2,6 2,5 tys. ocen
2,6 10 1 2480
1,3 3 krytyków
Dirty Dancing
powrót do forum filmu Dirty Dancing

Oglądałam właśnie ten film na zalukaj i muszę powiedzieć, że po pierwsze w tej wersji Johnny wygląda jak wypacykowany pickuś, a Baby jak drewniany kloc. Piosenka finałowa to totaalny niewypał. W scenie finałowej (która w tej wersji filmu w sumie nie była finałowa, ale mam oczywiście na myśli ostatni taniec) Baby powinna już umieć tańczyć i czuć się dobrze, swobodnie w towarzystwie Johnny'ego. Tymczasem ona zachowuje się jak kłoda, którą pickuś obraca. W ogóle chyba wszyscy aktorzy byli maksymalnie sztywni, w dodatku odniosłam wrażenie, że tam serio nikt nie potrafi tańczyć...
A co do samego zakończenia - żenaada. Oryginał pozostawiał pewną ciekawość i niedopowiedzenie. Dalsze losy bohaterów można było dowolnie interpretować. Zakończenie tej wersji podaje widzowi wszystko na talerzu, a w dodatku historia nie kończy się tak, jak wiele z nas wyobrażało to sobie po obejrzeniu PRAWDZIWEGO Dirty Dancing. Wstyd, straszny wstyd.

ja_justyna111

Właśnie. Ostatni taniec mogli sobie darować i to zakończenie. Naprawdę kubeł zimnej wody na moje nastoletnie wyobrażenia. Człowiek jak taki film ogląda lubi wiedzieć, że potem byli razem albo sobie to wyobrażać, a nie wytrzasnęli jej innego gacha. Dziwię się, że tylko jedna osoba poza mną zwróciła na to uwagę, bo wszyscy się uczepili figury aktorki. Ja to przełknęłam, ale to zakończenie spowodowało, że żałuję to, że w ogóle obejrzałam. Mogłam zatrzymać się na momencie, kiedy się pożegnali.