PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520199
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

W filmie jest multum zabawnych scen, choć mimo to "Django" chyba jest jednym z gorszych dzieł Tarantino (moim zdaniem). Szkoda, że nie został podzielony na rozdziały, jak np. w "Kill Billu" czy "Bękartach wojny". Tak czy owak 8,5/10.

ABEL

Jak dla mnie Django to najlepszy film Tarantino ostatniej dekady :P.

ocenił(a) film na 6
ABEL

Dajesz najsłabszemu filmowi Tarantino ocenę 'Rewelacyjny'. Założę się że nazwisko reżysera nie miało absolutnie żadnego wpływu na ten rezultat.

ocenił(a) film na 9
Dxxx

A co Ciebie obchodzi jakie on oceny daje? Czytanie ze zrozumieniem także się kłania, nie napisał "najsłabszy", tylko "jeden z gorszych".

użytkownik usunięty
pankracy7

Mnie bardziej zastanawia od kiedy to 8,5 to 9. Moje sumienie nie pozwala mi na tak gigantyczne naciągnięcia.

ocenił(a) film na 7

Prawa matematyki, nie ma na filmwebie oceny 8,5 to zaokrąglił, zresztą poprawnie, do 9

użytkownik usunięty
zombie001

Ocenianie filmów to nie matematyka, jak daję filmowi 9,5 to nie jest on jeszcze arcydziełem.

ocenił(a) film na 7

Niby masz rację. Tylko jak to 0,5 przyznać? W teorii można napisać w komentarzu, ale to nie to samo.

użytkownik usunięty
zombie001

Mi brak takiej opcji nie wadzi, zawsze daję jakąś ocenę i wystarczy mi, że wiem, czy jest to mocna ocena, z połówką czy bez żadnego ułamka. Ocena ocenie nie równa. I jestem przeciwko wprowadzeniu rozszerzonej skali, często wystawienie takiej ogólnej oceny jest wygodne i łatwe, w ułamki nie lubię się bawić. Co do naciągnięć to przy połówkach to trochę przesada, lepiej dać jak film jest bliżej wyższej oceny.

ocenił(a) film na 8

Sugerowanie się oceną filmu i ogólnie ocenianie filmów uważam za bezsęs. Każdy film jest inny i szufladkowanie go ocenami jest po prostu głupie. Najważniejsza jest recenzja czy komentarz, w których ktoś (nawet w najprostszy sposób) napisał swoje odczucia. W przeciwieństwie do bezdusznego numerka, który można przyczepić i do głupiego romansidła i do trudnego dramatu.

użytkownik usunięty
Roborak

Chyba jaja sobie robisz. Sam oceniasz filmy i je szufladkujesz, poza tym jesteśmy na forum filmowym, gdzie jako krytycy oceniamy filmy, bo są lepsze i gorsze. Głupie romansidło dostanie słabą ocenę a trudny dramat dobrą, ot, cała filozofia.

ocenił(a) film na 1
ABEL

Ciekawe co Cie tak rozbawiło w tym filmie - bo humor tam zaprezentowany ma poziom niższy od podłogi.

ocenił(a) film na 10
breton1

Poniżej podłogi jest poziom twojego IQ, jeżeli nie potrafisz zrozumieć humoru w "Django".

ocenił(a) film na 1
krzysiek_666

...możliwe możliwe,ale cieszę się że nie potrafię docenić tego typu "humoru".

użytkownik usunięty
breton1

Ciężko o to by humor u Tarantino osiągnął tak denny poziom.