Cały Tarantino ! Większość ludzi w dzisiejszych czasach oczekuje od większości reżyserów wkładania do filmów masy efektów specjalnych i non stop rwącej akcji ! dlatego większość ludzi nie widzi w tym filmie nic szczególnego. Quentin pozostał wierny swoim ideałom i za to chwała. Wspaniałe dialogi, ciekawy scenariusz, piękne zdjęcia oraz rewelacyjnie dobrani aktorzy do swych ról !! Waltz, DiCaprio !! okraszony jak zwykle ciężkim humorem made in Tarantino.
Taa, może i dużo osób wymaga "non stop rwącej akcji" i chcesz powiedzieć ze ten film nie wpisuje się w ten nurt? Dla mnie jest to chore robienie lekkiej komedii (momentami) w filmie o niewolnictwie....
Promowanie przemocy to znak Quentina i tu nas nie oszczędził, katując naturalistycznym obrazem. W skrócie moim zdaniem, film o niewolnictwie bez pokory, całkowite spopularyzowanie zabijania, klasycznie 3 tony sztucznej krwi, czyli cały Tarantino, na pewno potrzebujemy kolejnej produkcji w tym samym stylu? Bękarty Wojny nie wystarczyły? Już się boje kolejnego filmu Tarantino, co będzie dalej, film o zabijaniu żydów, gdzie żydzi będą żartować i zabijać z karabinów maszynowych? Obawiam się ze Tarantino sprowadzi / wywlecze czarne momenty z historii i całkowicie jest sprowadzi do normalności. Mam nadzieję, że nie wszystkie smutne momenty uda się Tarantino zepsuć po przez jego, chory (tyle zabijania w filmach nie jest normalne) i bez szacunku, styl kręcenia filmów.
Tak, zgadzam się, po prostu chciałem się wypowiedzieć na temat filmu jak i reżysera, także to nic personalnego :)
Przepraszam jeżeli odczułeś to w inny sposób ^^
Ależ tu nikt na nikogo się nie gniewa przyjacielu,to jest tylko forum poglądowe.Każdy ma prawo wypowiadać się na swój sposób. Pozdrawiam gorąco :)
Potrafię ciebie zrozumieć, w mojej pracy moich 2 kolegów także nie "trawi" tego filmu i ogólnie "twórczości" Quentina, fakt przedstawia świat w dosyć dziwacznym znaczeniu dodając do tego jak to powiedziałeś "hektolitry krwi i flaków" biorąc również pod uwagę fakt że w jakimś stopniu te wydarzenia z niektórych jego filmów miały swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości, niektórzy mogą czuć niesmak oglądając jego filmy. Ale sam przyznasz rację że aktorów to dobiera perfekcyjnie !!