PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520084
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

był już temat o filmach QT a teraz chciałbym otworzyć top postaci/aktorów z jego filmów

1 duet travolta/jackson w pf
2 willis i walken w pf
3 roth w calych 4 pokojach
4 waltz i pitt w bekartach
5 waltz leo jackson i foxx w django
6 madsen i buscemi w wsciekłych psach

ranking może ulec zmianom

użytkownik usunięty
aew4334555

To w końcu ranking postaci, aktorów czy duetów?

wszystkiego.

widze że nadal nie kapujesz.

ocenił(a) film na 8
aew4334555

Wziąłbym jeszcze pod uwagę dwa duety, których relacje były bardzo zabawne.
Seth Gecko/Richard Gecko i Ordell Robbie/Louis Gara
Czyli George Clooney/Quentin Tarantino w "Od zmierzchu do świtu" oraz Samuel L. Jackson/Robert DeNiro w Jackie Brown

Troublesome

niestety nie widziałem JB a od zmierzchu do świtu to nie film tarantino.

ocenił(a) film na 8
aew4334555

QT jest współtwórcą tego filmu.

Troublesome

jest odpowiedzialny za scenariusz,na pewno podpowiadał rodrigueza co mógłby dodać/zmienić ale film jest rodrigueza

ocenił(a) film na 8
aew4334555

Wiesz to z rubryk na filmwebie tj. reżyser: Rodriguez / scenariusz: Tarantino? Czy może coś szerzej? Nigdy nie interesowałem się tym. W samym filmie wiele scen nawiązywało chociażby do Pulp Fiction czy do westernów, z których czerpał Tarantino, np. Dzika Banda. Kiedyś gdy odświeżałem Od zmierzchu do świtu, zajrzałem na yt i tam Quentin opowiadał o tym filmie jak o swoim. Nie wiem. Może masz lepsze informacje. Ja zawsze odnosiłem wrażenie, że pierwsza część to wizja QT, a druga RR. Na pewno Quentin ma tutaj więcej wkładu - aniżeli w Czterech Pokojach, które wymieniłeś w pierwszym poście.

Troublesome

z reguły tak jest że scenarzysta i reżyser wymieniają się pogladami, w końcu obaj są odpowiedzialni za swoje 'dziecko' ,w tym przypadku może to być bardziej zależne chociażby dlatego że obaj panowie bardzo się lubią,niemniej to film rodrigueza.

otóż z ciekawostek wynika że już pf miało być kręcone przez 4 reżyserów jednak QT zdecydował sam wziąć sie za ten masterpis ,natomiast już w 4 pokojach zaangażował 4 kompanów jednak 4-ty się wykruszył i tak zamiast pięciu pokoi mamy 4 pokoje;p ergo: w 4 rooms quentin ma więcej do powiedzenia niż w OZDŚ.

ocenił(a) film na 7
aew4334555

Tarantino i Rodriguez są od dość długiego czasu przyjaciółmi, nic więc dziwnego, że sobie czasami pomagają w pracy.

zombie001

a ktoś twierdzi inaczej?

ocenił(a) film na 7
aew4334555

no nikt :p. kurczę, nie skończyłem swojej wypowiedzi wyżej bo mi się coś zawiesiło w przeglądarce więc teraz skończę .
Co do faktu, że film „Od zmierzchu do świtu” jest Rodrigueza to taka półprawda.

Oto fragment opracowań, które kiedyś czytałem ."Od zmierzchu do świtu (1996) początkowo miał być autorskim filmem Tarantino (jest współproducentem i twórcą scenariusza). Ten jednak ostatecznie powierzył reżyserię Rodriguezowi, by zagrać jedną z głównych ról – nadpobudliwego gangstera Richarda Gecko. W efekcie powstał obraz, będący swego rodzaju wizytówką stylu pary filmowców, zgrabną układanką z charakterystycznych dla ich twórczości elementów."

Można powiedzieć, że ten film jest ich wspólny, tak jak "Cztery pokoje" - tylko, że tam jeszcze dochodzi 2 współtwórców a przy "Od zmierzchu..." pracował tylko duet Tarantino + Rodriguez

ocenił(a) film na 7
aew4334555

1. Uma Thurman - Kill Bill
2. Bruce Willis - Pulp fiction
3. Steve Buscemi - Wściekle psy
4. John Travolta - Pulp fiction
5. Christoph Waltz - Bękarty wojny

ApolloCreed_

koniecznie musze sobie odświeżyć bille death proof i bękartów
w wolnym czasie planuje zrobić maraton z filmami QT.

ocenił(a) film na 7
aew4334555

death proof i bękarty tez sobie chyba obejrzeć bo Bille to już widziałem tyle razy że aż mi dupą wychodzą

ApolloCreed_

ja muszę przysiąść raz a porządnie do billow bo zawsze oglądałem po łebkach.
mam zamiar też obejrzeć [w końcu!] jackie brown.

ocenił(a) film na 8
aew4334555

"waltz leo jackson i foxx w django"
to nie jest ani duet ani najlepsza postać, to nawet trio nie jest
sam nie rozumiesz swojego tematu

ocenił(a) film na 7
katedra

to jest kwartet

katedra

wymieniłem najlepsze postaci,ośle nigdzie nie jest napisane że mają być tylko 2 albo 22.
więc idź już na INNE zakładać te żenujące tematy jak to płaciłeś za darmowy koncert ewy farnej.

ocenił(a) film na 8
aew4334555

po raz kolejny pokazujesz nam,że nie tylko nie oglądałeś filmu, ale nie wiesz o czym piszesz

katedra

mowa trawa smyku,idz oceniac piratów na 9.
muehuehueEHEHE :D

ocenił(a) film na 8
aew4334555

widzę bronisz swoich przekonań i argumentów jak lew i argumenty masz nie do odparcia :D

katedra

trudno bronić coś co broni się samo. a teraz idź na INNE bo na do tego forum jeszcze nie dorosłeś.

ocenił(a) film na 8
aew4334555

jak niby się broni samo? co się broni samo?

katedra

dobra, nic sie nie broni wszystko jest do dupy a teraz idź już sobie bo męczysz.

ocenił(a) film na 8
aew4334555

pokonany:)

katedra

lol tu nie ma wygranych i przegranych. jesteś tylko ty i twoje gimbusiasty tok rozumowania.
a teraz ciao!

ocenił(a) film na 8
aew4334555

na tym forum może nie, ale życiowo jesteś

katedra

trudne sprawy^

ocenił(a) film na 8
aew4334555

no dokładnie

katedra

nie sposób się nie zgodzić.mały katedro.

ocenił(a) film na 8
aew4334555

chodzi mi o twoje życie:)

katedra

yhym a już myślałem że zaczynasz gadać z sensem.