PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520155
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

czarna komedia,prawie w każdej scenie(90 procent?)jest wybitnie śmiesznie.Właściwie z jednej strony to dobrze bo obejrzeć teraz dobrą komedie to graniczy wręcz z cudem(a zapomniałem ostatnio była "Rzeź"ale to był mały incydent)na potwierdzenie tych słów była śmiejąca się do rozpuku prawie cała sala kinowa a wraz z nią i ja :D
Wszyscy aktorzy wypadli dobrze ale to nie dziwi u Tarantino a nad podziw dobrze Waltz ale czy to nie jest kalka z poprzednich jego ról?No i ostatnio w filmach Tarantino przewija się stały motyw zemsty jak on to uwielbia w nastepnym filmie równiez będzie ale poźniej co dalej panie Tarantino,jakies nowe pomysły?

ocenił(a) film na 8
aronn

Ps."Poszukiwany żywy lub martwy"-stop-"tylko martwy" :D

aronn

Może napisz to samo, ale bardziej zrozumiale, z używaniem interpunkcji?

ocenił(a) film na 1
aronn

Co tam było śmiesznego oprócz czterech scen?:
- scena z workami
- scena przed domem Calvina
- scena z zębem
-scena z wybuchającym Tarantino

Dwie ostatnie to już na siłę.

Odnośnie kalki się zgadzam w 100%

ocenił(a) film na 8
Johnny_Deep_1

cały film był przezabawny i tu nie chodzi o poszczególne sceny,tylko konwersacje pomiędzy postaciami,ty tego nie zauważasz?Pierwsze zlecenie dla Django i wcześniejszy dialog na górce(czy zabijać w obecnosci syna),Django trenujący strzelanie do bałwana,pierwsze wejście Dr.Schultza(na początku filmu)itd.mozna wyliczac bez końca.....

ocenił(a) film na 1
aronn

No niestety tutaj nie dostrzegłem, ale nie będę rozwijał (w drugim wątku Ci napisałem dlaczego).

Cóż... pozostaję czekać na kolejną produkcję Tarantino zwieńczającą trylogię. Żeby; mnie udowodnił że Django to tylko wypadek przy pracy, a Tobie że dalej trzyma najwyższy poziom (humoru i całej reszty).

aronn

Racja. Film jest pełen zabawnych sytuacji. No chociażby wtedy, gdy Django jedzie w swym niebieskim wdzianku. Cała sala wyła ze śmiechu, nie pomijając mnie ;D
I również jestem pod wrażeniem gry Waltza.

Johnny_Deep_1

mnie ani jedna nie śmieszyła... tani humor dla mas.

Johnny_Deep_1

Tylko scena z workami na głowę była śmieszna.

Albuquerque

tak ze mozna sie bylo zesrac ze smiechu...

ocenił(a) film na 8
aronn

Myślę że dalej to już niestety będzie zjadanie własnego ogona...Jak pisałem wcześniej film oglądało mi się znakomicie - ALE - po panu Tarrantino spodziewałem sie jednak więcej...Tak jak w Kill Billu odrobił lekcje i przeanalizował dokładnie całe kino kopane oraz wuxia, zaserwował tekże coś z Leone w drugiej części - tek tu zabrakło odnośników do różnych postaci westernu, a w końcu westernem miał być Django...Sorrki, ale gdzie Indianie, kawaleria w granatowych mundurach, "na szlaku alleluja", czy sphagetti western ??? Można też bylo wrzucić coś z klimatów Unforgiven czy Young guns - wiem że to filmy współczesne, ale po tylu latach osiągnęły już status kllasyki. Zamiast tego mamy gangsta rap i czarnego "madafaca"....

ocenił(a) film na 9
RogerVerbalKint

Przepraszam, co? Zabrakło odniesień do różnych postaci westernu? Żeby nie być zbyt brutalnym przytoczę tylko jedno, ale za to niezwykle ważne - oryginalny Django...

ocenił(a) film na 8
kondor82

To chyba oczywiste że Django nawiązuje do....Django a Franco Nero wie że D jest w tym imieniu nieme....Poproszę jednak o dalsze przykłady klasycznych westernów do których znalazły się odnośniki w Django.

ocenił(a) film na 9
RogerVerbalKint

A może zamiast zajmować się mało istotnymi sprawami...

nieco uśmiechu na twarz.

http://www.you tube.com/watch ?v=QP3wrQncuSI

aronn

Wątpię aby Tarantino czytał te filmwebowe wypociny, więc poco takie teksty jak:
"(...)co dalej panie Tarantino,jakies nowe pomysły? "
Pomysły pewnie jeszcze ma, a jak nie ma to nic nie nakręci, proste. Zawsze może pobawić się w producenta.

użytkownik usunięty
aronn

oj tam nie takie powielenie, jeśli wydaje sie powieleniem to ze względu może trochę na scenariusz

no i dobrze, że sie śmieli trudno by było sie nie śmiać chociażby przy scenie z maskami :)

ocenił(a) film na 8

no scena jajcarska,trzeba będzie odświeżyć za jakiś czas by się znowu pośmiać ;)