Wiem że film jest ŚWIETNY, ale czy oby trochę to nie przesada 23 miejsce w rankingu? Jak tak
dalej pójdzie to za dwa dni będzie 1...
skoro cos takiego jak Nietykalni od ponad pol roku moze byc na 3 miejscu w rankingu to nic mnie nie jest wstanie zdziwic. 1000 razy bardziej wolałbym na 3 miejscu Django niz Nietyklanych choc oczywiscie oba filmy nie zasluguja na tak wysokie miejsce
Wiem Nietykalni to ścierwo! Też wolałbym Django na 3 miejscu od Nietykalnych... Ale tak samo też twierdzę że oba filmy nie zasługują na 3 i 23 miejsce w rankingu. Ale jak to bywa na FW nic mnie nie zadziwi jak będzie ten film na 1 miejscu...
Ktoś tu chyba zapomina, że te rankingi są gó*no warte i opierają się na popularności filmów a nie ich wartości... Tendencja jest zawsze podobna, po premierze kinowej jeśli film jest dobry lub bardzo dobry to ocena szybko rośnie aby osiągnąć swój maksymalny pułap. Następnie w przeciągu jakiegoś tam okresu np. roku następuje powolny spadek lub też utrzymanie pozycji - przy wyjątkowych filmach, pozycja filmu może jeszcze wzrosnąć, ale to rzadkość.
Nie zapomniałem tego... Sugerujesz że film spadnie z rankingu tak jak Piła (na początku była na 20 miejscu), wiem że mu nie spadnie tak ocena jak Pile, ale mam nadzieję że spadnie tak do średniej 8.0
Spadnie bo na razie film oglądało bardzo wąskie grono odbiorców, w kinie jak i z pirackich stron, które w dużej mierze chciało ten film obejrzeć i/lub są fanami twórczości Tarantino. Gdy zaczną oceniać użytkownicy, którzy film obejrzeli przypadkowo, bo ktoś ich np zaprosił do kina lub podarował płytę (gdy film wyjdzie na DVD/Blu-ray) albo gdy już w ogóle trafi on do emisji telewizyjnej do najszerszego grona (ale to za parę lat), wtedy ocena spadnie.
Wysoka ocena w tym momencie wynika z tego że na film do kina idą głównie fani takich filmów i dlatego wysoko oceniają, za mare tyg. film będzie w sieci obejrzą go ludzie których ten film mniej interesuje, a przy najmniej nie na tyle by wydać pieniądze na bilet i ocena mocno spadnie...
Mam nadzieję, będzie w setce chociaż jeden film z 2012 który na to naprawdę zasługuje.
Ocena powinna się ustabilizować :) Moim zdaniem jest to jeden z gorszych filmów QT. Jak dla mnie aktorzy byli mało spójni, bez przekonania, nie uwierzyłem im kompletnie. No i ten rap(!) Oczywiście cała warstwa fabularna oraz zdjęcia super, ale zabrakło tej "iskry", którą można poczuć w innych filmach QT.
Przesada to jest Hobbit w pierwszej 200, natomiast świetny film na wysokim miejscu, to nic dziwnego.
Wow jaka nienawiść...
Są ludzie którzy bardziej lubią Hobbita od Django...
Nic na to nie poradzisz...
Oto twoja odp:. Chodziło mi o to że wypowiadasz się do innych użytkowników z agresją... Ok TYLE W TYM TEMACIE Z TOBĄ...
Zwracanie się do jakiegoś trolla po jego nicku, ty odczytujesz jako agresję i każesz mi przestać? Śmieszne troszkę, ale cóż.
Będzie szedł do góry ale za jakiś czas będzie spadał. Tak jest z każdym filmem...
No tak, czyli jest ten jeden film. Lecz np najnowszy Batman wspiął się na 50 miejsce a teraz jest po za setką.
Dla mnie Django może być jak Nietykalni, niech nie spada. :)
A jeżeli ma spaść Django, to niech spadną i Nietykalni, bo 3. miejsce to totalna farsa.
Również się zgadzam. Dla mnie jest to świetny film ale stanowczo za wysoko w rankingu.
Jak na razie film nie spada a rośnie i to w szybkim tempie. Czekam na wersje hd. Dobre filmy powinno się oglądać w dobrej jakości.