PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=315082}
2,0 1  ocena
2,0 10 1 1

Divide
powrót do forum filmu Divide

Zasiadając do tego filmu nie miałem zbyt dużych nadzieji. Nieznani aktorzy, reżyser dopiero "raczkuje", ale opis filmu mnie zaciekawił, więc jednak go odpaliłem.

Główną bohaterką jest uczennica - Saki, której zmarła matka. Dziewczyna chcąc odnaleźć się w nowej sytuacji, postanawia odnaleźć siostrę, z którą została rozdzielona jako dziecko. Żeby zdobyć pieniądze zatrudnia się jako hostessa w nocnym klubie, ale pewnego wieczoru spotyka w nim swojego nauczyciela, który chcą "pomóc" dziewczynie, przygarnia ją do swojego domu, oczywiście nauczyciel lubi sobie "popatrzeć" na Saki.

W filmie pojawiaja się jeszcze grupa szkolnych prostytutek, które mają już dość bycia wykorzystywanymi przez lokalnego bossa podziemi, któremu ewidentnie dolega mania wielkości.
Do tego pokazano nam jeszcze pracownika "telefonu zaufania", któremu pomaganie innym wyraźnie nie wychodzi.

To jest jedna z głównych wad: za dużo tu wątków jak na 60 minut filmu. Wszystkie zostały upłycone i skrócone do granic możliwości, przez co nie można się dobrze wciągnąć w oglądanie.
Do tego dochodzą kiepskio zrobione zdjęcia, a aktorstwo leży i kwiczy.

Jedynym plusem są ładne aktorki :) w tym Noriko Kijima znana jako Yoshie z "The Machine Girl".

Na koniec przestrzegam przed sięganiem po ten tytuł, bo będzie to tylko strata czasu.