PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520155
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Jak wyżej. Myślę, że gdyby nie Tarantino to ten film oberwałby na krytyce. Mało obiektywna ta obecna ocena na fw wg mnie :) Jedynie ciekawe były zaskakujące sceny nagłego mordu - pierwsza jeszcze zaskakiwała, każda kolejna mniej. Wg mnie Django to nic specjalnego, może komuś się podoba ale dla mnie tandeta - to co, że aktorzy, to co, że 3 godziny prawie, to co, że Tarantino - motywy wyświechtane, humor marny, fabuła rozciągnięta - wydaje mi się, że Tarantino myśli, że wszystko za co się weźmie i co zrobi będzie hitem - niestety.
No i muszę się kolejny raz przyznać, że trailer bardzo mnie zachęcił a jak zwykle okazało się, że się przeliczyłem. Chociaż plus za Casha.
Tyle z mojej strony :)

Fryzomaniak

a ja myślę, że gdyby Tarantino tego nie kręcił to wyszłoby z tego coś pokroju Doktor Quinn, Tarantino ma swój niepowtarzalny styl, coś jak bracia Coen, oglądając ich filmy nie trzeba nawet wiedzieć, że to ich dzieła wystarczy "bezwiednie" obejrzeć i od razu wiadomo kogo to dzieci.Myślę, że z Tarantinem, który robi dosyć specyficzne filmy jest tak, że albo się lubi jego kino albo się go po prostu nie lubi, przykładowo dla mnie niemal każdy z jego filmów ma to coś, oczywiście wiadomo są gorsze i są lepsze a ten przykładowo jest z.a.j.e.b.i.s.t.y:)

800dpi

Miałem na myśli, że gdyby zupełnie taki sam film zrobił ktoś inny.

ocenił(a) film na 8
Fryzomaniak

Nikt inny nie zrobiłby zupełnie takiego samego filmu. Tarantino jest niepowtarzalny.

Fryzomaniak

Wątpię, że film byłby porażką gdyby nie nazwisko.... Nie tak to działa ;]