PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=618411}
6,7 238  ocen
6,7 10 1 238
Dinero fácil
powrót do forum filmu Dinero fácil

http://www.youtube.com/watch?v=AOtNzTrYwvU

ocenił(a) film na 7
aga_188

Jak Bóg mi świadkiem chyba naucze się hiszpańskiego bo prawie nic nie rozumiem:) Liczę, że jakaś dobra dusza stworzy też kiedyś polskie napisy:):)

ocenił(a) film na 7
klaudia2251

Spróbuję mniej więcej opowiedzieć .
Prostytuujący się młody przystojny chłopak Jalme ( czytaj Hajne ) Mario Casas )przychodzi do hotelu na umówione spotkanie z klientem Roberto , ale okazuje się że klient chce od niego innej usługi , czyli chce żeby jego żona zniknęła . Chłopak na początku próbuje obrócić to w żart i chyba do końca nie wierzy w to , ale Roberto wyrażnie nie ma poczucia humoru . Wtedy Jalme rezygnuje i chce by Roberto zamówił taxi , kiedy nagle słychać u drzwi dzwonek i pojawia się drugi Jalme , który tym razem zdaje się wiedzieć o planach Roberto związanych z jego żoną . Gdy Jalme ( Mario Casas) orientuje się w sytuacji chce uciec , ale tamci go łapią i drugi Jalme przystawia mu pistolet do głowy . Przerażony chłopak robi wszystko co mu każe płatny zabójca , ale mówi też do Roberta prosząc go o darowanie życia , że tak nie może umrzeć , obiecuje że już nigdy nie będzie się prostytuował i że zniknie z ich życia , oraz że nie mogą go tak zobaczyć jego rodzice ( jest przerażony że nie umrze z godnością ) . Wtedy Roberto każe mu za to zrobić jakieś ohydne rzeczy ( domyślam się ) po czym widząc przerażenie w oczach chłopaka mówi mu trankilo ( uspokój się ) to był żart bo my z moim chłopakiem ( czyli Roberto + drugi Jame ) zawsze w moje urodziny robimy takie przedstawienie , bo lubimy się w ten sposób zabawić . Jalme ( Mario ) mówi wtedy że tak nie można żartować sobie z ludzi i wybucha bezsilnością i złością , po czym wychodzi z pokoju , wsiada do windy przeklinając .

ocenił(a) film na 7
aga_188

Ha! Czyli nawet ogarnęłam co sie tam dzieje:) Bardzo Ci dziekuję za wytrwałe tłumaczenie. Dobrze, że to krótkometrażowy film:):) Co do Maria to zgadzam się z Toba, zapowiada się naprawdę dobrze. Jest naturalny i czy płacze, czy sie śmieje..mnie po prostu przekonuje. Podoba mi się to, że nie boi się odwaznych ról. Prawda jest taka, że wygląda na tyle dobrze, że mógłby dobre kilka lub kilkanaście lat korzystać z tego i grac samych przystojniaków. Denerwuje mnie to, ze ludzie czesto dyskfalifikuja kogoś bo za dobrze się prezentuje. Pozdrawiam

klaudia2251

gdzie można obejrzeć ten film?

ocenił(a) film na 7
zakazana23

na samej górze podałam link do tego filmu ( wystarczy kliknąć )