5,4 6,0 tys. ocen
5,4 10 1 6011
5,5 8 krytyków
Diary of the Dead: Kroniki żywych trupów
powrót do forum filmu Diary of the Dead: Kroniki żywych trupów

7/10

ocenił(a) film na 7

Dobry filmik, ładnie nagrany, miło sie ogląda. Film na poziomie wysokim ( jeśli mówić o poziomie zombie i motywach związanych z nimi) Fabuła ujdzie, nie jest to film na którym sie można wystraszyć . Z drugiej strony można obejrzeć " p[rzygode" w świecie zombi oczami bohaterów filmu którzy w miare myśla i nie daja sie bezmyślnie zabić i nie czekaja do ostatniego momentu aby zabić umarlaka. POlecam do obejrzenia fanom filmów z zombie;]

ocenił(a) film na 7
jurasldz

też dałem 7, powiedział bym że film dobry ale może co niektórym może trącić patosem. Pozdro dla wszystkich fanów zombie :P (polecam dla ciekawskich ,,zemstę żywych trupów")

ocenił(a) film na 3
jurasldz

SPOILER. Nie wiem skąd taka wysoka ocena, moim zdaniem film jest bardzo słaby, gra aktorska nieciekawa, drętwa, nie widać większych uczuć związanych ze śmiercią przyjaciół, przechodzą z tym do porządku dziennego, po chwili zapominają o tym że musieli powybijać znajomych . Ogólnie wyglądają jakby byli na jakieś wycieczce szkolnej, nie zachowują ostrożności (np. w szpitalu ) gdy wokół są trupy żądne krwi. Do tego żal mówić o muzyce która w ogóle nie buduje napięcia. No i latanie Jasona z tą kamerą, jego znajomi są atakowani przez zombi, a on w tym czasie spokojnie sobie nagrywa i w ogóle (bo musi pokazać światu prawdę i wszystko co się dzieje, jakby nie było innych przerażających filmików które oglądali w sieci), na miejscu jego przyjaciół dawno bym go gdzieś zostawił lub zastrzelił, nie mogłem się doczekać momentu jak zombiaki go dorwą. Film w ogóle nie straszny ;p

ocenił(a) film na 2
brutalyosha

Zgadzam się. Film nie warty obejrzenia. Po obejrzeniu traci się siły do czegokolwiek. No i ta "drętwa" gra... :O

ocenił(a) film na 5
jurasldz

Zawiodłem się na wykonaniu tego filmu... Za to powinienem dać 2/10 ! Ale jednak było coś pozytywnego w tym filmie, mianowicie przesłanie. "Czy jesteśmy warci tego, by nas ratować ?" . Warto się nad tym zastanowić ! To my niszczymy tą planetę.
Wiem doskonale, że to tylko film, ale wcale nie taki niemożliwy. Kto wie co rządy całego świata posiadają za wirusy, nad czym pracują. Nie wiemy tego. W każdym bądź razie pozostaje to tajemnicą.
Ale zastanówmy się, czy w obliczu takiego obrotu wydarzeń, walcząc o przetrwanie, czy zasługujemy na to, aby przeżyć ?

Gdyby nie to, dałbym 2. Daję 5/10. Za przesłanie. Jak najbardziej trafne.
Pozdrawiam ;)