Czego tu mamy doskonały przykład.
Już dawno przestałem sugerować się ocenami i komentarzami innych użytkowników, bo mam wrażenie że średnia wieku to lat 15, a wysokość IQ przeciętnie nie sięga nawet tych standardowych 101 pkt :D
Świetne kino, cały czas trzymający w napięciu thriller. Rewelacyjne postacie, gra aktorska, wykonanie całości. Jestem pod wrażeniem i chcę oglądać więcej takich produkcji.
ZDECYDOWANIE POLECAM =)
Dla mnie zdecydowanie to całkiem coś innego niż od taty pani reżyser, ale trzeba przyznać że umiejętnie zbudowała klimat i wprowadziła wiele "chorych" elementów, dzięki czemu mam teraz kolejny ulubiony thriller. No przyznać trzeba, że nie zbrukała nazwiska rodowego. Do ojca to bym przyrównał tyko dobór aktorów i niektóre motywy jak posterunki na zadupiu :) Również dałem 9/10 i pewnie wrócę jeszcze do tego filmu kiedyś. Przyznam że trochę nie uważałem na filmie, ale zamierzam to nadrobić :)
A co do "dzieci" to szkoda gadać ... Jednak no zniechęcają lekko do korzystania z tej strony.
Zgadzam się z przedmówcami film rewelacyjny trzymający w napięci do końca bardzo polecam wszystkim którzy niewidzieli.
Ty za to po ojcu nie odziedziczyłaś mózgu.
Głupitki, wtórny film, składający się z ogranych schematów, zdartych kliszy. Zakończenia można było się domyślec w połowie filmu.
Te 15 lat i 90 IQ pasuje mi właśnie do takich jak Ty snobków zachwycających się przeciętnymi gniotkami, bo są sygnowane uznanym nazwiskiem. To, że ten głupawy filmik został wyprodukowany przez Lyncha, jest smutne, no ale pewnie córce nie mógł odmówic. Żałosne skutki neptyzmu...
To żeś błysnęła elokwencją panno Lynd. Zabieg z obrażaniem człowieka i jednoczesnym zwracaniem się do niego na "Ty" z dużej litery szczególnie przypadł mi do gustu. Gdzie uczą takich chwytów?
Osobiście zakończenia się w połowie filmu nie domyśliłem i nie mam nic przeciwko sprawnemu używaniu schematów. Zwłaszcza jeśli są one wpisane w rewelacyjny małomiasteczkowo-absurdalny klimat z pogranicza Coenów i Lyncha.
Film oceniam na 7/10