PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31643}

Dom Glassów

The Glass House
2001
6,1 18 tys. ocen
6,1 10 1 18223
5,0 6 krytyków
Dom Glassów
powrót do forum filmu Dom Glassów

Naciągana historyjka, kompletnie pozbawiona klimatu, momentami komiczna. Żenujące zakończenie. Wyjątkowo "genialny" scenariusz. Dawno nie oglądałem tak słabego filmu, określanego jako thriller...

ocenił(a) film na 8
Alpert

Co do końcówki to się zgodzę bardzo słaba, ale nie zgodzę się, że filmowi brakuje klimatu. Ja uważam, że klimat jest bardzo dobry jest mroczny czuć intrygę. Ja uważam Dom Glassów za dobry thriller, czy Historyjka naciągana? powiedziałbym ,, życiowa''

ocenił(a) film na 2
Kimasek

Wprawdzie, w życiu mogłaby przytrafić się historia o podobnym zarysie. Jednak, moim zdaniem w tym filmie została ona ukazana w naiwny sposób, z rażącymi przejaskrawieniami, które zamiast służyć gradacji napięcia, wprowadzały znużenie, brak spójności... Poza tym gra aktorska raczej nie była porywająca, postacie mało wyraziste, mdłe (oczywiście z wyjątkiem kreacji Stellana Skarsgårda).

ocenił(a) film na 6
Kimasek

Ja też uważam że film jest całkiem spoko.Ogląda się z ciekawością do samego końca,choć przyznaje że z tą końcową akcją przesadzili.Chyba nie mieli pomysłu na dobre zakończenie,a szkoda bo mogło wyjść znacznie lepiej.