Dobry filmik, ładnie nagrany, miło sie ogląda. Film na poziomie wysokim ( jeśli mówić o poziomie zombie i motywach związanych z nimi) Fabuła ujdzie, nie jest to film na którym sie można wystraszyć . Z drugiej strony można obejrzeć " p[rzygode" w świecie zombi oczami bohaterów filmu którzy w miare myśla i nie daja sie bezmyślnie zabić i nie czekaja do ostatniego momentu aby zabić umarlaka. POlecam do obejrzenia fanom filmów z zombie;]
też dałem 7, powiedział bym że film dobry ale może co niektórym może trącić patosem. Pozdro dla wszystkich fanów zombie :P (polecam dla ciekawskich ,,zemstę żywych trupów")
SPOILER. Nie wiem skąd taka wysoka ocena, moim zdaniem film jest bardzo słaby, gra aktorska nieciekawa, drętwa, nie widać większych uczuć związanych ze śmiercią przyjaciół, przechodzą z tym do porządku dziennego, po chwili zapominają o tym że musieli powybijać znajomych . Ogólnie wyglądają jakby byli na jakieś wycieczce szkolnej, nie zachowują ostrożności (np. w szpitalu ) gdy wokół są trupy żądne krwi. Do tego żal mówić o muzyce która w ogóle nie buduje napięcia. No i latanie Jasona z tą kamerą, jego znajomi są atakowani przez zombi, a on w tym czasie spokojnie sobie nagrywa i w ogóle (bo musi pokazać światu prawdę i wszystko co się dzieje, jakby nie było innych przerażających filmików które oglądali w sieci), na miejscu jego przyjaciół dawno bym go gdzieś zostawił lub zastrzelił, nie mogłem się doczekać momentu jak zombiaki go dorwą. Film w ogóle nie straszny ;p
Zgadzam się. Film nie warty obejrzenia. Po obejrzeniu traci się siły do czegokolwiek. No i ta "drętwa" gra... :O
Zawiodłem się na wykonaniu tego filmu... Za to powinienem dać 2/10 ! Ale jednak było coś pozytywnego w tym filmie, mianowicie przesłanie. "Czy jesteśmy warci tego, by nas ratować ?" . Warto się nad tym zastanowić ! To my niszczymy tą planetę.
Wiem doskonale, że to tylko film, ale wcale nie taki niemożliwy. Kto wie co rządy całego świata posiadają za wirusy, nad czym pracują. Nie wiemy tego. W każdym bądź razie pozostaje to tajemnicą.
Ale zastanówmy się, czy w obliczu takiego obrotu wydarzeń, walcząc o przetrwanie, czy zasługujemy na to, aby przeżyć ?
Gdyby nie to, dałbym 2. Daję 5/10. Za przesłanie. Jak najbardziej trafne.
Pozdrawiam ;)