Film jest dobry, ale czy na oskara ? Dla mnie film jest dobry ogląda sie go wporządku, ale czy jest tak świetny aby dostać oskara ? Chyba nie. Marny scenariusz, które uzupełnia dobra gra aktorska. Duże wrażenie wywarły na mnie efekty: tryskająca krew itp. No i pokazane jest okrucieństwo człowieka. Ale szalu nie ma ;)
marny scenariusz? scenariusz jak zwykle u tarantino majstersztyk, nie od parady ten koles zajmowal sie kiedy poprawianiem scenariuszy dla najlepszych. nigdzie nie ma lepszych dialogow, niz u Tarantino. on poprostu to czuje.
Ty dałeś 6 Sadze Zmierzch i tak samo oceniłeś Django? Brakuje słów, ręce opadają.
Ale w Django nic nie było zascynujacego. Tak jak mówi ocena Niezly. I to moje zdanie
jesli Cie znudzil, to nie znaczy, ze ma slaby senariusz czy cokolwiek. poprostu Cie znudzil.
Ale ja się muszę zgodzić. Idąc do kina, aż się trzęsłam z podniecenia. Bo taki zarąbisty miał być. A tu raptem był zwyczaejnie ciekawy. Brakowało mi typowego dla Tarantino szablonu przebiuegu wydarzeń, był niezbyt zaskakujący, role też widać, że pisane pod aktorów. Miłym zaskoczeniem był Foxx, po którym nie spodziewałam się niczego specjalnego. Dał facet radę. Już kiedyś na forum mówiłam, że DiCaprio nizbyt mi pasuje do Tarantino. Poniekąd miałam rację, ale z drugiej strony, nie było tak źle. Muszę przyznać, że Leoś jeszcze chyba w żadnym filmie nie wyglądał tak atrakcyjnie.