brawa dla kretynow co tak nisko oceniaja taki horror albo sie nie znaja albo nie umieja oceniac horrów
jprd ty to naprawde jestes opgraniczony widac ze nie ogladales albo nawet nie iwesz czym jest jaki gatunek to jest horror osle widziales kiedys film co np jest o opetanich i nie byl by horrorem
To, że w filmie było opetanie to jedno, a to czy film był straszny i jednocześnie dobry to już zupełnie co innego
to czy film jest dobry straszny czy nie nie zmienia faktu ze jakis film jest horrorem ale ten zapewne jest dobry
Dla mnie byl to swietny horror,caly czas czulam napiecie podczas ogladania. Ale jesli sie komus nie podobal, to ma do tego prawo. Z ocen wynika, ze jednak wiekszosci sie nie podobal. Czasem nie warto sugerowac sie ocena
no tak bo wiekszosc ludzi nie umie oceniac horrorów lub sie nie zna i sa gorze oceny na filmwebie :D
a kto decyduje o tym kto umie oceniac a kto nie? z tego wychodzi ze ty umiesz? zalosny wpis
decyduja ci co sie znaja najlepiej miedzy innymi ja trzeba byc kretynem by zle oceniac dobre i bardzo dobre horrory
"decyduja ci co sie znaja najlepiej miedzy innymi ja"- Znaczy, że jeśli ktoś ocenia inaczej od Ciebie, to ocenia źle i się nie zna??? "trzeba byc kretynem by zle oceniac dobre i bardzo dobre horrory"- po co nazywać Kogoś kretynem, trochę kultury i przynajmniej minimum składni- tak żeby łatwo było zrozumieć Twoje wpisy. Każdy ocenia filmy według swojego gustu. Ja dałem 8 nie dlatego, że jestem znawcą, lub koneserem, tylko dlatego, że dostałem to co oczekiwałem. Film powielał wiele schematów, był dość przewidywalny i prosto zbudowany, zdecydowanie arcydziełem nie był, ale trzymał w napięciu i nie nudził. Chciałbym zobaczyć ocenę jaką wystawiasz temu filmowi Znawco:)
no to jak oceniasz dobrze ten film a ja jechalem tylko tych co go zle oceniaja to jaki masz do mnie problem ;p a jesli chodzi o gust to moze byc albo muzyczny albo podgatunkowy film nie moze byc jednoczesnie slaby i dobry swietny i sredni tlyko fani i znawcy prawidlowo oecniaja horrory lub inne gatunki filmowe sa pewnie wskazowki jaki powinien byc dobry lub swietny horror na ich podstawie sie ocenia ;p
Bo wrzucaja horrory do jednego wora i np porównuje się krwawą jatkę z mrocznym thrillerem. Ja już dawno nie czytam opinii na filmwebie i żadnym innym oceniającym forum. Dla sprawnego oka maniaka dobrych horrorów wystarczy zwiastun ;) Pozdro piona :)
Na filmwebie większość ludzi głównie młodych widzów nie tylko nie potrafi oceniać filmów ale ma także złe podejście do oceniania które nie daje żadnego wspólnego mianownika w opiniowaniu poziomu filmów. Diabeł Inkarnacja bardziej obiektywnie zasługuje na ocenę 5 góra 6.
Każdy ocenia według własnych kryteriów, jedni bardziej obiektywnie inni bardziej subiektywnie. Zaliczam się do osób potrafiących miarodajnie oceniać filmy . Moje oceny nigdy nie są zbytnio subiektywne i nigdy nie ignoruje opinii ludzi , którzy mają sensowne i merytoryczne spostrzeżenia o ocenianych filmach.
tak jest ale nie moze byc tak ze rozni fani horrorów maja z 10 roznych systemow oceniania to bez sensu wiem ze ludzie co rzadko ogladaja horrory lub lubia tylko 1 2 podgatuki horrorów oceniaja inaczej niz ci fani ogolnie horrorów dla ktorych jest to ulub gatunek i ogladneli juz bardzo duzo i bardzo interesuja sie ta tematyka wiec nie kazdy mA racje wielu strasznie zle ocenia popelnia bledy film nie moze byc jednoczenie dobry i slaby sredni i bardzo dobry wiem ze kazdy moze miec sw opinie ale wielu ma ja bledna a tylko jedna lub 2 grupy systemu oceniania maja racje
Jedyny w miarę uniwersalny system oceniania oparty jest na analizie warsztatu filmowego, jakości przekazu tematu filmu bez porównywania z innymi filmami i postrzeganiu filmu w całości a nie wybiórczo zgodnie ze swoimi oczekiwaniami wobec danego gatunku filmowego. Ponieważ każdy widz jest subiektywnym odbiorcą i widzi co innego w tym samym obrazie i ma różne odczucia istnieje tak duża rozbieżność w ocenach i opiniach. Dlatego jedynym wspólnym mianownikiem jest skupianie się na ocenianiu poziomu filmu w każdym aspekcie a nie odwoływania się tylko do własnego gustu, na zasadzie film mi się nie podobał dlatego jest słaby. Ludzie skupiający się tylko na własnych odczuciach , guście i oczekiwaniach zarazem ignorujący opinie innych widzów , są bardziej subiektywni w ocenianiu. Osoby bardziej obiektywne nigdy nie ignorują spostrzeżeń innych i nie postrzegają filmu tylko przez pryzmat własnych upodobań i gustu. Wszystko oparte jest na proporcjach i nie należy popadać w skrajności , jeśli chce się oceniać filmy w miarę obiektywnie. Dla przykładu fan horroru ma większe oczekiwania i jest bardziej wymagający niż widz sporadycznie oglądający horrory, popada w przyzwyczajenia i coraz mniej filmów budzi jego zachwyt. Z drugiej strony przypadkowy widz oglądający przeciętny w opinii fana obraz może być zachwycony. Niezależnie od gustów i różnego poziomu percepcji odbierania filmów , jedyna płaszczyzna porozumienia w kwestii metody oceniania filmów oparta jest na analizie wszystkich elementów filmu, niezależnie od gustu i oczekiwań w odniesieniu do danego gatunku czy podgatunku filmowego. Nikt nie jest w stanie pozbyć się własnego gustu czy oczekiwań oceniając film, nie oznacza to jednak że wszyscy widzowie są subiektywni w takim samym stopniu. Bardziej obiektywnie oceniający ludzie skupiają się na analizie warsztatu filmu , oparciu na swoich odczuciach i guście, doszukiwaniu się drugiego dna filmu itp. Widz skrajnie subiektywnie oceniający niczego tak naprawdę nie ocenia i po prostu jeśli film mu się spodobał choćby miał niską średnią ocenę, to dla niego może być nawet arcydziełem i na odwrót znakomity obraz dla większości widzów dla niego będzie gniotem. Jeśli taki widz ocenia wysoko dobry czy nisko slaby film z reguły nie ma to żadnego odniesienia do analizowania czegokolwiek w filmie , tylko świadczy o tym, że dany obraz trafił z przekazem do takiego widza.
no w duzym stopniu masz racje z tym tyle ze jesli chodzi o horroru to one zazwyczaj nie maja zadnego przekazu wiec element w oecnianiu pzekazu odpada i wiadomo ze trzeba oceniac rozne elementy i nie mozna patrzec na gust ja oceniam ogolnie oceniajac strasznosc klimat napiecie efakty specialnie charakteryzacje i takie rozne i tak powinno byc ale nie kazdy tak robi ja jako fan ogladalem juz bardzo duzo horrorów ale moje oczekiwania nie wzrastaja i nie licze jak niektorzy na to by horrory byly oryginalne bo to jest trudne juz prawie wszystkie tematyki horroru zostaly roznwiniete i wyczerpane zostaly jeszcze nielogiczne tematy horrów ktore mg byc zrobione i wyjdzie to oryginalnie ale wieskszosc z tych pomyslow wyjdzie smisznie lub zle
Każdy film ma jakiś przekaz, mitem jest że horrory to tylko filmy do potencjalnego straszenia. Horror może się łączyć z każdym gatunkiem filmowym i praktycznie nadal być horrorem tylko innego rodzaju. Filmowcom nie brakuje pomysłów do nowych horrorów , tylko boja się zaryzykować wprowadzić do światka filmowego nowe tematy z powodów finansowych. Widownia horrorów to głównie nastolatki w świecie zachodnim przyzwyczajeni do utartych schematów i banalnych tematów, w takiej sytuacji producenci nie zaryzykują finansowania projektów filmowych nie gwarantujących choćby minimalnego zysku. Gdyby horrory miały większą widownię na świecie i ten gatunek nie byłby postrzegany przez większość widzów w tak infantylny sposób, pojawiłyby się nowatorskie koncepcje w rozwoju gatunku horroru. Ponadto wielu filmowców traktuje horrory jako gatunek stricte komercyjny, nastawiony tylko na zysk. Tak naprawdę tematów do horrorów jest mnóstwo, wbrew pozorom te filmy są bardziej bliższe realnemu życiu niż dla przykładu filmy science- fiction , katastroficzne czy sensacyjne.
no byc moze tak jest ja sam mam duzo pomyslow ale sa glupie i smieszne ;p co do widowni to ogladaja tez ci duzo starsi niz malolaci ja mam 27 i bd ogl zapewne nawet do 100 jak tyle dozyje i kazdy inny tez kto je bardzo lubi co do tych pomyslow jak masz kase to zrob jakis film albo napisz scenariusz i daj komus w Polsce moze cos dobrego zrobia :Dpoza tym ja nie patrze na przekaz i tak tylko pod katem strachu klimatu i dobrego scenariusza i pomyslu
ja spotykam sie z glupota duzo wieksza cieci co nisko ocenaija dobre i bardzo dobre horrory
Człowieku, zwiastun to nie film, w nich zawarte są same najlepsze sceny, więc idąc tropem Twojej logiki nie ma złych horrorów, wszystkie są świetne. Ocenianie filmu przez pryzmat trailera to idiotyzm. Powiem Ci tak - różnica poziomu ogólnego miedzy zwiastunem, a całym filmem, jeśli chodzi o Diabeł:Inkarnacja jest ogromna. Dlatego właśnie osobiście byłem mocno zawiedziony, bo zwiastun rozbudził mój apetyt/ oczekiwania, a rzeczywistość okazała się zupełnie inna. Film oczywiście nie jest tragiczny, widziałem sporo gorszych, ale to typowy średniak, nic więcej jak 5/10.
mowilem ze nie tylko trailer ale i motyw opetan egzorcyzmow zwykle sa dobre i bardzo dobre nwm czego ty oczekiwalas innego 5 to za malo zapewne ale zobaczymy wiele razy zanim ogladnolem jakis film nowy czytalem tu glupie kom z ocenami 1 2 3 4 po ogladnieciu zupelnie nie rozumialem czemu tak nisko oceniali dany film zapewne teraz znowu tak bd