PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520199
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

po genialnych, inteligentnych Bękartach Wojny otrzymujemy infantylny, przewidywalny i wtórny
filmik. Gra aktorska średnia, klimat filmu eklektyczny do bólu (muzyka rap w XIX wieku?)- mógłby
być atutem ale męczy i dekoncentruje. O fabule nawet nie wspomnę- tragedia.

ocenił(a) film na 6
jacket

Zgadzam się. Daję te 6/10 za to, że film mimo wszystko jest zrobiony sprawnie, z humorem charakterystycznym dla Tarantino, za rolę Waltz'a i kilka niezłych klimatycznie ujęć. Tarantino zaczyna być wtórny i nadużywać formy 'teledyskowej'.

ocenił(a) film na 6
Wojt4s

Aha, DiCaprio bardzo nie pasuje.

Wojt4s

DiCaprio świetny.

ocenił(a) film na 7
Wojt4s

DiCaprio to pozytyw tego filmu

jacket

Bez przesady, Bękarty były genialne, ten film jest słabszy, to prawda, ale wciąż jest rewelacyjny.

Muzyka rap też mi się bardzo nie pasowała, ale DiCaprio i Waltz świetni.

ocenił(a) film na 7
Szejku

Rola DiCaprio to najlepsze co wydarzyło się w tym filmie. Waltz jest przeeksploatowany w tym filmie więc może dlatego męczyła mnie jego gra. Kolega wyżej dobrze ujął problem tego dzieła- jest zbyt teledyskowe- zwłaszcza jak na akcję rozgrywającą się w XIX w.

jacket

Łączenie elementów pozornie nie pasujących do siebie to właśnie jedna z cech Tarantino, mi tam żadna teledyskowość (cokolwiek ma to oznaczać) nie przeszkadzała. Łamanie konwencji, to jest za co się ceni Quentina.

Apetit

Jakoś w innych filmach Tarantino wszystko zgrywało mi się idealnie, ale tutaj ten rap po prostu nie pasuje i psuje film.

ocenił(a) film na 9
jacket

Jak dla mnie + tego filmu to:
poczucie humoru zresztą charakterystyczne dla Tarantino
gra Waltza i cała postać Schultza
gra Di Caprio
pokazanie demoralizującego charakteru władzy (postać grana przez Jacksona)
piękna Broomhilda
ogólnie całe wykonanie

- jak dla mnie to:
muzyka niepasująca do filmu
przewidywalność
brak odpowiedniego klimatu