PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520084
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Tarantino robi filmy dla bystrych ludzi, z dystansem do świata, sarkastycznym poczuciem humoru.
Każda scena to czysty klimat, 0 fałszu. Musicie wiedzieć, że Mistrz doskonale bawi się przy każdym swoim filmie, wyśmiewając kolejne konwencje. To rodzaj hollywoodzkiego Gąbrowicza.
Doceniają to najwięksi aktorzy, którzy chętnie podejmują się trudnych ról. To rodzaj teatru i jeśli ktoś nie lubi takiej formy rozrywki, zawsze pozostają doskonałe polskie komedie.
Ulubiona scena? Django wjeżdża na plantacje w niebieskim stroju Pazia jako wolny człowiek:)
Dialogi z właścicielem fermy... bezcenne, podobnie jak wyrównanie rachunków z 3 braci.

ocenił(a) film na 7
palpin

Scena z kłótnią o źle skrojone maski w ekipie Big Daddy'ego też prześwietna :)

ocenił(a) film na 8
palpin

Zgadzam się w 100%. Dawno się tak szczerze nie śmiałam i nie mogłam odejść od tego filmu nawet za potrzeba. Film dla ludzi którzy czuja klimat Tarantino.

użytkownik usunięty
palpin

Żarty sobie robisz? dla inteligentnych ?
w jego filmach jest tylko efekciarska pustka, litry sztucznej krwi, i charakterystyczna dla jego stylu propaganda.

ocenił(a) film na 8

Nie zgadzam się z Twoją opinią.

użytkownik usunięty
MisterGonzo

cóż, kwestia gustu...

ocenił(a) film na 9
palpin

Scena z maskami bez wątpienia jedna z lepszych. Ostatnia scena z Leo i Waltz'em była też dobra :)

pawel_trn

Oni mieli worki,a nie maski.

ocenił(a) film na 9
hunters217

Co mieli zrobione z tych worków? Spodnie? :P

ocenił(a) film na 8
pawel_trn

na głowie mieli worki;)

pawel_trn

Okrycia głowy,a maski są np z plastiku.

ocenił(a) film na 9
hunters217

Zanotuję!

pawel_trn

Spoko.Tylko zapamiętaj.

pawel_trn

tez nie skumalem o co ci chodzi z tymi maskami;p scena faktycznie zabawna,

palpin

wszystko niby sie zgadza tylko w kazdym jego filmie od pewnego czasu czegos brakuje,niby czeka sie na powtorke z pf a dostaje sie tylko zachete w postaci obsady i marki jaka jest quentin.
na film czekalem bardzo dlugo i podobnie jak tdkr pozostawil we mnie pustke,albo sie przeliczylem albo nie tego juz szukam w kinie.
pierwszy blad to dl filmu,niby oglada sie dobrze ale czasami spoglada na zegarek,drugi to brak zapadajacych i unikatowych dialogow, trzeci to nie wyeksponowanie talentu aktorow do granic mozliwosci jak np pitta w bekartach umy w billach czy duetu jacksona i travolty w pf czy chociazby rotha w 4 pokojach. film jak najbardziej do obejrzenia,natomiast moim faworytem raczej nie jest,czekam na lincolna i fenomenalnego day-lewisa.

ocenił(a) film na 8
aew4334555

hehe to sie srodze zawiedziesz panie kolego,mimo że Daniela lubie i cenię to w Lincolnie wręcz mnie drażnił o dziwo do innych aktorów nic nie miałem....

aronn

szit! mam nadzieje ze to co mówisz nie pokryję się z moimi odczuciami, ddl to top gun!

ocenił(a) film na 8
aew4334555

nie mówiąc,że sam film słaby,bez pasji a Daniel zagrał Lincolna jak dobroduszny dziadek o cienkim głosiku,byc moze właśnie taki był Lincoln ale mnie cała ta jego kreacja strasznie zdeprymowała.....

ocenił(a) film na 7
palpin

Wszystko spoko tylko naprawdę tych dialogów i super scen było ~30 minut, a film trwał 3h, więc coś tu jest nie tak.
Film nie wymaga od widza wspinania się na wyżyny intelektualne, więc już sobie tak nie pochlebiaj xD

ocenił(a) film na 8
pi73r

"Wszystko spoko tylko naprawdę tych dialogów i super scen było ~30 minut"-to reszta czym była?

aronn

nudnymi zapychaczami, które w niektórych momentach irytowały, zdecydowanie film o godzine za długi.

ocenił(a) film na 7
aronn

Dokładnie, jak napisałem w swoim temacie, początek wróżył powtórkę z bękartów na co się cieszyłem, jednak druga połowa filmu to po prostu dociągnięcie historii do końca z paroma zwrotami.

ocenił(a) film na 10
palpin

Z góry zaznaczam, że nie jestem znawcą kina Tarantino, toteż nie będę się spierał ze fanatykami. Film na naprawdę dobrym poziomie. Gra aktorska była świetna. Na film patrze z przymrożeniem, gdyż wszystkie wodotryski krwi, loty bohaterów po tym jak dostaną kulkę są po prostu komiczne. Sprawia to, że film nas nie przygniata ilością śmierci. Postać Django na długo zostanie mi w pamięci :) Oglądając film zastanawiałem się jedynie nad problemem wyzyskiwania niewolników, to przygnębiające, że takie rzeczy dzieją się nadal w nieco innej formie.