PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10040094}

Dobry piesek!

Meg, deg & Frank
2022
5,7 3,1 tys. ocen
5,7 10 1 3062
6,7 14 krytyków
Dobry piesek!
powrót do forum filmu Dobry piesek!

Jak rozumiecie koniec filmu? Wychodzi na to że był trzeci pies? Kto nim był?

magdalenachojnacka92_2

Gdzie obejrzałaś film?

bardotek69

Na youtube ale nie ma po polsku

magdalenachojnacka92_2

Dzięki, zacząłem oglądać i jakoś rozumiałem do randki xd ale niestety potem moja znajomość hiszpańskiego (a raczej jej brak!) mnie zawiodła xd

magdalenachojnacka92_2

To była Sigrid. Nie udało się im uciec, a Christian zrobił z niej nowego psa. Można się domyślać, że torturami (fizycznymi i psychologicznymi) zmusił ja i tego wcześniejszego mężczyzny do tego by byli jego psami.

AnnetteTara

Ja wiem, ale na koniec on daje trzecią miskę z najlepszym jedzeniem, wcześniej była scena że ona wymiotuje, więc to chyba ich dziecko.

magdalenachojnacka92_2

To zostało indywidualnej interpretacji. Nie mówi się ile czasu minęło i niby możliwe ale ja odrzuciłam pomysł z dzieckiem, z kilku powodów.

AnnetteTara

Z jakich

ocenił(a) film na 7
magdalenachojnacka92_2

Trzecim psem bylo dziecko.. na samym koncu on zostawia miske na podlodze i dziecko do niej podchodzi na czworakach, tez w takim ubranku psa.. wiec albo minelo juz kilka lat i to jest ich dziecko.. albo jego z poprzedniego zwiazku.. obstawiam ze to jego i Sigrid.

hoccus_poccus

Kurde to chyba jakaś okrojoną wersje widziałam

ocenił(a) film na 6
magdalenachojnacka92_2

To było ich dziecko. Od samego początku traktowane jak mały piesek.

magdalenachojnacka92_2

Ja zrozumiałem, że to było dziecko Christiana i Sigrid.

szmyrgiel

Ja respektuję także opcję, że Christian zmusił dwa swoje psy by zrobili sobie szczęnię i to jest dziecko franka i sigrid

ocenił(a) film na 6
dahaka007

Objawy ciąży miała dużo wcześniej. Jak jeszcze nie wiedziała o Franku wszystkiego. Była taka scena jak wymiotowała. Obstawiałam wtedy stres lub ciążę. Więc ostatnia scena z dzieckiem już nie była dla mnie zaskoczeniem ;)

ocenił(a) film na 6
dahaka007

Mnie też się wydaje, że to dziecko Sigrid i Franka. Christian założył hodowlę.

ocenił(a) film na 6
dahaka007

Była scena, pierwszego wieczoru w domku, gdzie Sigrid zapytała, czy Frank uprawia seks, a Christian po zastanowieniu powiedział, że nie, i wtedy Sigrid rzuciła żartem (być może niefortunnie przetłumaczonym na polski), pytając, czy Christian miałby coś przeciwko, gdyby była wolontariuszką dla Franka. Na podstawie tego pomyślałam na koniec, że Christian "rozmnożył" swoje "pieski".

ocenił(a) film na 9
magdalenachojnacka92_2

Ja mam inną interpretację. Zakończenie to retrospekcja uzasadniająca zachowania Christiana. W dzieciństwie sam był traktowany jak pies i teraz szuka zemsty.

PiotreX85

Tak dokładnie to był on jako dziecko.

ocenił(a) film na 7
magdalenachojnacka92_2

Uważam, że niczego w tym filmie nie należy traktować dosłownie. Sigrid wchodząc w związek z Christianem i jego nieprzepracowanymi traumami ( może socjopatią czy czymkolwiek innym o czym Sigrid wiedziała ) stała się niewolnicą psychopaty a dziecko z tego związku również stanie się tego ofiarą. Innymi słowy Franka można traktować w sposób symboliczny a nie dosłowny tak jak i wszystko to co związane jest z tematem psa w tym filmie.