PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520155
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Dzisiaj premiera filmu, a on ma 63 miejsce w rankingu światowym?! Jakaś absolutna pomyłka, przestaję "wierzyć" w filmweb, to jest absolutne rozczarowanie.. Istnieje tyle dziesiątek starych doskonałych filmów, których prawie nikt nie ogląda, a zasługują na dużo większy szacunek. Tak samo, Nietykalni, 3 miejsce?? Te filmy może i są dobre, ale k***a, to nie może w ten sposób wyglądać, aby coś detronizowało filmy, które od kilkudziesięcioleci budowały swoją pozycję i któreś z rzędu pokolenie wychowały. Dziękuję.

ocenił(a) film na 8
lukasz_juszczak

masz internet od dzisiaj?

ocenił(a) film na 8
Oruniak

Po czym facet daje 10/10 dla "Hobbit: Niezwykła podróż". Dziękuję do widzenia. : )

ocenił(a) film na 8
Troublesome

Co do Hobbita, to fakt, jest to jedyna subiektywna ocena filmu(z ponad tysiąca) ze względu na dużą miłość i szacunek do twórczości Tolkiena. Poza tym produkcja tego filmu - obojętnie co by nie mówić o treści - jest na bardzo wysokim poziomie.

ocenił(a) film na 7
lukasz_juszczak

Zgasili Cie tym Hobbitem. Niezaleznie od wszystkiego nie jest to arcydzielo swiatowej kinematografii, nie jest to film kultowy, nie jest to rzecz przelomowa w historii kina, nie jest to dzielo prekursorskie w swojej kategorii, przecierajace szlaki nastepnym pokoleniom... Tymczasem Ty dales temu filmowi maksymalna note.

per333

Napisałem, że to prawda, i że jest to jedyny taki film - z przewartościowaną oceną - z ponad 1200. Każdy ma swoje fiksum dyrdum i tyle. Wątpię, tylko aby ponad 10,000 osób je miało na punkcie Django.. A ludzie tacy jak Tolkien doprowadzają do subiektywnych ocen, nawet jeśli mało wspólnego ma film z jego wizją. Oczywiście zgadzam się, że nie jest taki jak napisałeś w żadnym z tych punktów.

Oruniak

Nie, internetu nie mam od dzisiaj, ale mam nadzieję, że zostali jeszcze jacyś ludzie którzy nie ściągają wszystkiego co się da i zdarza się komukolwiek zapłacić czasami za jakiś film..

ocenił(a) film na 10
lukasz_juszczak

zawsze możesz zmienić forum. to jest forum na którym obowiązuje właśnie taka hierarchia. możesz też założyć swoje forum i zrobić własny ranking. to jest Twoje subiektywne odczucie. ciekawe jakie Ty lubisz filmy, może większość uzna je za chłam. ja też uważam, że np. "Sokół Maltański" z Humphreyem Bogartem powinien być wyżej, ale nie przeszkadza mi że tutaj na filmweb nie jest. mam swoje ulubione filmy. Pozycja Nietykalnych na 3-cim miejscu jest może i na wyrost ale nie jest nieuzasadniona. pzdr

bartb007

Jasne, nie chce narzucać nikomu starych filmów, które pewnie większość właśnie uzna za chłam i dlatego nie korzystam z forum(to jest chyba mój drugi post w ciągu kilku lat), bo rozumiem, że to jest wypadkowa wielu głosów i nic tu nie zmienię, poza tym generalnie każdemu podoba się co innego. Ale, to jest jakaś anomalia a nie wypadkowa.. Dlatego właśnie postanowiłem coś napisać choć nigdy tego nie robię. Zresztą jestem ciekaw ile osób dało głos a nie widziało tego filmu.. A bardziej chyba nawet jestem zszokowany ilością głosów i tą "szybkością" w stosunku do premiery, bo tak jak już napisałem wyżej: czy ktoś jeszcze płaci za filmy? Umie ktoś kupić dvd/blu ray? Jest to zatrważające dla jak wielu ludzi ściąganie jest czymś naturalnym. Też ściągam ok, ale staram się to robić jak najrzadziej, w sytuacjach kiedy nie mam innej możliwości obejrzenia filmu, kiedy nie jest dostępny albo wydałem już dość dużo kasy na filmy w tym miesiącu(po prostu staram się maksymalnie ograniczyć ściąganie). W końcu ktoś na to wyłożył pieniądze i chce na tym zarobić.. Tak działa każdy biznes na świecie, dlaczego branża filmowa ma być pokrzywdzona? A ktoś kto p******i, że są wystarczająco bogaci i można ich okraść, to sorry.. Nawet nie chce mi się takiego zdania komentować, za dużo razy takie głupoty słyszałem. Może nie na temat tego filmu, ale musiałem gdzieś się wyżalić:) pzdr

ocenił(a) film na 7
lukasz_juszczak

Nietykalnych uwazam za film znakomity. Ale nie genialny/epokowy. Poniewaz w moim subiektywnym odczuciu istnieja filmy epokowe/genialne (w swoich kategoriach) i jest ich, powiedzmy, lacznie dwadziescia pare, moze troche wiecej, to Nietykalni ze swoja nota oczko nizej w scislej czolowce rankingu by sie nie znalezli. Ale bylby to moj wlasny subiektywny ranking. Niemniej nie razi mnie to, ze Nietykalni sa aktualnie w czolowce na Filmwebie. Bardziej by mnie razilo, gdyby w czolowce znalazl sie np. Avengers...

ocenił(a) film na 8
lukasz_juszczak

Tak to juz jest na filmwebie z tymi ocenami. Nie sa one niestety za film,a za popularnosc. Tak samo jak z aktor(k)ami.Sa oceniani glownie za wyglad,a nie za talent ;-)
Dlatego ja wole 3mac dystans co do ocen...
pzdr :-)

stanlej83

Jasne, dystans powinno się mieć do wszystkiego, szczególnie do tego co jest w internecie:)

ocenił(a) film na 9
lukasz_juszczak

Nie znam się na filmach ale w django bardzo urzekły mnie wykreowane postacie i epickie dialogi(najbardziej chyba ten z maskami KKK) : D