PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520239
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

...ma dziś 503 głosy. Ciekawe ile będzie po premierze "Django Unchained'? Zapewne kilka razy więcej.

ocenił(a) film na 9
_ENKI_

Nie tak dawno miał 480. Szkoda bo to jeden z najlepszych spaghetti westernów - Corbucci podobnie jak Tarantino osiąga mistrzostwo w posługiwaniu się zamierzonym(?) kiczem i przerysowaniem, a do tego dochodzi jeszcze ogromna (jak na owe czasy) dawka przemocy, czarny humor i wyśmienity soundtrack. Fani Quentina powinni być zadowoleni - przypuszczam, że nie tylko ilość głosów, ale też średnia "starego Django" nieźle podskoczy... ale to dobrze bo kult jakim otaczam ten film przestanie zalatywać hipsterstwem :)

ocenił(a) film na 4
UNCLE_filmweb

Dobrze, dobrze:-) Jest szansa, że po obejrzeniu filmu Tarantino część osób zainteresuje się spaghetti westernem i gatunek wróci do łask.

ocenił(a) film na 10
_ENKI_

pewnie pojawi się na DVD i BD jak było z Lady Snowblood po Kill Billu

ocenił(a) film na 4
Meserszmitt9

Stary "Django" na Blu-Ray pojawił się bodajże w 2010 roku.

ocenił(a) film na 10
_ENKI_

mam na myśli to że pojawią się one znowu na sklepowych półkach (np. teraz raczej nie znajdziesz Django z Nero w empiku itp. ale kiedy pojawi się Django Quentina to dystrybutorzy wrócą do starych tytułów)

ocenił(a) film na 4
_ENKI_

Dziś, dokładnie miesiąc później ma już 706 głosów.

ocenił(a) film na 10
_ENKI_

A niech ma więcej. Np. dopiero w tym tygodniu będę go oglądał. Tak to jest, gdy tworzy się remake i to naprawdę dobry. Podejrzewam, że dużo ludzi obejrzy teraz pierwowzór, bo wcześniej (tak jak np. ja) wcześniej o nim nigdy nie słyszało.

użytkownik usunięty
mmaciejaszek

Nowy Django to nie remake.

ocenił(a) film na 10

No to w takim razie, moja kompromitacja na całej linii :) Ale nie widziałem jeszcze filmu :)

ocenił(a) film na 4
mmaciejaszek

Ee tam zaraz kompromitacja ;-)

ocenił(a) film na 7
_ENKI_

Wiesz. To akurat dobrze. Tarantino zawsze budowal swoje historie wokół starych filmów. Gdyby dziś na ekrany wchodziły Wściekłe psy to Miasto w ogniu również bardzo skoczyłoby w górę. Taki sam los spotkal Znikający punkt, gdy Quentin kręcił Death proof.

ocenił(a) film na 4
Xerxo

To bardzo dobrze, przecież nie mówię, że źle:-)