Django

Django Unchained
2012
8,3 527 tys. ocen
8,3 10 1 527163
8,2 80 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Podanie ręki

ocenił(a) film na 8

Nie mogę znaleźć na pierwszych stronach takiego tematu więc spytam, bo coś mi umknęło - dlaczego Waltz nie chciał podać ręki DiCaprio? Przecież działał w dobrej wierze, na dłoni nie miał żadnego znamienia(?), więc o co dokładnie chodziło?

ocenił(a) film na 9
Geohound

Brzydził się nim, po prostu :).

ocenił(a) film na 10
Geohound

Brzydził się nim ze względu na to jak traktował niewolników, zwłaszcza tego co dął na pożarcie psom

ocenił(a) film na 8
Geohound

Strzelił focha, Niemieccy dentyści tak mają. Podanie ręki byłoby przyznaniem się Kinga do porażki, a on, jak sam Calvin zauważył, nie umiał przegrywać...

ocenił(a) film na 9
Burzujzmiasta

No tak ale chodziło o życie Burnhildy czy jak jej tam było - tak bardzo chciał pomóc Django, czasami ryzykował życiem a ręki nie umiał podać, heh dziwne to dla mnie. Tarantino musiał wymyśleć jakiś pretekst do wszczęcia tej rzeźni w domu... Mnie to właśnie kuło w oczy, tak jakby specjalnie sobie utrudniali robotę. Osobiście spodziewałem się dobrego westernu a wyszło coś na miano filmu Rodrigueza według mnie, mimo iż Tarantino lubię i cenie;)

ocenił(a) film na 9
rolandch1

Dobrze wyszło, bardzo w stylu Tarantino.

A co z ręką? Męska duma, nic więcej.

ocenił(a) film na 8
rolandch1

Wiedziałeś, że to Tarantino i spodziewałeś się dobrego WESTERNU? Przecież to koleś, który wszystko miesza, dodaje ciekawe dialogi i robi rzeźnię ze swoją brzydką twarzą w tle :D

Ok, dzięki. Myślałem, że za tą ręką stało coś więcej - zdziwiła mnie ilość odmownych odpowiedzi Waltza.

rolandch1

To była dokładnie głupia, uparta i w sumie bezsensowna duma, przez którą niemal zniweczył wszystkie starania. Za to też przepraszał.

ocenił(a) film na 7
Geohound

Chodziło o to żeby o kolejne minuty przedłużyc ten film z przeciętnym scenariuszem, rozciągniętym niemiłosiernie na 2 godz 45 min.... nie wiedziec czemu. Ale aktorzy dobrani wyśmienicie. Dla nich warto ten film zobaczyc.

ocenił(a) film na 8
majkalipcowa

Zgodzę się z tym, że sceny były przedłużane, ale nie można powiedzieć jednego - żeby któraś była zbędna :D

ocenił(a) film na 7
Geohound

Zbędne nie były, ale czasem niepotrzebnie przeciągane, jakbym oglądała na zwolnionych obrotach ;)

użytkownik usunięty
majkalipcowa

Dokładnie. Nie lubię, kiedy film trwający ponad 2 godziny jest w jakiś sposób niepotrzebnie wydłużany. To po prostu męczy.

ocenił(a) film na 8
majkalipcowa

Brakowało Norrisa i Eastwood'a. A tak na poważenie film w stylu Tarantino , ale pełno w nim nielogicznych sytuacji.

Geohound

A mnie ciekawi czemu tak czekał na odstrzał. Pomiędzy zastrzeleniem Calvina a jego własnym zgonem minęło tyle czasu że mógł spokojnie zrobić... hmmm... cokolwiek? A tak tylko stanął i czekał aż go zdejmą.

Ciekawi mnie też sens całej tej maskarady. Skoro Candyemu tak spodobała się perspektywa 12000 dolarów za jednego z zawodników, to dopiero jak by mu się spodobała perspektywa takiej sumy pieniędzy za, z jego perspektywy, nic nie wartą kobietę. Może warto byłoby od razu prosto z mostu walić a nie bawić się w podchody.

ocenił(a) film na 8
Grievous

King wiedział, że tak czy siak nie wyjdzie z tego cało - zabił nadzianego biznesmena. Zaoszczędził sobie po prostu nudy w areszcie i ciasnej pętli na szyi, szybką i efektowną egzekucją na miejscu.
A "maskarada" potrzebna była po to by Calvin potraktował Doktora i Django poważnie. Propozycją wykupienia Bromhildy - prawdopodobnie sprowokowali by go do bycia jeszcze większym skurczybykiem - splunąłby w ich stronę i odmówił (tak dla złośliwości) - jak to doktor ładnie sparafrazował - by zdobyć uwagę sprzedawcy lepiej zaproponować kupno farmy, niż prawie nic nie wartego wierzchowca)
:)

Burzujzmiasta

A może nie wyciągnął dłoni

camillo_kp

A może nie wyciągnął dłoni Candiemu gdyż wiedział, że spowoduje to wystrzał ukrytej w rękawie broni? Nie chciał go niepotrzebnie zastrzelić, a rewolwer działał automatycznie gdy się wysunęło rękę do przodu? ja to tak zrozumiałem

ocenił(a) film na 10
camillo_kp

o rajusiu, proponuje obejrzeć raz jeszcze i uwarzenie się wsłuchiwać w dialogi i wpatrywać w sceny

"Nie chciał go niepotrzebnie zastrzelić" ----> pewnie dlatego powiedział, że nie mógł się powstrzymać
" rewolwer działał automatycznie" ---> tak jak jego kciuk, który odciągnął "kurek", a wskazujacy nacisnął spust :P

ocenił(a) film na 10
golabnet

ale walnąłem babola :P, a raczej przeglądarka

*uwarzenie a miało być uważnie