Dziewczyny to chyba wszędzie by wcisneły tych leszczy z ''Zmierzchu'' lub ''HSM'' to i tak dobrze, że nie napisałaś, że widziałabyś Efrona

matix9

Nie nie obrażam się..
Ale Zmierzchu nie oglądałam nawet tylko widziałam zdjęcia i właśnie skojarzyło mi się że by pasował.
Nie wiem jaki z niego aktor no ale pewnie mogę się założyć że nie wezmą kogoś słynnego albo bardzo utalentowanego <heh chciałabym czasem wiedzieć jak taki reżyser wszystko sobie wyobraża i czym się kieruje w wyborze aktorów>
Ale wiesz tak moim zdaniem bycie cynicznym nie musi być aż takie trudne więc myślę że i niedoświadczonemu aktorowi by się udało ;]

Vendetta_

Znaczy się utalentowanego nie bo tacy zazwyczaj mają już trochę lat <znie twierdzę że z każdym tak jest- kieruję się tymi aktorami których kojarzę w tym momencie ;P > a z takich bardziej słynnych których teraz mam na myśli to też nikt mi nie pasuje..;P
Heh ale mogliby wziąć kogoś przystojnego bo w końcu Dante to niezłe ciacho..;] A ten jego charakterek :D <jak oglądałam kiedy zdobywa Lucyfera to się poryczałam ze śmiechu ;] >
Cóż trudny wybór ich czeka..;]

Vendetta_

Chociaż jak się przyjrzałam temu Joshowi Holloway to też by pasował ale by go scharakteryzować musieli trochę żeby za staro nie wyglądał..;P
Nie wiem ile Dante może mieć lat no ale ani nie wygląda staro, więc myślę że równie dużą krzywdą byłoby umieszczenie kogoś zbyt staro wyglądającego do tej roli co kiepskiego aktora..;]

matix9

jesli glownym bohaterem bylby Dante tonajbardziej pasuje Jared a jesli Nero to moim zdaniem (tak mi przyszlo do glowy :D)Hayden Christensen(oczywiscie po odpowiedniej przemianie)

pitu18

Robert DeNiro !!!!!!!!!!!!! .....:)

pitu18

No Hayden jest przystojny ale do roli Nero jakoś tak mi nie pasuje ;P
Wiecie chyba tak ze sław to nikt wyglądu się nie nadaje <no szczególnie o Nero mi chodzi ale tym chyba nie powinniśmy zaprzątać sobie głowy bo raczej się Nero nie pojawi w tym filmie>.. Już bym wolała powiem szczerze kogoś kto nigdy w żadnym filmie nie grał bo postać Dantego nie jest moim zdaniem zbytnio trudna do odtworzenia.. Wystarczy cynizm i odpowiednie minki- nawet ja bym dała radę.. ;]

Vendetta_

to sprobuj uda ci sie 3mam kciuki ;p ;]...

pitu18

E tam, ja proponuję dawcę głosu i ruchów Dantego do gier, czyli Reuben Langdon xd

A co do np. Lady, proponuję tę aktorkę, co grała Alice w Zmierzchu xd

Exevan

Nie znam pana ale wpisując "Reuben Langdon" w google grafiki zdziwiłam się, że jest aż tak podobny:D

matix9

A właśnie co z tym filmem bo kurcze chciałabym go obejrzeć ;D Grałam tylko w IV ale że przeszłam całą ;D

Vendetta_

Heh i kurcze fajnie jest przeczytać co się wypisywało rok temu ;P

Vendetta_

a Zadania z "mojej Historii" też masz wszystkie odkryte XD?

gizmo666

Mmm chyba nie..;p Bo grałam dosyć dawno ale raz przeszłam bo musiałam na klawiaturze bo nie mam kontrolera x360 a mi niewygodnie było ^^

Vendetta_

ja przeszedem wszystko co można było - na każdym poziomie trudności, z samymi rangami S, no i Moją Historię z czego jestem najbardziej dumny :D masakra...

matix9

IMHO Dantem powinien być Dante - czyli ten sam człowiek, który podkładał głos, oraz użyczył swojego wizerunku do DMC4, koniec i kropka - nikt inny mi tutaj nie pasuje i nikt nie ma takiego samego głosu. o ! Rzekłem Ja ! :P

4cryingwolf

Reuben Langdon dokładnie ;D Tak nazywa się odtwórca Dantego :) Reuben Langdon - z resztą sami poszukajcie na YT - nie ma lepszej postaci, pasującej do Dantego :) Można podyskutować nad Nero ^^ Ewentualnie Vergilem (tak !)

4cryingwolf

http://www.youtube.com/watch?v=MgmIfGi10N8&p=F887D4925B57B8D9&index=46&playnext= 2
Nawet wam to ułatwię ;)

4cryingwolf

Wow nie no to szacun że masz wszystko zrobione że ci się chciało wgl tyle grać jak tam tych poziomów z 7 jak nie lepiej jest..;p
A co do ciebie to dzięki za ułatwienie..:D No jak sobie go popatrzyłam jeszcze to rzeczywiście najlepiej się nadaje..;]

Vendetta_

W 4 to właściwie podziwiamy Reubena Langdona, przebranego, z pofarbowanymi włosami (no i cyfrowego w 3D oczywiście ;) ). IMHO Idealny kandydat. Jeśli już mamy dyskutować to odpowiedzcie mi na pytanie KTO NAJBARDZIEJ NADAWAŁBY SIĘ DO ROLI VERGILA ? BO tutaj mielibyśmy problem ^ ^ W końcu Young Bosh ma tylko głos Verga ale wygląd ma już Langdon XD Jakiś kompromis ? :D

4cryingwolf

nie wiem czy tu można linki wstawiać ale spróbuje
http://www.imdb.com/media/rm2827522560/nm0486047
;)

freezoid

Chociaż teraz jak pomyślę to w dupie z aktorem bo wgl się nie zapowiada żeby ten film powstał.. Ciekawe czy ujrzy światło dzienne.

Vendetta_

Widocznie o ile film powstanie to w Dantego raczej wcieli się właśnie Reuben Langdon. Tak ze zwykłych zdjęc to nie zbyt mi on podchodzi. Cam Gigande absolutnie odpada zbyt młody i jakiś taki cukierkowaty trochę. Jared Leto ciekawa propozycja i nawet byłbym za. Josh Holloway też mi by pasował jako odtwórca Dantego.
No ale pożyjemy i może zobaczymy...

użytkownik usunięty
Purespirit

http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTMxMzg1ODM2Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwODIzNjMzMQ @@._V1._SX450_%20SY337_.jpg

Langdon? Oby nie .....nie chcę Dantego Nooba...tylko Dantego : DANTEGO

Jak wspomnieliście wcześniej, Holloway był by dobry do tej roli........a Langdon? Kto to w ogóle jest?

Pozatym, wie ktoś czy zobaczymy tu Vergilla? Czy może Nero?

P.S
Na Devil May Cry The Movie czekam od dłuższego czasu i mam do niego duże oczekiwania...tak jak kiedyś do DB Evolution..
Oby tego nie spierdzielili ;/

użytkownik usunięty

Aaaa , co do Langdona (po przeczytaniu jego kariery filmowej) ...jakim cudem ćpun z Zielonej Latarni ma zostać Dante`m????????? mam nadzieję że to plotki, że on wystąpi...';

Ja się wgl za bardzo nie orientuję bo grałam tylko w 4 a to ma być na podstawie wcześniejszych części więc wiecie :P
Noo też czekam i się doczekać nie mogę :>

Niestety, jak się okazuje film ma powstać na podstawie najnowszej części DMC, która jest remakiem serii, więc najpewniej nie uraczymy Vergila, Nero ani nawet siwowłosego madafaki, a jedynie emo-punka z takim samym imieniem.